1. Per anksti atidengtos pėdos

Brrrrr... šis vaizdas verčia nusipurtyti. Pagarba jums, jei vėsiuoju periodu visą laiką sugebėjote kruopščiai prižiūrėti savo pėdas ir galite išsitraukti basutes, vos pasirodžius saulės spinduliams. Tačiau jei jūsų pėdas „puošia“ nutrupėjęs nagų lakas, plaukeliai ant pirštų ir suragėjusi kulnų oda, pirmiausia pasidarykite pedikiūrą, o kol kas avėkite balerinos batelius ar medžiaginius sportbačius.

2. Pernelyg daug nuogo kūno

Kiek kūno galima atidengti? Tai sunkus klausimas, jei diena būna tikrai karšta. Tačiau turėkite galvoje, kad apnuogindamos rankas, kojas, krūtinę ir (jei nešiojate trumpintas palaidines) pilvą, galite prašauti pro šalį, jeigu norite atrodyti deramai apsirengusi. Pasivaikščiojimams po miestą geriau rinkitės vilnijantį sijoną bei medvilninius marškinėlius ir venkite visko, kas yra pasiūta iš laikros, aptraukia jūsų kūną ar yra mikroskopiško dydžio.

3. Pernelyg greitai renkatės šviesius drabužius

Užėjus pirmiesiems karščiams, kyla pagunda rengtis pačius šviesiausius ir ryškiausius savo drabužius. Tačiau tai gali nebūti pats geriausias variantas, ypač jei jūsų oda pusę metų nematė saulės spindulių ir atrodo išblyškusi. Tokiu atveju geriausia rinktis pastelinius tonus.

4. Perregimi drabužiai

Tvankios kelionės į darbą viešuoju transportu, kondicionierių stoka biure ir karšti saulės spinduliai verčia mus iš spintos traukti pačius ploniausius ir lengviausius vasarinius drabužius. Tačiau gerai žinokite plonų audinių pavojus. Pasižiūrėkite, ar jūsų mėgstama lengva suknelė ar dailus baltos spalvos sijonas iki žemės netampa perregimas, kai atsiduriate saulėje.

Laimė, yra priemonių, kuriomis galite apsisaugoti nuo nepageidaujamų žvilgsnių ir toliau vilkėti plonus drabužius. Visų pirma, rinkitės kūno spalvos apatinį trikotažą (baltos spalvos kelnaitės ar liemenėlė gali išryškėti lygiai taip pat, kaip ir spalvotas trikotažas). Tuomet prieš išeidamos iš namų pasitikrinkite, ar jūsų drabužiai nepersišviečia: tiesiog atsistokite prieš langą ar šviesos šaltinį. Jei drabužiai atskleidžia per daug, tiesiog apsivilkite po jais ploną apatinuką – šilkas jus vėsins ir leis odai kvėpuoti net per didžiausią kaitrą.

5. Pamiršote akinius nuo saulės

Nors gali nutikti taip, kad nebuvote pasiruošę netikėtiems saulės spinduliams pietų pertraukos pasivaikščiojimo metu, kitais atvejais saugoti savo akis nuo žalingų ultravioletinių spindulių yra labai svarbu. Savo rankinėje visuomet nešiokitės nebrangius akinius nuo saulės (šiuo metu rekomenduojame katės akių stilių) – jų nebus gaila, jeigu jie šiek tiek nukentės.

6. Atrodote pernelyg „kurortiškai“

Kol įsivažiuosite į vasaros ritmą, pirmosiomis karščių dienomis būna sunku apsispręsti, kiek „vasariškai“ rengtis. Turėkite galvoje: drabužiai, kurie puikiai tinka paplūdimiui ir vasaros kurortams, gali atrodyti juokingai važiuojant autobusu į darbą.

Naujuju metu apranga

Pečius apnuoginančios palaidinės, paplūdimio suknelės ir trumpi džinsiniai šortukai? Palikite juos atostogoms. Tačiau kai kurie atostogų drabužiai gali tikti ir miestui, pavyzdžiui, laisvos medvilninės kelnės, raštuoti kaftanai ar ilgos suknelės. Tokius drabužius derinkite su labiau kasdieniškais elementais. Pavyzdžiui, jei mūvite plačias medvilnines kelnes, derinkite jas su medvilniniais marškiniais ir įdomesnėmis basutėmis ar įsispiriamais bateliais su liežuvėliu. Kaftaną galite susikišti į džinsinį vidutinio ilgio sijoną, o ilgą suknelę galite vilkėti virš baltų marškinėlių.

7. Pernelyg aptempti drabužiai

Nėra nieko blogiau, negu vilkint aptemptais drabužiais piko valandomis atsidurti tvankiame viešajame transporte. Plačios kelnės ir medvilninė palaidinė ne tik visuomet atrodo elegantiškai, bet ir padeda jaustis kur kas patogiau ir vėsiau. Karštomis dienomis rinkitės drabužius iš lengvų, kvėpuojančių audinių, pavyzdžiui, medvilnės ir lino.

8. Negalvojate apie vėsų vakarą

Pakanka vien minčių apie tvankią kelionę į darbą, kad namuose paliktumėte bet kokį šiltesnį drabužį. Tačiau atėjus vakarui, galite apsidžiaugti, kad pasiėmėte lengvą švarkelį (net jei tai reiškia, kad dienos metu teko nešiotis jį ant rankos). Pagalvokite apie džinsinį, zomšinį ar samanų spalvos brezentinį švarkelį.

9. Mūvite džinsus

Metro stotis ar autobusų stotelė yra puikus barometras, parodantis, kaip žmonėms pavyko prisitaikyti prie šoktelėjusios oro temperatūros, ir vaizdas, kuris visuomet priverčia dar labiau suprakaituoti, yra žmogus, per karščius mūvintis džinsais.

Nesupraskite mūsų neteisingai – mes mėgstame džinsus. Tačiau oro temperatūrai perkopus 20 laipsnių šilumos, jie beveik garantuoja nepatogią dieną. Mes suprantame: kai tenka staigiai keisti pavaras, būna kur kas lengviau laikytis „saugios zonos“. Jei karštą dieną norite mūvėti kelnes, rinkitės plačias linines kelnes, kiulotus ar trumpintas „chino“ stiliaus kelnes.

10. Palaidi plaukai

Jeigu jūsų plaukai yra linkę garbanotis, tuomet rizikuosite, jei karštą ir drėgną dieną bandysite juos ištiesinti. Pataupykite savo laiką ir nesigriebkite žnyplių – geriau išmokite sušukuoti juos į viršų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)