Ekspertai įvardija pagrindinius žingsnius, kurie veiksmingai padėtų ieškant ir atrandant savo stilių.

1. Išsiaiškinkite, koks jūsų figūros tipas

Svarbiausia išsiaiškinti, joks jūsų figūros tipas. Žinodamos, ką norėtume paslėpti ir ką išryškinti, niekada nesuklysite besirinkdamos drabužius ir atrodysite puikiai. Patarimo galite kreiptis į drabužių parduotuvės konsultantus ar stilistą.

2. Raskite, kas jus išskirtų iš kitų

Ar tai būtų aksesuaras, ar spalva, ar raštas, ar grožio gudrybė. Visos stiliaus ikonos turi kažką, kas jas išskiria iš kitų ir priverčia atpažįstamomis iš toli. Štai Caroline Issa neįsivaizduojama be raudonų lūpų dažų, Olivia Palermo ir Kate Middleton – be tobulos šukuosenos, o Anna Wintour – akinių nuo saulės.

3. Investuokite į gerus kokybiškus daiktus

Stilius – tai, kas išlieka ilgai, tad verta investuoti į kokybiškus daiktus, kurie tikrai patinka ir tinka. Pavyzdžiui, jeigu neįsivaizduojate nė dienos be džinsų, skirkite laiko ir lėšų jums idealiai tinkančių paieškoms. Pavyzdžiui, Sarah Harris iš „Vogue“ savo spintoje turi 80 džinsų.

4. Kolekcionuokite derinius

Formuojant savo stilių, labai svarbu ieškoti įkvėpimo ir pavyzdžių, kuriais norėtumėte sekti. Socialiniai tinklai – ideali vieta jo semtis. „Instragram“, „Pinterest“ ir kiti jums tikrai padės.

5. Atsikratykite visko, kas niekada nepatiko

Tvarkydamos spintą ir formuodamos savo stilių, atsisakykite daiktų, kurie jums nekelia gerų emocijų. Tikriausiai net nereikia sakyti, kad, jeigu visos jūsų mylimos tinklaraštininkės eina iš proto dėl naujų „Gucci“ marškinėlių, tai nereiškia, kad ir jums trūks plyš tokių reikia, nors jie jums net nepatinka.
Gatvės mada

6. Atraskite jums labiausiai tinkančias spalvas

Rasti jums labiausiai tinkančių spalvų ne mažiau svarbu nei prisijaukinti pagal figūros tipą labiausiai tinkantį siluetą. Kliaukitės ekspertų patarimais, kaip nustatyti, kokios spalvos geriausiai prie jūsų odos atspalvio. Labai svarbu ir tinkanti lūpdažio spalva.

7. Ieškokite savo stiliaus ikonų

Tai nebūtinai turi būti garsios moterys ar mados pasaulio ekspertės. Galbūt jus žavi, kaip rengiasi kolegė, ar netyčia internete aptikote naują tinklaraštininkę. Įkvėpimo ir gero pavyzdžių galite rasti visur, tik netingėkite apsidairyti.

8. Atlikite savo spintos auditą

Kalbant apie savitą stilių, labai svarbu organizuota ir idealiai sutvarkyta drabužių spinta. Kaip teigia vienas ekspertas, dėliojant savo vadinamąjį kapsulinį garderobą, svarbu neviršyti 50 drabužių vienetų ribos. Neturite žalio supratimo, nuo ko pradėti? Kreipkitės pagalbos į specialistą.

9. Nesibaiminkite žodžio uniforma

Nors žodis uniforma pirmiausia asocijuojasi su mokykla ir nuobodžia apranga, dauguma stilingų moterų ir merginų tokią turi – vieną savaitgaliams ir vieną darbui. Tai nereiškia, kad jos kiekvieną mielą dieną rengiasi taip pat – jokiu būdu. Tiesiog jos turi aprangos formulę, kuri visada pasiteisina. Štai toks naujasis uniformos apibrėžimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)