Beje, rinkdamosi iškirptę romantiškam pasimatymui, neužmirškite pusiausvyros – atidengusios kojas, dėvėkite ne tokią atvirą iškirptę, ir atvirkščiai. Juk mažiau apsinuogindamos parodysime daugiau savęs.

Laivelio formos (viduramžiais šokiravusi atvirumu) šiuo metu laikoma pačia elegantiškiausia iškirpte. Besitęsianti nuo peties iki peties, smailėdama į galą ties abejais pečiais, ši plati iškirptė viršutinėje kūno dalyje kuria švelniai lenktą, horizontaliai artimą liniją.

Horizontalės dominavimas suteikia ne vien elegancijos pagrindą – ramybės ir tvirtumo įspūdį, bet ir platumo iliuziją. Dėl šios priežasties laivelio formos iškirptė gali būti naudojama balansui tarp plačios ir siauros kūno dalių pasiekti – sušvelninti skirtumą tarp plačių klubų ir siaurų pečių.

Šią iškirptę palankiausia rinktis A (apversto trikampio arba kriaušės) silueto figūroms, taip pat moterims, turinčioms nedidelę arba vidutinio dydžio krūtinę, kuri minėtos iškirptės dėka vizualiai atrodys pilnesnė. Iškirptė palanki smėlio laikrodžio, stačiakampio formos figūroms ir netinka plačiapetėms.

Laivelio formos iškirptė gali būti daugiau arba mažiau įgaubta (dar vadinama „Sabrina“) – pastarojo atvejo reiktų vengti moterims, turinčioms trumpą kaklą arba pagurklį, nes iškirptė į juos sukoncentruos aplinkinių dėmesį. Be to, linija, kuri kaip pusmėnulis baigiasi galais i viršų, sudaro aukštesnės figūros vaizdą – tai dar vienas argumentas laivelio formos iškirptę rinktis labiau įgaubtą.

Ši iškirptė, kaip ir kitos plačios iškirptės, gražins siauresnio, pailgo veido moteris. Tuo tarpu platų ar kvadratinį veidą subalansuotų į gylį, o ne į plotį ištęstos iškirptės. Idealiu atveju bet kuri iškirptė pečių linijoje neturėtų būti siauresnė nei plačiausia veido dalis.

Iškirptė

Samtelio formos (angl. scoop) – tai U raidę primenanti gili ir plati iškirptė. Nors ji puikiai tinka bet kokio sudėjimo ir krūtinės dydžio savininkei (įskaitant plius dydžio moteris), tačiau kurdama plačią lenktą liniją, labiausiai gražins smulkaus ar atletiško sudėjimo moteris. Iškirptė vizualiai ilgina kaklą ir, jei yra pakankamai plati, gali padėti sukurti platesnių pečių įspūdį.

Iškirptė

Jei ši iškirptė priklauso suknelei ar palaidinei su petnešėlėmis, didelės krūtinės savininkė pastarąsias turėtų rinktis platesnes, nes proporciškai per mažos drabužio detalės sukurs stambesnio kūno įspūdį. Rinkdamosi šią (kaip ir bet kurią kitą) iškirptę, dėvėkite tinkamą apatinį trikotažą, kuris suderintų krūtinę vidinėje krūtinės ląstos linijoje.

Atidžiai petnešėles rekomenduotina rinktis ir platesnius pečius turinčioms moterims – vengti spageti tipo petnešėlių, stebėti, kad petnešėlės būtų prisiūtos kiek arčiau gaminio centro. Šioms moterims labiausiai tiktų neakcentuojantys pečių, dėmesį į figūros vidurį nukreipiantys siauresni iškirpčių variantai, pavyzdžiui, kad ir aptariama gili, bet nuosaikiai siauresnė samtelio formos iškirptė.

Mažoji samtelio formos iškirptės sesuo – apvali, negili iškirptė (angl. crew neck) puikiai tiks nedidelės krūtinės savininkei, nes leis akims slysti paviršiumi virš ploto, į kurį nenorima atkreipti dėmesio – krūtinės ląstos, žvilgsnį koncentruodama į veidą. Štai kodėl būtent tokia iškirptė yra aktorės Keiros Knightley favoritė! Beje, analogišką efektą sukurs petiniai drabužiai (palaidinės, suknelės) aukštu kaklu.

Iškirptė

Apvalios, negilios iškirptės rekomenduotina vengti trumpą, storą kaklą turinčioms moterims. Trumpo kaklo negražins nei viena iškirptė, prasidedanti arčiau nei per 2-3 pirštus iki kaklo duobutės. Taip pat šios iškirptės patartina vengti didelio biusto savininkėms.

Apskritai, kuo stambesnė moters krūtinė, tuo proporcingai žemiau turėtų prasidėti iškirptės linija. Priešingu atveju, kone iki pat kaklo nepertraukiamai kylantis žvilgsnis privers didelę krūtinę atrodyti sunkesne ir žemiau, nei ji yra ji iš tikrųjų.

V formos – tai pati universaliausia iškirptė, puikiai tinkanti visiems figūros tipams ir įvairiausio dydžio biustams. Iškirptė kuria įstrižą liniją ties krūtine, leisdama žvilgsniui nenutrūkstamai slysti šia linija link veido. Kuo įstriža linija yra arčiau vertikalios, tuo labiau ji vizualiai lieknina ir ilgina figūrą. Tuo tarpu būdama pati ir negili, iškirptė veiks priešingai – platins viršutinę kūno dalį, pečius.

