Artėjant švenčių sezonui aukštakulniai vis labiau vilioja, nors kalėdiniai gėrimai ir aukštakulniai gali tapti rizikingu deriniu. Tad jeigu norite išvengti nepatogumų ir nesėkmių, štai septynios gudrybės, kurios padės jums eiti su aukštakulniais taip, kaip dera.

Marilyn Monroe

1. Lengviausias būdas atrodyti nerangia avint aukštakulnius – dėti iškart visą pėdą, tarsi būtumėte su lygiapadžiais bateliais. Daugeliui tai gali atrodyti savaime suprantamas dalykas, tačiau su aukštakulniais pirmiausia reikia dėti kulną, o tik tada pirštus. Taip atrodysite kur kas natūraliau.

2. Su aukštakulniais žingsniai yra mažesni nei įprastai, tad tą patį atstumą įveikti pavyks padarius daugiau žingsnių. Pridėkite šiek tiek judesio klubais ir atrodysite išties žaviai.

3. Jeigu su aukštakulniais mėginsite eiti greitai, tai atrodys ne tik nerangiai, bet ir gali baigtis nelaime. Tenka sumažinti žingsnius ir daugiau dėmesio skirti pusiausvyrai, tad išvada viena – aukštakulniais einame ilgiau. Be to, lėta eisena sukuria pasitikėjimo savimi atmosferą.

4. Jums gali atrodyti, kad norisi eiti greičiau, nei leidžia aukštakulniai, tad galiausiai tai kompensuojate ištempdamos kaklus. Tad leiskite sau eidamos su aukštakulniais vos vos sulinkti.

5. Jeigu norite nupiešti tiesią liniją, geresnis rezultatas bus tuomet, kai žiūrėsite į galinį jos tašką, o ne pieštuko judesį. Panašiai yra ir einant su aukštakulniais: atrodysite kur kas gracingiau, jeigu užuot žiūrėję į savo pirštus ėjimo metu, žiūrėsite į savo paskirties tašką (pavyzdžiui, kavinę gatvės gale) ir įsivaizduosite tiesią liniją tarp savęs ir to taško.

6. Kai žengiate žingsnį ar jaučiate, kad slystate, šiek tiek išlenkite savo pėdą, kad padidėtų spaudimas bato viduje. Taip batas geriau tiks jūsų pėdai ir bus lengviau manevruoti.

7. Jeigu batai netinka, eiti su aukšta pakulne gracingai tampa bemaž neįmanoma. Jeigu jūsų aukštakulniai per dideli, naudokite batų įdėklus. Jeigu jie per maži, kreipkitės į batsiuvį, kad jis juos šiek tiek pratemptų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)