1. Nepaisant to, kas yra rašoma etiketėje, kašmyrą geriausia plauti rankomis.

2. Naudokite baltą vyną, norėdami pašalinti raudono vyno dėmes.

3. Jei nešate džinsus pas siuvėją, prieš tai pora kartų juos išplaukite, kadangi džinsai visada susitraukia (patrumpėja).

4. Norėdami sustabdyti audinio iš Angoros ožkų vilnos šėrimąsi, sulankstykite apdarus ir įdėkite į užtraukiamą maišelį mažiausiai trims valandoms.

5. Nemalonius kvapus iš vintažinių drabužių padės pašalinti namie pasigamintas purškalas: sumaišykite dvi dalis vandens ir vieną dalį degtinės.

6. Baltas dezodoranto žymes iš drabužių panaikinsite švelniai trindami reikiamą vietą apsaugine puta, kuri būna ant pakabų.

7. Jeigu ant jūsų rankinės atsirado riebalų dėmė, patepkite žymę kūdikių pudra ir palikite nakčiai. Ryte dėmės turėtų nebebūti. Vis dėlto, jai dar šiek tiek liko, kartokite procedūrą, kol visiškai išsivalys.

8. Geriausias būdas, kaip namuose išlaikyti deimantų blizgesį: naudokite skystą indaplovių dezinfekavimo priemonę ir dantų šepetėlį.

9. Žinokite, kiek kokiuose drabužiuose turi būti sintetinio elastino pluošto (lycra), kad apdaras išlaikytų savo formą: marškinėliai – 95 proc. medvilnės ir 5 proc. lycra, džinsai – mažiausiai 2 proc. lycra.

10. Drabužius spintoje laikykite nuo šviesiausių iki tamsiausių, iš kairės į dešinę. Tai itin parankus ir lengvas būdas palaikyti tvarką.

11. Spėliojate, ar apdaras yra pagamintas iš kokybiško kašmyro? Švelniai patemkite audinį, kad pamatytumėte ar jis staigiai sugrįš atgal. Prastos kokybės kašmyras liks ištemptas.

12. Jei neturite laiko matuotis džinsus parduotuvėje, išbandykite kaklo metodą: savo dydį galite nustatyti džinsų liemeniu apjuosdami kaklą. Jeigu džinsai gražiai susijungia nugaros dalyje – tuomet jie turėtų jums tikti.

13. Sumažinsite savo spintos turinį 25 proc., užduodami sau vieną klausimą: „Jei šią minutę apsipirkinėčiau, ar pirkčiau šį drabužį.“

14. Niekada maudymosi kostiumėlių neplaukite skalbimo mašinoje, nes jie praras elastingumą ir formą. Vienintelė išimtis: vasaros ar atostogų pabaigoje maudymosi kostiumėlius galite skalbti apatinių drabužių skalbimo maišeliuose, nustatydami švelnią plovimo programą.

15. Jeigu artėja didelė šventė, o jūs norite atrodyti nepakartojamai ir nesijausti išsipūtę, tuomet likus penkioms dienos iki šventės venkite pieno ir neskaldytų grūdų produktų.

16. Puošnus vakarėlis netinkama proga žaisti ir išbandyti naujas mados tendencijas. Jūs žinote savo figūros tipą ir kas jums tinka, todėl laikykitės to, kai siekiate atrodyti nepriekaištingai. Puikus pavyzdys: Sofia Vergara, kuri žino, kad nuostabiai atrodo su undinėlės suknelėmis, todėl ypatingomis progomis visada renkasi tokio tipo sunkeles.

17. Niekada nesivilkite ką tik išlyginto drabužio, nes taip gali susidaryti naujų raukšlių. Palaukite bent penkias minutes.

18. Geriausias būdas nuo megztinio pašalinti pūkelius: naudoti pemzą.

19. Jei ant jūsų drabužių užtiško vaško, uždėkite vaško popieriaus ant jau sukietėjusios vaško dėmės. Prilieskite karštu lygintuvu ir atitraukite, kai nuimsite popierių, kartu turi nusiimti ir prie jo prikibęs vaškas.

20. Jei į vazą su vandeniu įpilsite truputį degtinės, gėlės ilgiau žydės.

21. Triko ar pėdkelnes apipurkškite plaukų laku – išvengsite skylių ir nubėgusių akių.

22. Norėdami išvalyti purvą iš zomšos – nuo gabaliuko duonos nuimkite plutą ir palaukite, kol ji sužiedės. Švelniai trinkite nešvarumus pasenusia pluta, kol dėmės išnyks.

