Žymiausių pasaulyje „Royal Ascot“ lenktynių, vykstančių Didžiojoje Britanijoje, organizatoriai teigia, kad formali šventiška apranga – labai svarbi lenktynių progos dalis, ir nurodo griežtus reikalavimus, pasilikdami sau teisę neįsileisti svečių, kurių apranga jų neatitinka. Tai galioja net ir vaikams!

Žirgų lenktynės

Karališkosiose Ascot lenktynėse vyrai privalo vilkėti tamsiai pilką ar juodą eilutę: liemenę, kaklaraištį, juodus batus bei cilindrą. Spalvų ir detalių variacijos – draudžiamos. Aprangos kodas taip pat numato, kokiose vietose vyriškiai gali šiek tiek atsipalaiduoti ir nusiimti skrybėles, pavyzdžiui, restorane jos nėra privalomos.

Į lenktynes išsiruošusios ponios taip pat turi įsigilinti į detalias aprangos normas ir gerai apmąstyti savo pasirinktus derinius. Jos privalo vilkėti formalius drabužius, dengiančius kelius, bei mažiausiai dešimties centimetrų bazės skrybėlaitę, kurių etiketas neleidžia nusiimti – čia nėra jokių išimčių. Taisyklės nurodo, jog negalima vilkėti permatomų rūbų, palaidinių siauromis petnešėlėmis ar šortų.

Kelnių kostiumėliai į aprangos kodą buvo įtraukti jau 1971 metais, tačiau tik šiemet pagaliau leista dėvėti populiariuosius ištisinius kelnių kombinezonus. Taip organizatoriai parodė, kad jie yra šiuolaikiški bei moka prisitaikyti prie naujausių mados tendencijų.

Žirgų lenktynės

Šiais metais naujai renovuotame Raseinių hipodrome vyks pirmoji „Karališkųjų Ascot“ lenktynių įkvėpta „Ledi diena“, kur elegantiškos damos puošis dailiomis skrybėlaitėmis, rinks stilingiausią svečią bei mėgausis net dvejomis žirgų sporto šakomis: konkūru bei lygiosiomis žirgų lenktynėmis. Kai kitose pasaulio valstybėse žirgų sporto kultūra mena šimtametes tradicijas, Lietuvoje jos formuojamos tik dabar. Kaip puoštis į jau šį savaitgalį Lietuvoje vyksiančias „Ledi dienos” lenktynes pataria prestižiniame Milano Marangoni universitete mados studijas baigusi Rūta Vingilytė.

Kokią aprangą derėtų rinktis vykstant į šventines „Ledi dienos” žirgų lenktynes?

Vykstant į bet kokį renginį reikėtų pasitikrinti, ar renginio organizatoriai nurodė aprangos kodą. Pavyzdžiui, „Karališkųjų Ascot” lenktynių aprangos kodas gan griežtas, ir tik šiais metais buvo įvestos laisvesnio stiliaus naujovės. „Ledi dienos” organizatoriai kviečia svečius puoštis kokteilinio stiliaus rūbais. Į tai privalu atsižvelgti.

Kokių klaidų reikėtų vengti renkantis savo aprangą?

Vyrams reikėtų vengti itin sportiškų detalių kaip kepuraitės su snapeliu, sportiškas apavas ar šortai. Rinkitės ilgas kelnes, klasikinius marškinius, prie kurių galite priderinti mokasinus. Moterims geriau vengti per daug aksesuarų, nes dažniausiai stiliuje laimi tos, kurios taiko auksinę taisyklę: „Mažiau yra geriau”.

Kokius derinius patartumėte rinktis?

Šiam renginiui organizatoriai nurodo kokteilinį stilių, tačiau tai vis dėlto dieninis renginys gryname ore, todėl patarčiau rengtis lengvų medžiagų drabužius, maišant klasikinį ir laisvalaikio stilius.
Kalbant apie žirgų lenktynes, iškart prisimenu sceną iš filmo „Graži moteris”, kur Julia Roberts vilki taškuotą lengvo audinio naturalių atspalvių suknelę bei šviesią siaurabrylę skrybėlaitę.

Nemėgstančios suknelių gali drąsiai rinktis kelnių derinius, bet patarčiau dėvėti platesnio ar klasikinio kirpimo kelnes, nes tokio pobūdžio renginiai nemėgsta itin demonstruojamo kūno. Ir vyrams, ir moterims geriau rinktis šviesesnių spalvų derinius, kurie tinkamesni renginiams, vykstantiems dieną.

Tinkama apranga – viena iš svarbiausių detalių, sukuriančių šventišką nuotaiką ir atmosferą Jums bei jus supantiems žmonėms, todėl ją apgalvoti iš anksto yra teisingas ir saugus sprendimas.

Nepraleiskite grandiozinės žirgų bei skrybėlaičių fiestos moderniame Raseinių hipodrome ir leiskite sau pasijausti tikra, karališka Ledi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)