Užmiršta derinti

„Atrodo, kad apie papuošalus prie vestuvinės suknelės merginos galvoja paskutinę minutę ir nelabai sureikšmina ką ir kur segės, bet tai tikrai labai svarbu ir gali visiškai pakeisti nuotakos įvaizdį“, – įsitikinusi juvelyrikos ekspertė.

Pagrindinės klaida, kurią dažnai kartoja daugelis nuotakų – nederina auskarų prie vestuvinės suknelės, rašoma pranešime spaudai. Rodos, tai tik nedidelis akcentas jūsų ausyse, bet jis gali pakeisti visą bendrą įvaizdį.

Jeigu pasirinksite žėrinčius, išskirtinius auskarus, visi žiūrės tik į juos ir jūsų nuostabi vestuvinė suknelė, valandų valandas daryti makiažas ir šukuosena prieš juos nublanks. Jeigu jūsų suknelė itin puošni, dekoruota karoliukais ar žėrinčio audinio, tuomet atsiranda tikimybė, kad būsite panaši į kalėdinę eglutę, kurią puošė būrys vaikų ir sukabino viską, ką turėjo.

Kotryna Kozlovaitė

Todėl pagrindinė taisyklė – jeigu suknelė prabangi, tuomet auskarai turi būti kuklūs. Prie tokio įvaizdžio labai tinka deimantinės akutės ar dailūs balti perliukai. Kitų papuošalų net ir nebereikia.

Norite išskirtinių papuošalų? Tuomet J. Gerlich siūlo rinktis kuklią, minimalistinę, nedekoruotą vestuvinę suknelę ir pagrindinis akcentas bus būtent auskarai. Tiesa, saikingumas svarbus net ir išskirtiniuose papuošaluose. Jei auskarai su perlais, tuomet ir užteks jų, nereikia blizgančių akmenukų aplink.

Tendencija – spalvos

Nauja tendencija visoje juvelyrikos madoje ir taip pat nuotakos papuošalų linijose – spalvoti brangakmeniai. Garsiausių mados namų dizaineriai siūlo rinktis papuošalus su spalvotais deimantais, o nuotakoms ypač tinka pastelinių spalvų variacijos.

„Labai gražu, kuomet nuotakos ausyse žybčioja auskarai su melsvais ar rausvais deimantais, kurie dera prie puokštės, nuotakos akių ar rausvų lūpų. Skirtumas labai nedidelis, bet atrodo itin išskirtinai,“ – teigia juvelyrikos namų vadovė.

Todėl šią savaitę pristatant naują vestuvinių suknelių saloną, naujausiu „La Sposa“ modeliu pasipuošusi dainininko Egidijaus Dragūno mylimoji Kotryna Kozlovaitė įvaizdžiui užbaigti pasirinko būtent auskarus su žydrais deimantais iš kolekcijos „Gabalėlis dangaus“.

Klasika – perlai

Dažnai nuotakos domisi, kuo dar pasipuošti – nori kolje ar apyrankių. Kaklo papuošalai tinka tik prie nedaugelio vestuvinių suknelių, itin atviru kaklu. Kadangi visų žvilgsniai būtent ir krypsta į kaklą, geriau palikite jį nepuoštą, nei kabinkite pigius kolje iš blizgančių akmenukų. Vestuvėse viskas turi būti subtilu.

Apyrankes nuotakos renkasi rečiau ir J.Gerlich siūlo likti prie klasikos – riešą papuošti viena eilute kokybiškų perlų: „Rankose visą dieną laikysite puokštę, todėl sunki, stambi apyrankė nebus patogi, pavargs riešas ir visų žvilgsniai bus nukreipti būtent į apyrankę, o ne į jus ar suknelę.“

Kotryna Kozlovaitė

Vestuvėms renkantis perlinius papuošalus geriausia tai daryti jau su vestuvinės suknelės audinio skiautele ar visa suknele, nes natūralūs perlai būna labai skirtingų atspalvių, kurie keičia ar išryškina tam tikrą detalę.

„Visuomet geriausia pasitarti su specialistu – jeigu siuvatės suknelę pas dizainerį, patarti gali jis. Kitu atveju – juvelyrikos namų konsultantas galės profesionaliai priderinti spalvas“, – pataria J.Gerlich.

Praktinis patarimas, kuriuo pasinaudoja reta nuotaka – į bandomąjį makiažą ar šukuoseną atvykite su vestuvių dienos papuošalais. Taip palengvinsite darbą specialistui ir rasite geriausią būdą juos išryškinti.

Šukuosenų meistrė galės patarti, kaip turi kristi plaukai, kad matytųsi auskarai, su visažiste rasite kompromisą, kokios spalvos labiausiai dera. Prisiminkite, kad pagrindinis „papuošalas“ tą dieną esate jūs, todėl papuošalai neturi dominuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)