Žinoma, lengviau derinius kurti iš klasikinių, vadinamojo bazinio garderobo, elementų. Tačiau tai nereiškia, kad negalima įsigyti ir įdomesnių rūbų ar aksesuarų – iš jų taip pat galima sukurti įvairiausių, skirtingoms progoms tinkančių derinių.

Kaip pagrindinį drabužį pasirinkome kombinezoną (angl. jump suit). Rūbas, jau tapęs įprastu ne tik sekančioms mados tendencijas, kurio populiarumas šiek tiek nulemtas ir beprotiško gyvenimo tempo, kai net apsirengti norisi kuo greičiau, – kombinezonas tam puikiai tinka.

Kombinezono atsiradimo istorija mažai susijusi su mada, tačiau sąsajas su greitėjančiu gyvenimo tempu ir rūbo išpopuliarėjimu atskleidžia angliškas rūbo pavadinimas – jump suit – kostiumas, į kurį gali įšokti! Pirminė rūbo paskirtis ir buvo susijusi su greitu tempu – tai buvo parašiutininkų ir nardytojų rūbo pavadinimas. Rūbą pamėgo ir lėktuvo pilotai, ir vairuotojai, todėl ilgą laiką kombinezonai buvo siejami su sunkiu darbu – nieko bendro su mada, kol 1919 m. italų menininkas, Futurizmo atstovas, Florentine’as Thayatas, sukūrė kombinezoną, kaip išlaisvinantį rūbą, kurį kiekvienas gali pasiūti pats sau iš vieno audinio (idėja buvo vientisą T formos audinį panaudoti kombinezonui).

Viena pirmųjų, pritaikiusi kombinezoną moteriškoje madoje, buvo dizainerė Elsa Schiaparelli, kuri maždaug ketvirtojo XX a. dešimtmečio pabaigoje pristatė kolekciją, kurioje buvo demonstruojami prabangūs kombinezonai moterims, pasiūti iš šilko. Prieš tai dar ir legendinė Coco Chanel buvo pristačiusi pižamos tipo kombinezoną kaip vasaros kurorto rūbą, beje, vėl be galo populiarų šį sezoną.

XX a. antroje pusėje prabangūs moteriški kombinezonai vėl tapo madingi, juos kūrė žymūs mados kūrėjai, mielai dėvėjo to meto stiliaus ikonos – Elizabeth Taylor, Jackie Onassis ir Audrey Hepburn.

Pamažu šį rūbą pamėgo ne tik žvaigždės, jis išpopuliarėjo ir gatvės madoje. Lyginant su aštuntojo ir devintojo dešimtmečių kombinezonais, dabartiniai kombinezonai – ne tokie ryškūs, paprastesnio silueto, siuvami iš įvairiausių audinių, pritaikomi dėvėti ir šiltuoju, ir šaltuoju metu.

Pilkas kombinezonas – saugus pasirinkimas, nes pilka spalva, būdama turbūt viena neutraliausių spalvų, dera beveik prie visko. Pasirinkus spalvingus aksesuarus galima atrodyti ryškiai, o priderinus švelnesnių ar tamsesnių tonų spalvas – paprasčiau, bet tikrai ne prasčiau. Pristatome tris skirtingus derinius, tinkančius skirtingomis progomis, kai pagrindinis rūbas – tas pats pilkas kombinezonas.

1. Laisvalaikis. Kombinezonas – puikus laisvalaikio rūbas. Tai gali būti laisvalaikiui skirtas rūbas, kuris nevaržo judesių ir atrodo puikiai. Tereikia priderinti stilingus sportinius batelius, klasikinę odinę striukę ir keletą papuošalų.
2. Atostogos. Nepakeičiamas rūbas per atostogas. Tereikia paplūdimio krepšio arba stilingos kuprinės, basučių, skybėlaitės ir akinių nuo saulės.
3. Vakarėlis. Tas pats rūbas, priderinus elegantiškus batelius ir delninę virsta vasaros vakarėlio drabužiu. O ryškios lūpos ir papuošalai kuria įvaizdžio stebuklus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)