Ar tikrai tai klasikinio kirpimo švarkas ir pieštuko formos sijonas iš mums įprastų prekybos tinklų?

Tam, kad daiktą galėtumėme pavadinti „klasikiniu“, jis turi turėti a) nesenstantį kirpimą, b) būti nepriekaištingai pasiūtas iš c) ilgaamžio (patvaraus), aukštos kokybės audinio, d) turi būti lengvai derinamas su kitais drabužiais.

Pavyzdžiui, trumparankoviai marškinėliai, balti vyriško kirpimo poplino marškiniai, denimo sijonas, džinsiniai marškiniai, „boyfriend“ stiliaus, aptempti, platėjantys ar balti džinsai, odinis sijonas, odinės kelnės, „chino“ stiliaus kelnės, leopardo rašto paltas, tiesaus silueto dvieilis vilnonis paltas, piloto striukė ir t.t. (sąrašas nėra baigtinis). Arba mano mylimas, nesunešiojamas juodas baikerio švarkas.

Tik todėl, kad daiktas „kampuotas“, rokenroliškas, hipiškas ar bohemiškas dar nereiškia, kad jis nėra klasikinis.

Taip pat klasikiniu negalėtume pavadinti nors ir nesenstančio kirpimo, tačiau nekokybiško, prie siūlių susiraukšlėjusio audinio lietpalčio (angl. trench coat). Svarbu nepainioti dviejų dalykų: kalbėdami apie garderobo pagrindą turinčius sudaryti daiktus, kalbame ne apie dalykiniam garderobui būdingą klasikinį aprangos stilių, o apie laiko testą išlaikiusius drabužius ar aksesuarus – nesvarbu, kokio stiliaus!

Nedrįsčiau teigti, kad nebrangių drabužių parduotuvėje neįmanoma rasti klasikinių, nepakeičiamų daiktų. Įmanoma, tačiau tai daugiau išimtis nei taisyklė. Todėl išsirengusios ieškoti būtinų, pagrindinių drabužių ir aksesuarų savo spintai, būkite reiklios ir smalsios, įguskite atskirti gerą darbą nuo skubiai ir nekruopščiai atlikto. Apie garderobo pagrindą galvokite kaip apie namą – nejaugi norėtumėte atmestinai suręstų pamatų iš pigių ir nepatvarių medžiagų?

Prieš įsigydamos garderobo pagrindu tapsiančius daiktus, atkreipkite dėmesį į viršaus audinį, pamušalą ir jo įsiuvimą, krašto liniją, apdailą, papuošimus, sagas, užtrauktukus ir išsirinkite geriausios kokybės gaminį, kokį tik galite įpirkti.

Negailėkite laiko, visuomet matuokitės, o nedidelius neatitikimus figūrai ištaisykite siuvėjo pagalba. Juk kalbame apie laikui nepavaldžius, Jūsų figūrai puikiai tinkančius ilgaamžius daiktus, kuriuos Jūs laikas nuo laiko su malonumu išsitrauksite įdomiems deriniams sukurti, kol... neperleisite savo dukrai! (Žinoma, išskyrus kai kuriuos greičiau sudėvimus rūbus, tokius kaip marškinėliai, todėl radusios tinkančius ir patinkančius, įsigykite kelis iš karto).

O tam, kad iš šie daiktai neatrodytų pernelyg nuobodžiai, sumoderninkite juos aksesuarais arba derinkite su naujomis tendencijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)