Trinant su vandeniu dėmė gali tik dar labiau išryškėti, o zomšos valikliai retai batus padaro „kaip naujus“, kaip rašoma jų etiketėse. Vis dėlto, išeitis yra.

Viena moteris neseniai atrado zomšos valymui tinkamą skystį. Negana to, slaptąjį jo indredientą greičiausiai netgi turite namuose. Kiera O’Hagan iš Škotijos išsiaiškino, kad zomšiniams batams antrą gyvenimą suteikti gali micelinis vanduo. Tai ji įrodė savo zomšinių aukštakulnių nuotraukomis.

K. O’Hagan į „Twitter“ įkėlė savo batelių prieš valymą ir po jo nuotraukas. Prie jų buvo įrašas: „Micelinis vanduo iš zomšos aukštakulnių išvalė visas dėmes. Visi turėtų tai pabandyti“. Nuotraukose matyti, kaip purvini K. O’Hagan bateliai, nuvalyti miceliniu vandeniu, lieka be menkiausios dėmelės. Moters patarimas netrukus pasklido interneto platybėse.

Micelinis vanduo yra iš micelių sudarytas „minkštas vanduo“, kuris paprastai naudojamas kaip makiažo valiklis, veido valiklis ar drėkinamoji priemonė.

Dermatologė Hadley King portalui „HuffPost“ sakė: „Micelės pritraukia purvą ir riebalus, tad jos gali pašalinti nešvarumus nesausindamos odos“. Akivaizdu, kad dėl tos pačios priežasties micelinis vanduo puikiai tinka zomšai valyti.

K. O’Hagan tvirtina, kad miceliniu vandeniu išvalė „ir baltus zomšinius sportbačius“. Tereikia micelinio vandens užpilti ant vatos diskelio ir patrinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)