Dažnai į nuobodžiųjų užribį žengia drąsios tendencijos, kurios su laiku persikelia į greitosios mados tinklus ir elektronines parduotuves, siūlančias originalų kopijas. Ilgą laiką į kairę ir dešinę štampuojami madingi daiktai praranda išskirtinumo efektą, tampa eiliniais – nebe madingais, o tik populiariais.

Taigi, 9 tendencijos, kurioms laikas palinkėti labos nakties:

1. Perlais dekoruoti batai

Bateliai su kulnuose spindinčiomis perlų imitacijomis – žaibiškai išpopuliarėjusi mados namų „Gucci“ pažiba. Praėjusį sezoną ši tendencija sprogo ir perlai pažiro ant įvairiausių avalynės modelių, nuo sportbačių iki kareiviškų aulinukų.

Šiandien šaligatviai jau nutrepsėti perliniais bačiukais. Dekoratyvios 2018 m. pavasario ir vasaros naujienos: gausus akinančių swarovskių blizgesys, brangakmeniai, šilko siūlų kutai ir 3D aplikacijos iš spalvingų plastiko detalių ar žvynelių.

2. Perlais dekoruoti džinsai

Pastarąjį sezoną tie patys perlai nutūpė ne tik ant batelių, bet ir aprangos. Madingiausi buvo 3 pavieniais perlais siuvinėti drabužiai: platūs megztiniai, denimo švarkai ir boyfriend stiliaus džinsai. Perlais puošti rūbai (kaip ir bateliai) šį sezoną jau atrodo pavargę.

3. Kailinės šlepetės

Vos pasirodžiusias kailiu dekoruotas baseino šlepetes mados pasaulis praminė batais bjauriukais. Tada šios atsikirsdamos ėmė ir priglaudė kone visų pėdutes. Kas tokiomis šlepsėjo į mados renginius, o kas puošėsi ir vestuvėse. Visai nesvarbu tiko jos toms progoms ar ne - buvo aklai avimos visur, nes atrodė supermadingos. Bet jau nebeatrodo.

4. Batai su kailio bumbulais

Kailio bumbulais (pom pom) puošti sportiniai bateliai irgi pamažu nužingsniuoja šalin. Po to, kai juos ėmė siūlyti daugybė pigiomis prekėmis prekiaujančių elektroninių parduotuvių, kailiniai sportiniai bateliai tapo nebeįdomiais.

5. Odiniai diržai-korsažai

Dar prieš kelis metus odiniai kūno diržai buvo viena drąsesnių mados naujienų. Dabar tokio tipo diržas ir klasikiniai balti marškiniai jau pernelyg dažnai matomas derinys.

Ne kartą tame pačiame renginyje bent 2-3 lietuvaitės yra pasipuošusios panašiais korsažiniais diržais. Demonstruojami dažnai arba vienoje vietoje šie aksesuarai nebekuria originalaus įvaizdžio, ypač tada, kai yra to paties gamintojo.

6. Skylėti drabužiai

Reperis Kanye Westas buvo vienas didžiausių apskurusio (trashy) stiliaus gerbėjų. Nutrintos rankovės, tarsi nuplėšti drabužių kraštai, skylės ar nubėgusios akys megztiniuose - visa tai pasirodė daugiau nei prieš 3 metus. Dabar tokie drabužiai iš madingų tapo tiesiog skylėtais. Pats metas tas skyles užsiūti.

7. Megztiniai su raukiniais

Raukiniais puošti megztiniai atkeliavo iš 80-ųjų laikotarpio, todėl daug kam atrodė senamadiški. Mados pasaulyje jiems buvo prognozuojama greita baigtis, visgi taip neįvyko ir jie užsiliko porai metų. 2017 m. raukiniais pasipuošė viskas: suknelės, marškiniai, kelnės, net rankinės. Greta tokios raukinių gausos šių megztinių unikalumas pranyko.

8. Beformės suknelės

Pastaruoju metu Lietuvos padangę buvo užkariavusios varpo formos suknelės minkštomis klostėmis krentančiais kraštais. Daugybė esamų ir naujų prekių ženklų ėmė siūdinti būtent tokias. Verslui jos patogios: nesudėtinga konstrukcija, universalus siluetas, keli lekalai ir kelios ištisos siūlės. Vasarą prie šių suknelių galėjai lipdyti skirtingas etiketes, bet visos atrodė tarsi iš vieno katilo.

9. Mom tipo džinsai + dideli megztiniai

Grįžus 90-ųjų stiliui merginos iš naujo atrado mom tipo džinsus ir didelius megztinius. Atrodytų, paprastas ir niekuo neišsiskiriantis derinys, bet tuos didelius megztinius buvo pradėta kišti už aukštesnio džinsų liemens. Ties liemeniu susigarankščiavę megztiniai nepuošė nė vienos. Dar labiau įvaizdžiui koją kišo netinkantis džinsų siluetas (kirpimas labai pretenzingas) ir greta atsiradę oldschool kedai.

Turi šias tendencijas atitinkančių pirkinių? Nesuk galvos ir neslėpk jų dėžėse, tiesiog neverta tokių įsigyti naujai. Net jei tendencingi daikčiukai ir moja nuo kabyklų, viliodami žiemos išpardavimų nuolaidomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)