„Lietpaltis – vienas iš pagrindinių dalykų, kuris turėtų būti mūsų spintoje. Šį sezoną jis turi būti oversize stiliaus. Jei nemėgstate tokio stiliaus rūbų, galite rinktis lietpalčio ir skrybėlės derinį“, – pataria I. Cybina.

Pasak stilistės, natūralus kailis šiais metais nebemadingas, visi dizaineriai naudoja dirbtinį kailį, tad paltas iš dirbtinio kailio – vienas iš šio sezono populiariausių. „Pūkinė striukė bus derinama ne su džinsais, o su suknelėmis“, – atskleidžia ji ir priduria, kad į madą taip pat sugrįžta apsiaustai (pončai).

Tarp sezono populiariausių audinių: natūrali oda (odinius sijonus keičia odinės suknelės ir odiniai lietpalčiai, dirbtinė oda, lakuota oda ir versta oda.

I. Cybinos teigimu, deriniuose pastebėsime ir daug languotų drabužių, taip pat geltonos spalvos.

Populiariausi raštai: langeliai (ir stambesni, ir smulkesni, gali būti abu variantai), vis dar dominuoja gėlėmis puošti drabužiai, tačiau spalvas reikėtų rinktis tamsesnes.

Stilistė pataria derinti skirtingų dydžių langučius, rinktis languotus paltus, marškinius, sukneles, palaidines ar megztinius. „Madingiausias derinys – geltonos spalvos kostiumėlis su kelnėmis“, – sako ji.

Nemėgstantiems kelnių kostiumų, galima rinktis švarko ir pieštuko formos sijono derinį. Svarbu, kad sijono ilgis būtų medium, t.y., kiek žemiau kelių.

Stilistė taip pat išskyrė tris aktualiausias avalynės tendencijas:

  1. Batai-kojinės. Jie buvo madingi ir pavasarį, tačiau atkeliauja į rudens sezoną. Vienintelė bėda yra ta, kad jie netinkami esant lietingam orui.

  1. Kaubojiški batai. Jie puikiai tinka prie suknelių ir sijonų.

  1. Masyvūs batai storu padu arba kulnu. Jie gali būti dekoruoti užtrauktukais, sagutėmis.

Kalbėdama apie aksesuarus, I. Cybina paminėjo, kad populiarios išlieka per juosmenį segamos rankinės ir rankinės per petį.