1. Kokiam tikslui aš renkuosi paltą?

Dažniausiai ieškome palto kasdienai, bet kartais nesusimastome, jog mūsų kasdienybė – tai ne tik bėgimas į darbą, mokslus, sportą, kur svarbus patogumas, bet ir išėjimas vakarieniauti ar mėgautis spektakliu po sunkios dienos. Savaitgaliai dažnai skiriami pasivaikščiojimams mieste, susitikimams su draugais, šventėms. Tad rekomenduojame rimtai įsivertint visus šiuos faktorius ir rinktis kuo universalesnį stilingo palto variantą. Tai nebūtinai turi būti juodos spalvos paltas – rinkitės prabangesnius, bet ramius žemės atspalvius, dvieilius kirpimus, midi ilgius.

2. Ar norėčiau, kad paltas būtų klasikinis, ar madingas ir tarnautų kaip akcentas – puoštas įdomiomis detalėmis, ryškaus audinio, atspindintis šio sezono tendencijas?

Mėgstančioms stilingą klasiką rekomenduojame įsigyti smėlio spalvos paltą. Smėlinis paltas yra bazinio garderobo dalis, deranti tiek prie laisvalaikio džinsų, tiek prie klasikinio kostiumėlio ar šventinės suknelės. Jeigu norite vadovautis šių metų tendencijomis, rinkitės languotus, gyvūnų raštais ar kailiu puoštus paltus.

3. Ar norėčiau įsigyti paltą keliems sezonams ar kitais metais vėl įsigyti naują?

Viskas priklauso nuo galimybių. Jeigu nuspręsite investuoti į kokybišką paltą, bet abejojate, ar kitais metais ji nebus pabodęs, prisiminkite, kad įvaizdį galime keisti keičiant aksesuarus – pavyzdžiui, pritaikyti skirtingus diržus, kailinę apykaklę ar šaliką, stilingą rankinę ir šį sezoną ypač madingą elementą – skarelę, kuri gali pagyvinti visą derinį.

4. Koks yra mano figūros tipas ir kokie kirpimai man tinka?

Siekiant pabrėžti figūros privalumus bei paslėpti trūkumus, siūlome rinktis „saugius“ modelius. Jei Jūsų figūros tipas yra bananas arba kriaušė – rinkitės įliemenuotus arba susiaučiamus paltus. Obuoliui rekomenduotume rinktis tiesaus kirpimo paltus. Smėlio laikrodžio figūrai tiks įvairūs variantai. Universalus ir subtilus ilgis, tinkantis visiems figūros tipams – iki kelių.

5. Ar man svarbi kokybė ar kaina?

Jeigu ieškote kokybės, būtinai skaitykite etiketes ir jose ieškokite kuo daugiau vilnos. Dažnu atveju tokių paltų kainos prasideda nuo 200 eurų. Kartais neblogos sudėties paltų galima rasti ir greitosios mados parduotuvėse, jų kainos prasideda nuo 80 eurų.

Mes pritariame požiūriui, kad į paltą investuoti tikrai verta, nes kokybiškas paltas tarnauja mažiausiai 3 metus, net dėvinti jį kasdien šaltuoju periodu. Patariame rimčiau pasidomėti ir lietuviškais prekiniais ženklais, kurie siūlo tikrai kokybiškus paltus.

Dovilė Kavaliauskienė ir Marija Sadomskaja
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)