Konferencijos metu stilistė A. Gilytė išvardijo, kokio modelio batų turėtų įsigyti kiekviena save gerbianti moteris.

Štai stilistės sudarytas penketukas:

1. Auliniai batai. Tai gali būti klasikiniai, juodos arba rudos natūralios odos batai. Rekomenduojama pasirinkti aulinukus, kurių aulas būtų trumpas. Trumpo aulo batai yra praktiškesni, mat tinka tiek prie ilgesnių, tiek prie trumpesnių kelnių.

2. Chelsea stiliaus batai. Tai aulinukai su elastiniu įsiuvu (guma) šonuose. Stilistė rekomenduoja rinktis ne juodą, o itin prabangiai atrodančia bordo spalvą. Jei norite subtilesnio įvaizdžio, rinkitės natūralios odos batus, zomšiniai atitiks laisvalaikio stilių ir puikiai derės prie džinsų.

3. Karinio stiliaus batai. Tokie batai tik iš pažiūros atrodo pretenzingi. Megapolių gatvių stileivos jau senokai įrodė, kad grubūs, karinio stiliaus batai yra tinkami tiek prie romantiškos suknelės, tiek prie džinsų.

4. Ilgaauliai batai. Tai gali būti tiek klasikinis variantas iki kelių arba batai-kojinės, kurie užsimauna šiek tiek virš kelių. Pastarieji patogesni vilkėti prie suknelių ir sijonų.

5. Ryškūs, įdomūs, akį traukiantys batai. Stilistė sako, kad tokie batai nėra skirti kasdienai, tačiau jie puikiai tinka vakarėliui, išeigai į miestą ir yra tikroji jūsų batų lentynos pažiba.

A. Gilytė taip pat dalijosi savo įžvalgomis apie tai, kaip turėtume prižiūrėti batus. Viena iš jos rekomendacijų – nenešioti batų kasdien, leisti jiems šiek tiek „pailsėti“.

„Batai turi pailsėti pernakt. Būtų gerai kasdien, visas penkias dienas iš eilės, su jais per balas neklampoti. Batams reikia išdžiūti, išsivėdinti“, – kalbėjo A. Gilytė ir patikino, kad tokiu būdu užtikrinsite avalynės ilgaamžiškumą.

Kurie batai tinka prie kelnių, o kurie – prie suknelės? Apie tai plačiau DELFI Stilius vaizdo reportaže (nuo 20 min. 55 sek.)

Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)