„Prisipažinsiu, ruduo man visuomet kelia dviprasmiškus jausmus. Viena vertus, labai nemėgstu, kai lyja, tokiomis dienomis norisi tik sėdėti namie ir niekur neiti. Kita vertus, tai laikas, kai galiu pristatyti naują kolekciją. Šį kartą kurdama „Silob Mis“ kolekciją galvojau apie tai, ko gražaus tokiu metų laiku galiu palinkėti savo klientams, ir supratau – kai visur aplinkui pilka, juoda, žmonės vaikšto pajuodusiais paakiais, svarbiausia – spalvos. Man labai gaila, kad rudenį bijome šviesių spalvų, todėl kurdama įpyniau labai daug įvairiausių baltos atspalvių: tiek šiltos, tiek šaltos“, – sako I. Dovydėnaitė.

Vėlyvas ruduo pagal Indrą Dovydėnaitę

Pasak dizainerės, šį sezoną taip pat dominuoja mėlyni, juodi, raudoni ir rudi atspalviai. Patartina vengti monotonijos ir derinti skirtingų raštų, spalvų drabužius bei aksesuarus. Rinkdamasi naują pirkinį I. Dovydėnaitė pirmenybę teikia lietuvių gamintojams – „Jako“, „Savito stiliaus“, „Utenos trikotažo“ ir kt. gaminiams, bei vadovaujasi taisykle „patogumas yra svarbiausia“.

Garsios dizainerės klausiame, be kokių daiktų neapsieisime šį vėlyvą rudenį.

1. Paltas. Pasak I. Dovydėnaitės, tai privalomas vėlyvo rudens drabužis, kurį turi turėti kiekviena stilinga moteris. „Galima paprasčiau apsirengti, bet paltas suteikia papildomo žavesio. Tai madinga aprangos detalė, kurią galima lengvai derinti ir su kelnėmis, ir su sijonais. Renkuosi šį sezoną karaliaujančios mėlynos spalvos paltą ir patariu nebijoti eksperimentuoti. Lietuviai dažniausiai pirmenybę teikia juodai spalvai, tačiau aš siūlau pasižvalgyti bordo, rudos ar mėlynos spalvos drabužių“, – patarimais dalijasi I. Dovydėnaitė.

Vėlyvas ruduo pagal Indrą Dovydėnaitę

2. Pirštinės. Jas dizainerė pasirinko neatsitiktinai, nes, būdama dizainerė, kuriai labai patinka megzti, visuomet stengiasi saugoti savo rankas. Be to, pirštinės yra drabužių derinio akcentas. „Papuošalų pastarųjų metų madoje labai mažėja, todėl skaros ar pirštinės – svarbus atributas. Man pirštinės yra viena pagrindinių rudens detalių. Jas renkuosi spalvotas, atkreipiančias dėmesį. Rankas reikia saugoti ir puoselėti kiekvienai moteriai, todėl pirštinių nevalia pamiršti“, – sako I. Dovydėnaitė.

Vėlyvas ruduo pagal Indrą Dovydėnaitę

3. Baltų ir juodų langelių rašto kelnės. Pasak dizainerės, baltos ir juodos spalvos derinys yra itin populiarus šį sezoną, be to, jis tobulai dera prie visko. Šių spalvų duetas tarsi sukuria naują raštą, kuris tinka ir prie ryškių, ir prie blankių drabužių, todėl nereikia bijoti jo įsitraukti į savo drabužinę.

4. Labai didelė rankinė. I. Dovydėnaitė prisipažįsta, kad neįsivaizduoja savęs su maža rankine, nors šį sezoną jos itin madingos. „Kad ir kaip gražu yra mažos rankinės, aš visuomet renkuosi dideles. Turiu begales daiktų ir noriu juos visus sutalpinti. Šį sezoną mano rankinė spalvota – mėlyna“, – pasakoja I. Dovydėnaitė.

Vėlyvas ruduo pagal Indrą Dovydėnaitę

5. Labai grubūs, aukštaauliai batai. Tokio stiliaus avalynė yra šio sezono topas ir, pasak I. Dovydėnaitės, tai ne tik gražus, bet ir patogus pasirinkimas. Patogumas šaltuoju metų sezonu yra dizainerės prioritetas ir aukštaaulius batus ji siūlo derinti tiek su sijonais, tiek su kelnėmis.

Vėlyvas ruduo pagal Indrą Dovydėnaitę

6. Megztinis. „Tai – visada puikus pasirinkimas. Lietuvoje, kur 9 mėnesius per metus būna šalta, megztinis yra privalomas drabužis. Aš neturiu lygintuvo, todėl megzti daiktai apskritai yra mano mėgstamiausi. Rudenį renkuosi vilnonius megztinius, nuo drėgmės jie pučiasi ir dar papildomai apsaugo nuo šalčio“, – sako I. Dovydėnaitė.

Vėlyvas ruduo pagal Indrą Dovydėnaitę

7. Plaukų kaukė. Dizainerė pabrėžia, kad prasidėjus šildymo sezonui ir nešiojant kepurę reikia labiau rūpintis savo plaukais. I. Dovydėnaitė renkasi „Marakešo“ plaukų kaukę, nes ji atkuria suprastėjusią jų būklę, o kartu yra paprasta naudoti.

Įvardijusi svarbiausius vėlyvą rudens reikiamus turėti daiktus, I. Dovydėnaitė užsimena, kad artėjant žiemai taip pat be galo svarbi yra didelė ir minkšta kepurė. Prisiminusi vaikystę dizainerė juokiasi, jog anksčiau kepurių itin nemėgusi, o šiandien nė kojos iš namų be jos nežengtų – kepurė suteikia šilumos galvai, o šaltuoju metų laiku apie tai pagalvoti reikia pirmiausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)