„Kalbant apie stilių, spalva man yra pats svarbiausias dalykas – būtent dėl jos mano paslaugos yra unikalios, – pabrėžia C. Ehrlich. – Susitikusi su nauja kliente, pirmiausia nustatau jos odos toną ir išsiaiškinu, kokios spalvos jai tiktų. Lengva rengtis juodai, bet spalva gali būti tokia graži“.

Kaip ir makiažo bei plaukų spalvos atveju, norint išsiaiškinti, kokios spalvos jums tinka, reikia pradėti nuo jūsų odos tono. Visus odos tonus galima suskirstyti į tris kategorijas: šiltus, šaltus ir neutralius.

„Daug žmonių savaime supranta, į kurią kategoriją jie patenka, nes jų odos atspalvis būna akivaizdus, – sako „Pantone Color Institute“ generalinė direktorė Leatrice Eiseman, taip pat parašiusi knygą „More Alive with Color“ („Gyvesnė su spalva“). – Odos tonu paremtos grožio taisyklės taip pat galioja jūsų aprangai, kuri sudarys jūsų drabužių spintos branduolį“.

Tačiau suprasti be makiažo specialistės, kuriam tipui – šiltam, šaltam ar neutraliam – jūs priklausote, kartais gali būti tikras iššūkis. Norint tai nustatyti, nepavyks pasinaudoti konkrečiais testais ar greitomis taisyklėmis, nes bet kokiu atveju šiuos odos tonų tipus reikėtų vertinti tik kaip gaires.

„Nereikėtų aklai rinktis tik šiltų spalvų, jei jūsų odos tonas yra šiltas, arba tik šaltų spalvų, jei jūsų odos tonas yra šaltas, – pažymi L. Eiseman. – Jūsų tikslas yra sustiprinti natūralius savo atspalvius, bet jei jums patinka spalva, kuri jums „netinka“, nešiokite ją kaip aksesuarą (tai gali būti šios spalvos diržas, rankinė ar batai) arba rinkitės tos spalvos drabužį, kuris vilkimas toliau nuo veido, pavyzdžiui, kelnes ar sijoną. Taip ši spalva „nesipjaus“ su jūsų gymiu“.

Svetainė instyle.com paprašė L. Eiseman pagalbos. Skaitykite toliau, jei norite sužinoti, kuriam tipui jūs priklausote, kokias spalvas turėtumėt rinktis ir kurių atspalvių turėtumėt vengti. Ir atminkite, kad tai tėra rekomendacijos, kurios nėra iškaltos akmenyje.

Jūs esate šilto tipo, jei…

Jūsų plaukų spalva: varijuoja nuo tamsiai rudos iki tamsiai šviesios.

Jūsų odos tonas: turi žalsvą arba gelsvą (aukso) atspalvį. Alyvų atspalvis taip pat patenka į šiltų tonų kategoriją.

Jūsų spalvos šiltų spalvų paletėje: oranžinė, raudona, aukso geltonumo, gintaro, medaus geltonumo.

Jūsų spalvos šaltų spalvų paletėje: šiltesni žali ir mėlyni atspalviai, pavyzdžiui, alyvų, sodri turkio, žalių samanų, paparčių, pesto, raudonai purpurinė (pvz., fuksijų arba orchidėjų atspalviai).

Jūsų neutralios spalvos: rausvai pilka, karšto šokolado, kreminė balta, žieminių kviečių, latė kavos.
Spalvos, kurios jums netinka: lediniai atspalviai, brangakmenių tonai (ametisto, safyro, rubino).

Atstovė tarp garsenybių: Jennifer Lopez.

Jūs esate šalto tipo, jei…

Jūsų plaukų spalva: varijuoja nuo labai tamsios (mėlynai juodos ar itin tamsiai rudos) iki šviesiai gelsvos.

Jūsų odos tipas: turi melsvą atspalvį. Jis taip pat gali varijuoti nuo labai šviesaus iki labai tamsaus.

Jūsų spalvos šaltų spalvų paletėje: ryškiai mėlyna, karališka mėlyna, safyro, smaragdo, ametisto, sodriai purpurinės, levandų, alyvinė sniego.

Jūsų spalvos šiltų spalvų paletėje: šokiruojanti rožinė (kaip priešybė karštai rožinei, kuri yra šilta), vyšninė, rubino, šviesi rožės.

Jūsų neutralios spalvos: pilka, tamsiai mėlyna, švaraus baltumo.

Spalvos, kurios jums netinka: oranžinė ir geltona.

Atstovė tarp garsenybių: Cate Blanchett.

Jūs esate neutralaus tipo, jei…

Jūsų plaukų spalva: yra spalvų kombinacija – šviesi su pelenų atspalviu arba ruda su šiltesniais tonais.

Jūsų akių spalva: yra šviesiai rudos (lazdyno riešutų) spalvos (dauguma neutralaus tipo moterų turi šviesiai rudas akis, nes jos keičiasi, nelygu kokios spalvos drabužiais jos vilki).

Jūsų odos tonas: sunku nustatyti – neįmanoma pasakyti, kokiam tipui – šiltam ar šaltam – jūs priklausote.

Jūsų spalvos: neutralios, kurios patenka į spalvų paletės vidurį. Žvalgykitės šviesios persiko, dulkinos rožinės, švelnios rožės, rožinių bijūnų (neutraliam tipui labiausiai tinka prislopinti rožiniai tonai), ramios mėlynos, nefrito, kamėjos žalsvumo.

Spalvos, kurios jums netinka: viskas, kas pernelyg ryšku ar sodru, raudoni ir geltoni atspalviai (jei jums patinka geltona, bandykite rinktis švelnesnius variantus, pvz., kukurūzų burbuolės ar blyškiai gelsvą).

Jūsų neutralios spalvos: rausvai pilka, pilkos spalvos, balti atspalviai (pvz. vanilės).

Atstovė tarp garsenybių: Angelina Jolie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją