Šį kartą 7 pavasarinės paltų tendencijos ir praktiški patarimai, padėsiantys išsirinkti tinkamiausią.

1. Pastelinės spalvos

Romantiški pasteliniai atspalviai suteikia rafinuotumo. Greičiausiai jau teko girdėti, kad nuo-iki vilkėdama panašių pastelinių spalvų drabužius atrodysi prabangiau (ypač minimalistinio / klasikinio stiliaus).

Dairykis minkšto ir šilto palto, kuriuo galėtum jaukiai apsigobti šaltesnėmis dienomis. Verta įsigyti klasikinio stiliaus, griežtesnių linijų – toks stilistiškai tarnaus ilgiau. Atkreipk dėmesį, ar paltą paprasta prižiūrėti. Nori nenori šviesūs audiniai, net ir faktūriškų paviršių, linkę teptis.

2. Langeliai

Turbūt dar nebuvo sezono, kai ant podiumų nematėme nors kelių languotų paltų. Madingi jie bus ir šįmet, ir kitąmet. Pavasarį tokio tipo paltai žvilgsnius trauks klasikiniu languotumu (ypač madingas tartanas). Būdinga bus griežta pečių linija, ilgis žemiau kelių ir tiesus siluetas. Vyraus klasikinius ilgintus švarkus primenantys paltai.

Languotą paltą verta įsigyti norintiems ilgalaikio ir praktiško pirkinio. Jeigu paltas tamsesnis ar neutralių žemės atspalvių, langeliais sudėliotas raštas paslėps su laiku ant audinio atsirandančius pūkelius, pablukimus ar vieną kitą nešvarumą. Be abejo, kad paltas ilgiau išliktų gražus, jį reikėtų tinkamai prižiūrėti ir karts nuo karto pristatyti į valyklą.

3. Balta

Užsimetus dailų, lygaus balto audinio paltą apranga kaipmat taps elegantiška (net jei mūvi džinsus ir sportbačius). Rinkis ilgesnį, minimalistinio stiliaus, ne sterilios baltos, o pieno balkšvumo spalvos. Tokiu galėsi sukurti daugiau stilistinių variacijų ir atrodysi subtiliau nei vilkėdama sniego baltumo.

Nepamiršk, kad baltas paltas reikalauja daug dėmesio ir atidumo. Šis rūbas skirtas arba pasipuošti, arba vilkėti sausu metų laiku, kai aplink netelkšo balos ir netirpsta sniegai. Apsirengusi baltu paltu gerti kavos geriau nerizikuok: netinkamai išvaliusi dėmę gali palikti dar sunkiau panaikinamą žymę

4. Ledi

Alternatyva norinčioms baltos spalvos suteikiamos elegancijos – ledi stiliaus paltas. Jis dekoruotas kailio apykakle arba rankogaliais (puošnusis vakaro variantas – plunksnų apsiuvai). Madingi 3 siluetai: trapecijos, liemenuotas (sujuosiamas diržu) ir tiesus. Toks paltas puikiai atrodys prie aukštakulnių aulinukų, kitten heels, klasikinių arba vakarinių batelių.

5. Koliažai

Vienas madingiausių pavasario paltų – sudėliotas iš skirtingų raštų, spalvų arba audinių. Koliažą primenantis paltas ar kailiniai aprangai suteiks originalumo, tokiu lengvai pagyvinsi pabodusį, neišraiškingą derinį. Tai žaismingas ir madingas drabužis greitam atsinaujinimui. Vis dėlto, vilkimas kasdien jis gali ir pabosti.

6. Vintažinis stilius

Į madą grįžta natūralių spalvų vintažinio stiliaus kailiniai. Yra garsių mados namų („Michael Kors“, „Gucci“, „Stella McCartney“), atsisakančių naudoti tikrą kailį, yra ir tų („Fendi“, „Balenciaga“, „Saint Laurent“), kurie lieka prie senosios prabangos siūlydami natūralų. Tačiau tiek vieni, tiek kiti ragina semtis įkvėpimo iš praėjusio šimtmečio ir įsileisti į spintą vintažą.

Šiek tiek paieškojusi gali rasti puikius dirbtinio plauko kailinukus, atrodančius tarsi natūralūs retrostiliaus kailiniai. Pliusas – dirbtiniai kailiniai yra kur kas lengvesni už natūralius.

7. Oversize

Nepalieka mūsų ir pastaraisiais metais madingi padidintų dydžių (oversize) paltai. Šį pavasarį jie bus dar platesni. Pečių linija apvalinta, siluetas irgi apvalus, primenantis kokoną. Toks paltas patogus, nes po juo lengvai tilps ir storiausias megztinis ar švarkas, kurio platesnius pečius įmontuoti po prigludusiu paltu dažnai nėra lengva.

Nepamiršk, kad madingas ilgesnis oversize silueto paltas gali suvalgyti tavo figūrą – ne tik atims centimetrų iš ūgio, bet ir paplatins. Jeigu esi nedidelio ūgio nenori būti sustumta, rinkis trumpesnį padidintą paltą ir neslėpk kojų apsmukusiomis kelnėmis ar ilgu sijonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)