Apie tai ir dar daugiau ketvirtadienio vakarą verslios sostinės moterys pasikalbėti susirinko „FG Atelier“ mados namuose. Naudingus ir dažnai kiekvienai skubančiai moteriai ramybės neduodančius klausimus apie biuro aprangą atsakinėjo stilistė Agnė Giliytė, o diskusiją vedė žurnalistė ir televizijos bei radijo laidų vedėja Livija Gradauskienė.

Renginio akimirkos

Seminaro metu buvo išsklaidyti visi mitai apie nuobodoką ir nieko naujo nepasiūlantį biuro stilių, taip pat buvo pristatyta nauja verslo moteriai skirta pavasario-vasaros kolekcija ir tikru žurnalu virtęs katalogas.

Stilistė susirinkusioms viešnioms stengėsi įrodyti, kad turint vos 6 apačioje aprašytus rūbus ir derinant juos tarpusavyje, galima sukurti skirtingų derinių dviems darbo savaitėms.

1. Kelnių kostiumas. Geriausia dalis ta, kad kelnių kostiumas yra ne vienas, o net trys skirtingi aprangos vienetai. Pagalvokite patys: 1. kostiumas, 2. švarkas + bet kuri kita aprangos detalė, 3. kelnės + bet kuri kita aprangos detalė. Kostiumą A. Gilytė rekomendavo rinktis atsižvelgiant į figūros tipą. Karščiausių tendencijų vaikytis visai nebūtina, verčiau pasirinkti tą kirpimą, kuris atitinka jūsų formas.

2. Klasikiniai marškiniai. Anot stilistės, marškiniai neprivalo būti medvilniniai. Galite rinktis šilkinius, viskozės, aukščiausios kokybės poliesterio gaminius. Nebūtina žvalgytis ir klasikinių sprendimų – ieškokite marškinių su įdomiu rankovių dekoru, jums tinkančio tipo apykakle. Prisiminkite, apvalios formos apykaklė stambina ir atkreipia dėmesį į krūtinę, tad moterims, turinčioms didelę krūtinę, verčiau rinktis marškinius su trikampe apykakle.

3. Palaidinė. Trumpomis, trijų ketvirčių arba ilgomis rankovėmis (ilgesnės rankovės padės užmaskuoti probleminę rankų sritį). Galioja tos pačios taisyklės, kaip ir su marškiniais – jei renkatės plačią, lanko formos iškirptę, tikėtina, ji stambins jūsų viršutinę kūno dalį. Toks variantas itin tinkamas kriaušės figūros tipo moterims. Siaura ir gili iškirptė tinkama moterims, kurių viršutinė kūno dalis yra didesnė – taip vizualiai susiaurinsite pečius.

Renginio akimirkos

4. „Maža juoda suknelė“. Pamirškite viską, ką anksčiau esate girdėję apie mažą juodą suknelę – ji nebūtinai turi būti maža ir nebūtinai juoda. Pavyzdžiui, juodą spalvą galite iškeisti į bordo. Atminkite kelias detales: jei suknelės apačia klostuota, aplinkinių žvilgsnis kryps į jūsų kojas. Jei per liemenį užsirišite dirželį, dėmesys kryps į jūsų taliją.

5. „Budinti suknelė“. Tai tokia suknelė, kuria galėtumėte drąsiai apsivilkti net paryčiais pažadinta iš miego. Ji idealiai atitinka jūsų kūno formas, o silueto pasirinkimas – jūsų vaizduotės reikalas. Jokių rėmų – tai suknelė, kurią pamilote iš pirmo žvilgsnio.

Plazdanti, klostuota, laisvo silueto, galbūt net oversized? Koralinė, mėlyna, ruda? Galimi bet kokie variantai. Svarbiausia prie tokios suknelės tinkamai parinkti aksesuarus. Pamirškite juodus aukštakulnius, juos keiskite pilkais, rudais, žydrais ar net violetiniais batais, patarė Agnė.

6. Sijonas. Svarbiausia pasirinkti tinkamą ilgį. Tą paprastai padarysite horizontaliai padėję delną ant kelių – tai maksimalus ilgis, kiek gali kilti jūsų sijonas. Bet nepamirškite vienos detalės – atsisėdus, sijonas dar labiau sutrumpėja, todėl dirbančioms biuruose labai svarbu pamatuoti sijono ilgį ir sėdint.

Sijonas nebūtinai turi būti pieštuko formos – tiks ir trapecijos formos, laisvas plazdantis. Jei norite atkreipti dėmesį į kojas, rinkitės sijoną plazdančia apačia. Jei į klubus – pieštuko formos sijoną.

„Bendraudamos su klientėmis visada raginame jas nesijaudinti dėl dydžių, juk visos moterys yra gražios, svarbu tinkamai mokėti paslėpti tam tikrus trūkumus, kurių turi net ir tobuliausios moterys ir pabrėžti privalumus“ – renginio metu kalbėjo „FG Atelier“ įkūrėjos Emilija ir Monika Pečiulytės.

Monika ir Emilija Pečiulytės

Renginio akimirkos ir viešnios:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)