Siauresnę ar gilesnę V formos iškirptę palankiausia rinktis nedidelio ūgio savininkėms, toms moterims, kurių trumpas liemuo arba plati krūtinės ląsta, dėl ko reiktų pabrėžti vertikalią, o ne horizontalią liniją. Taip pat ji puikiai pasitarnautų obuolio, apversto trikampio formos figūroms. Be to, ši iškirptė gali padėti subalansuoti apvalų veidą ir sudaryti ilgesnio kaklo įspūdį.

Iškirptė

Pati grakščiausia, prabangiausia ir elegantiškiausia iš V formos iškirpčių – labai gili, liemenį siekianti iškirptė. Tačiau tokia gerai atrodys tik mažos krūtinės savininkei! Tegul liemens linija būna kiek aukščiau natūralios, jei šią iškirptę norėtų rinktis nedidelio ūgio ar ilgą torsą turinti moteris.

Širdies formos – tai iškirptė, kurios viršutinė linija primena širdelę, – ji gali turėti petnešėles arba būti be jų. Ši iškirptė subalansuota didelio biusto savininkėms, kurios ją dėvėdamos atrodo labai moteriškai ir rafinuotai. Kad tai tiesa, įsitikinsite pažvelgusios į tokias iškirptes dievinančią Holivudo aktorę Sofią Vergarą!

Iškirptė

Svarbiausia ir neretai sunkiai įveikiama pasirengimo dėvėti šią iškirptę užduotis – išsirinkti kokybišką, saugią, krūtinę laikančią liemenėlę. Tuomet širdies formos iškirptė padės pakelti didelę krūtinę, suteiks jai formą, o atkartodama natūraliai apvalias kūno linijas, vizualiai padidins vidutinio dydžio biustą ir išryškins moteriškos figūros grožį. Be to, banguojantis iškirptės kraštas subalansuos kampuotą veidą.

Širdies formos iškirptės be petnešėlių, kaip ir visos kitos pečius apnuoginančios iškirptės be petnešėlių, padės sudaryti ilgesnės viršutinės kūno dalies įspūdį, vizualiai pailginti kaklą, nukreipti dėmesį nuo pečių į krūtinės liniją (todėl jas palanku rinktis plačiapetėms) ir suteiks galimybę pademonstruoti įspūdingiausius auskarus ar kolje, kokius tik galite rasti savo papuošalų dėžutėje.

Bet jeigu Jums viso to nereikia – apeikite šias iškirptes iš tolo. Beje, kaip tik dėl dėmesio nukreipimo į krūtinės liniją iškirptė be petnešėlių nebus gražinantis pasirinkimas moteriai su labai maža krūtine.

Karalienės Anos iškirptė (angl. Queen Anne) – tai krūtinę atverianti širdies formos iškirptės giminaitė, kurią turintis rūbas susegamas už kaklo ir paprastai yra su plačiomis petnešomis arba rankovėmis.

Iškirptė

Tokia iškirptė būtų geriausias pasirinkimas nedidelės ar vidutinės krūtinės ir siaurų pečių savininkėms, nes vizualiai platina ir stambina viršutinę kūno dalį. Palankiausia smėlio laikrodžio, kriaušės formos figūroms. Aštresnių kampų iškirptės forma padėtų subalansuoti apvalų veidą.

Kvadratinė – tai stačiakampio formą primenanti iškirptė, idealiai tinkanti pilnesnės figūros ir didesnio biusto moterims, nors ne ką prasčiau atrodanti smulkutėms ir atletiškoms.

Iškirptė

Priklausomai nuo pločio, gali padėti sukurti platesnių pečių įspūdį. Kaip atkartojanti formą ir taip sustiprinanti jos kuriamą įspūdį, netiktų „kvadratinių“ pečių savininkėms.

Pečių juostą dengianti iškirptė (angl. off the shoulder) seksualiai pabrėš raktikaulius, pečius ir labiausiai gražins proporcingas arba kriaušės silueto moteris.

Nors šią iškirptę gali rinktis įvairaus dydžio biusto savininkės, tačiau kurdama horizontalią liniją aplink visą figūrą, ji sudarys ar sustiprins nepageidaujamą didelių apimčių ir pločio iliuziją viršutinėje kūno dalyje, jeigu moteris turės stambius, apkūnius žastus ar plačius pečius. Dėl šios priežasties nerekomenduotina plius dydžio moterims.

Iškirptė

Vieno peties iškirptė – tai dirželis ar juosta, asimetriškai einanti per krūtinę ir dengianti tik vieną petį.

Iškirptė

Kaip jau minėta, akys slysta virš įstrižos linijos ir verčia mūsų žvilgsnį keliauti jos kryptimi. Vertikaliai artima įstrižainė padės nukreipti dėmesį nuo krūtinės ir pečių į veidą, pabrėš raktikaulius, todėl bus naudingiausia platesnių pečių bei nedidelės krūtinės savininkei. Tuo pat metu ši iškirptė akcentuos viršutinę rankų dalį – lai ji būna to verta.

Už kaklo surišamos palaidinės ir suknelės, dengiančios dekoltė sritį, tiks nedidelio biusto savininkėms dėl aukščiau aprašyto efekto, kurį sukelia apvali, negili iškirptė. Jos taip pat tinka plačiapetėms ir aukštaūgėms, nes neakcentuoja pečių ir sudaro optiškai žemesnės figūros vaizdą.

Iškirptė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)