Šį kartą – keturi aprangos derinimo būdai, padėsiantys susikurti šiltą, bet elegantišką derinį.

1. Kontrastai

Jeigu ketini vilkėti šiltą didelį megztinį, prie jo derink priešingo – romantiško stiliaus sijoną. Taip sukursi harmoningą įvaizdį: klostėmis vilnijantis sijonas sušvelnins megztinio grubumą. Apranga atrodys dar elegantiškiau, jei ir megztinis, ir sijonas bus panašių spalvų.

Kad nesušaltum kojų, ieškok šiltesnio audinio sijono, pavyzdžiui, vilnos, pusvilnės, kašmyro. Ne griežto silueto, o minkšto, krintančio klostėmis. Atkreipk dėmesį į midi ilgio asimetrinio kirpimo sijonus. Tokie šį pavasarį bus tarp madingiausių.

2. Sluoksniai

Dažnai renkamės vieną viršutinės, ir vieną apatinės dalies drabužį (megztinį ir kelnes), o apie galimybę sluoksniuoti du panašius nepagalvojame. Megztinis ant megztinio skamba kaip storinantis ir nepatogus duetas. Be abejo, jei užsimaukšlinsi du didelius, taip ir bus. Jeigu rinksiesi skirtingų siluetų, ne tik nesušalsi, bet ir atrodysi puikiai.

Labiausiai žiemos sluoksniavimui tinka prigludęs golfas ir platesnis megztinis (po kuriuo kitas nesigarankščiuotų). Kad derinys atrodytų dinamiškiau, o sluoksniavimas stilingiau, atsmauk plačiojo megztinio rankoves aukštyn link alkūnių. Ant prigludusios golfo rankovės užsisek metalu žvilgantį laikrodį ar apyrankę – įvaizdis įgaus solidumo.

3. Atspalviai

Žiemą nepraleisk pro akis pastelinių spalvų, jos drabužiams suteikia elegancijos, lengvumo. Net ir stori grubūs pasteliniai megztiniai atrodo subtiliau nei ryškiaspalviai ar žemės tonų. Taip pat pastelės pabrėžia minkštų audinių ir mezginių jaukumą.

Tiesa, šviesios kelnės pažliugusiu oru nėra praktiškiausias rūbas, bet pasipuošti levandų, pieno balkšvumo ar žydru megztiniu gali drąsiai.

4. Solidumas

Klasikos gerbėjoms žiemą tiktų šilti griežtesnių kirpimų drabužiai. Struktūriškas vilnos ar tvido švarkas išraiškinga pečių linija įrėmins figūrą, atrodys elegantiškai. Ypač, jei vilksiesi tokį ant vienspalvio golfo. Prabangiai atrodys švarko ir ilgų plačių kelnių derinys, žiemą vis dar madingos languoto audinio ar sunkios aksominės.

Kad įvaizdis būtų solidesnis, derink tamsias ir neutralias spalvas. Rinkis griežtos formos rankinę, venk įmantrios puošybos ir išlaikyk minimalizmo prabangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)