Akių apvadas be jokios abejonės pasižymi gebėjimu padaryti akis platesnes, ryškesnes, jas transformuoti, tik svarbu tiksliai žinoti, kokios formos yra jūsų akys, rašo „Mirror“. Jei tai žinosite, galėsite nustatyti būdą, kaip tinkamiausiai pateikti save.

Makiažo specialistė ir „Collection cosmetics“ ambasadorė Francesca Neill sutiko pasidalinti sukauptomis žiniomis ir atskleisti keletą paslapčių, leisiančių itin sėkmingai atkartoti Holivudo įžymybių naudojamus triukus su akių apvadu.

Nedidelis tarpas tarp akių

Sarah Jessica Parker

Pavyzdys – Sarah Jessica Parker

Šios gražuolės makiažas visada būna tobulas. Vis tik atidžiau pažvelgę į S. J. Parker veidą pastebėsite, kad tarpas tarp akių nėra didelis. Šiam faktui pakoreguoti ji dažnai ryškina išorinius akių kampučius dūminių atspalvių šešėliais ir šiek tiek išorėje pratęstu akių kontūru, nukreipiančiu dėmesį nuo centro.

Kaip teigia F. Neill, tokie akių „sparneliai“ dėmesį telkia išoriniame akių kampe, todėl jos atrodo labiau nutolusios viena nuo kitos. Taigi brėždami dvigubus „sparnelius“ efektą neabejotinai padvigubinsite.

Nusvirę akių kampučiai

Camilla Belle

Pavyzdys – Camilla Belle

Viena gražiausių moterų Holivude tituluojama amerikietė kuo sėkmingiausiai įrodė, kad nusvirę akių kampučiai gali suteikti papildomo žavesio. C. Belle dažnai tobulina blakstienas tušu, o apvadu ryškina apatinio voko blakstienų liniją. Šie triukai padeda vizualiai kilstelėti akis.

„Toms, kurių akių kampučiai nusvirę, nerekomenduojama akių apvadu brėžti „sparnelių“, nes tai atrodo šiek tiek gluminančiai. Jei vis tik neatsisakysite įprasto katės akių makiažo varianto, smuktelėjusio žvilgsnio įspūdį tik dar labiau sustiprinsite. Paprasčiausia technika, neabejotinai padėsianti vizualiai pakelti akis, – tai apatinės blakstienų linijos ryškinimas apvadu. Laikykitės natūralios blakstienų augimo linijos, ją pratęsdami nedidelėmis „strėlytėmis“, – rekomendacijomis dalinosi makiažo ekspertė.

Užkritę akių vokai

Jennifer Lawrence

Pavyzdys – Jennifer Lawrence

Šios Holivudo įžymybės žvilgsnis itin mąslus, nors masyvūs akių vokai daugelio vertinami kaip ganėtinai nemaloni savybė. Vis tik akivaizdu, kad tinkamai panaudodama akių apvadą ji vokus paverčia tobulais.

„Stori „sparneliai“ – tobulas pasirinkimas toms, kurių akių vokai šiek tiek užkritę, nes šis makiažo variantas žvilgsnį pakelia ir atveria. Liniją brėžkite nuo akies kampučio antakių lanko link, o tobulam „sparnelio“ vaizdui užbaigti naudokite juodos spalvos akių šešėlius, kuriais rekomenduojama paryškinti išorinę apatinės blakstienų dalies liniją“, – tęsė F. Neill.

Apvalios akys

Mila Kunis

Pavyzdys – Mila Kunis

Šios aktorės žvilgsnis įsimintinas ir akivaizdu, kad jos akys yra apvalios. Nors tokia akių forma garantuoja, kad jos visada atrodo didelės ir ryškios, vis tik tenka pavargti norint tinkamai jas padailinti naudojant apvadą. Taigi rekomenduojama pasinaudoti M. Kunis pavyzdžiu ir formą patobulinti taikant apatinės blakstienų linijos ryškinimo techniką apvadu.

„Apatinės blakstienų linijos ryškinimas akių apvadu – puikus pasirinkimas didelių akių savininkėms, nes tokiu būdu paryškinama akių forma, o dėmesys kreipiamas į vidinius akių kampučius“, – teigė makiažo specialistė.

Mažos akys

Lucy Liu

Pavyzdys – Lucy Liu

Šios aktorės išvaizda išskirtinė, o jos makiažas visada tobulai pabrėžia jos bruožus. Nors L. Liu akys tikrai nėra didelės, apie tai žvelgiant į ją netenka galvoti dėl meistriškai ir tuo pačiu subtiliai pritaikytų akių apvadu nubrėžtų „sparnelių“, paryškinančių viršutinio voko blakstienų liniją. Taigi tokia technika sukuria tikrų tikriausią katės akių efektą.

„Tereikia labai paprastos linijos, patobulinančios akių formą. Patikėkite, jums tikrai nereikia nieko rimtesnio, nes kitaip akys atrodys dar mažesnės. Jei vis tik trokštate intensyvesnio efekto, rinkitės blakstienas riečiančią priemonę, jas denkite gausiu tušo sluoksniu ar ryžkitės dirbtinėms blakstienoms“, – rekomendavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)