Moterys juo trokšta puoštis, nors viena aprangos detale prie jo prisiliesti, nors truputį jį suvaidinti. Gera žinia ta, kad tai nėra taip sunku, mat prancūzės stiliaus protokolas yra surašytas juodu ant balto. Svarbiausia taisyklė – kokybė. Būti kokybiška prancūzės kopija – mados mūšis, į kurį leistis bent kartą gyvenime yra privalu.

Niekada nesivaikiau prancūzės dienoraščio, bet užsidėjus perlus sunku neįsivaizduoti savęs valgančios kruasaną skambant skardžiam akordeonui ir linguoti su batonu maišelyje... kad ir sekmadienį besisukiojant savo drabužinėje!

5-ių taisyklė

Kokie prancūzės aprangos meniu ingredientai? Jie – penki. Kaip ir kiekviename prancūziškame restorane, maistas yra aukščiausios klasės – taip ir spintoje turi galioti kokybės taisyklė.

.

Prancūzės rūbus gali dėvėti metai po metų, kol jie ims ir netikėtai suplyš... užsikabinus lipant ant dviračio. Tai reiškia, jog čia svarbu universalumas. Kiekvienas rūbas privalo derėti prie bet kokio kito drabužio spintoje, todėl privalu atkreipti dėmesį į spalvų paletę – čia kiek mažiau vietos lieka ryškioms spalvoms, nebent raudonai klasikai. Rūbai tarnauja prancūzėms, o ne jos jiems. Taip pat spintoje svarbu – Paryžius nepripažįsta bereikalingų skudurėlių.

1. Palaidinės

Palaidinės, marškiniai, megztukas aukštu ar giliu kaklu – aprangos cementas, nuo kurio priklauso, kaip pastatysite savo derinį. Čia leiskite prabilti raštams, pavyzdžiui, dryžiams ar subtiliems rudens sezono diktatoriams – langeliams. Nepamirškite, svarbiausia spalvų tyla – pagrindinės, nerėkiančios spalvos, juoda, balta, pilka, tamsiai mėlyna ar tamsiai raudona nulems jūsų sėkmę.

Caroline de Maigret

2. Švarkeliai

Klasika! Kiek jos čia daug, bet ją lengviausia atrasti. Savo mados lobyną papildykite aiškaus, griežtesnio kirpimo švarkais, lietpalčiais ar net odinėmis striukėmis – ir prancūzės mėgsta prieskonius. Vyrauja tos pačios tylios ir užtikrintos spalvos.

Helena Bordon

3. Kelnės

Kelnės prancūzei taps nedaug lemiančia, bet taisyklių reikalaujančia aprangos detale. Paryžietės mėgsta giliai mėlynos spalvos džinsus, jie tinka visur skubančiai miestietei netgi prie švarko. Klasikai duoklę atiduos „smart“ stiliaus kelnės, kurios neišryškins kūno linijų, paliks oficialios paslapties įspūdį. Nepamirškime – spalvos lieka tylios.

4. Batai

Čia pasireikšti proga bus – galimi variantai kiekvienai damai. „Stiletto“ aukštakulniai – siekiant grakštumo, mokasinai ar vyriško tipo formalūs bateliai – kai reikia parodyti, kieno balsas paskutinis, ir sportbačiai – kai reikia patogiai kilti karjeros laiptais.

Caroline de Maigret

5. Priedai

Ką prancūzė deda į arbatą? Cukrų. O aprangą saldina aksesuarais. Šilko šaliai, marginti sezonui pavaldžiais raštais, spalvomis. Nedidelėmis rankinėmis, kuriose telpa taip reikalingi išgyvenimo įrankiai bei kokybiški auskarai, pakabukai, žiedai ar apyrankės. Šioje taisyklėje galioja dar viena taisyklė – mažiau yra daugiau, tad privalu pasitempti ir aksesuarus rinktis be daugybės detalių, švariai užbaigtus ir sakančius „noriu laimės, kurią jau turiu“.

Helena Bordon
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)