23. Ieškote drabužių vestuvėms ar kitai svarbiai progai? Eikite į parduotuvę su makiažu, tinkamu apatiniu trikotažu ir sutvarkytais plaukais – tokiu būdu matysite, kaip viskas atrodo ir bus lengva apsispręsti.

24. Jeigu jūs skubate į renginį ir nespėjote nunešti drabužio pas siuvėją – panaudokite dvipusę lipnią juostelę, kad atlenktumėte drabužio kraštus.

25. Kai kas nors išsiliejo ant drabužių, netrinkite tos vietos! Valymas ir trynimas tik dar labiau padidins dėmės įsigėrimą į audinį.

26. Kai matosi apatinės kelnaitės, nieko gero nelaukite. Todėl kiekviena moteris turi turėti kokybiškus, kūno spalvos apatinius.

27. Jei nenorite matuotis suknelės, bet vis tiek norite pažiūrėti, ar jos ilgis jums patinka - matuokite suknelę nuo pečių kaulo (ne nuo raktikaulio).

28. Būdas, kaip panaudoti senus megztinius ir apklotus: aptraukite jais pagalves ar kėdės sėdimą dalį.

29. Naudokite plaukų laką, kai reikės pašalinti lūpdažių dėmes.

30. Kai skalbiate, įpilkite pusę puodelio distiliuoto baltojo acto iki paskutinio skalavimo, kad išlaikytumėte tamsių džinsų spalvą.

31. Norėdami pratampyti siaurus batus, pripildykite du šaldymo maišelius vandens ir po vieną įdėkite į kiekvieną batą. Palikite šaldiklyje per naktį. Kai vanduo užšals, jis švelniai praplės jūsų batus.

32. Gražus siluetas prasideda nuo tinkamų apatinių drabužių. Niekada nenuvertinkite liekninančių drabužių – jie geriausi moterų draugai.

33. Atnaujinkite seną paltą, pakeisdami sagas bei galite paprašyti siuvėjo, kad įsiūtų naują, akį traukiantį pamušalą.

34. Kai trumpinatės džinsus, visada paprašykite siuvėjo, kad išlaikytų originalų krašto apvadą. Tai gali kainuoti daugiau, tačiau verta.

35. Jei skaistalai ar pudra išbiro jūsų rankinėje – viską gražiai išvalysite drėgnomis servetėlėmis, skirtomis valyti makiažui.

36. Kad pranešiotumėte per daug aptemptus ar kietus batus, pavaikščiokite jais apsimovę kojines ir plaukų džiovintuvu pūsdami karštą orą į pirštus.

37. Batų maišelį pakabinkite vidinėje vonios durų pusėje: jame galite laikyti makiažo priemones, kosmetiką, šepetėlius, plaukų raiščius ir pan.

38. Vintažinis lagaminas gali būti ne tik puikus, išskirtinis kavos staliukas, bet jame galite laikyti namų batus ar retai nešiojamus drabužius.

39. Norint pašalinti vandens žymes iš odinių batų, į dubenėlį šalto vandens įmaišykite kelis lašus acto ir pašveiskite su švelniu šepetėliu, kol dėmių nebesimatys. Leiskite per naktį išdžiūti.

40. Kartais mūsų batai, liesdamiesi su tam tikru grindinio paviršiumi, įkyriai cypia. Pašalinkite šį nemalonų garsą, nuimdami vidpadį ir patepdami vazelinu prieš jį keičiant.

41. Norėdami išsiaiškinti, ar perlai tikri, švelniai patrinkite juos į dantis. Netikri perlai bus idealiai lygūs, o tikrieji – bus šiek tiek šiurkštūs.

42. Kai perkate švarką, paltą ar sportinį megztinį, atkreipkite dėmesį, kaip drabužis tinka pečių zonoje. Siuvėjas gali sutvarkyti beveik viską, tačiau jis nepakeis drabužio pečių linijos. Todėl įsitikinkite, kad jums puikiai tinka: siūlė turi eiti virš jūsų pečių kauliukų.

43. Visada sausai ir švariai išvalykite paltus, kai baigiasi sezonas. Tokius drabužius geriausia laikyti ant kedro medžio pakabų, įvilkus į drabužiams skirtą maišą. Tai apsaugos audinį ir neleis atsirasti kandims.

44. Jei jūsų spinta maža, niekada nelaikykite batų sunkiose, masyviose dėžutėse. Geriau išrikiuokite juos ant grindų.

45. Einate į vestuves ar oficialų vakarėlį žiemą? Užsivilkite berankovę kailinę liemenę, sujuoskite ją plonu dirželiu ar juosta ir priderinkite žemę siekiantį sijoną.