Pasak Aidos Baranauskaitės ir Ernestos Pernavės, „Tauri Look“ drabužių kūrėjų, neseniai pristačiusių drabužių kolekciją biuro moterims, pravartu remtis paprastais patarimais. Jų dėka dalykiniai drabužiai atgims naujai.

Aida Baranauskaitė ir Ernesta Pernavė

„Šiais laikais moterys labai veiklios, tad didžioji dienos dalis praleidžiama ofiso erdvėse. O kiekvienai ten dirbančiai damai nuolatos patartina laikytis etiketo taisyklių. Bene visos turi puoštis atitinkamo ilgio sijonais ir suknelėmis ar būti įrėmintos į kostiumėlius bei švarkelius. Tačiau tokia apranga, laikui bėgant, pabosta. O pasinaudojus keliais elementariais patarimais, dalykinę aprangą ne tik pagyvinsite, bet jai leisite atgimti iš naujo. Be to, svarbu nepamiršti, jog dalykinės aprangos etiketo paisyti reikia, tačiau tai nereškia, jog privalu dėvėti tik kūno spalvos pėdkelnes, baltos spalvos marškinius ir pilką kostiumėlį”, – dėstė kūrėjos.

Pirmiausia, ką turite padaryti, anot A. Baranauskaitės, įvertinti visumą.

„Galiu atvirai pasakyti – viena nauja suknelė tikrai nieko nepakeis. Tad jei nusprendėte keistis – to imkitės iš esmės. Visų pirma – įvertinkite ne tik savo spintos turinį, bet ir savo išvaizdą. Pradėkite nuo plaukų. Geras plaukų stilistas gali daryti stebuklus. Ir jei po apsilankymo pas esamą netrykštate džiaugsmu – metas ieškoti kito. Antra – rytais nepatingėkite daugiau laiko praleisti prie veidrodžio. Naujo veido „nusipiešti“ nereikia, tačiau keli lašai kokybiškos kosmetikos paryškins jūsų grožį ir suteiks veidui gyvybės. Trečia – judėkite. Daug laiko praleidžiant biure aptingstama. Tad pasirinkite mėgstamą veiklą, galbūt kalanetiką, jogą ar bėgiojimą? Pamatysite, aktyvi veikla pagerins savijautą, be to ir drabužiai „gulės“ gražiau.

Esminis patarimas – skirkite laiko sau. Mokėkite atskirti kada laikas dirbti, kada reikia pasimėgauti laisvalaikiu. Tik pasiilsėjusi moteris spindės pasitikėjimu ir žavesiu“, - teigė A. Baranauskaitė.
Pasiteiravus apie dalykinius drabužius, moterys patarė Lietuvos ofisuose dažniau paisyti dalykinio etiketo, bet nesusikurti nuobodaus pilkumo.

„Ofisinė apranga įpareigoja, todėl pernelyg aptempti ar giliomis iškirptėmis puošti drabužiai biurui netinka. Pirkdamos naują aprangą, šių dviejų elementų venkite. Net jei suknelė ir labai graži, bet ją apsivilkus liemens, klubų srityse formuojasi raukšlės, būkite sąžiningos sau – ji jums per maža ir nepirkite. Taip pat skatiname sijono, suknelės ilgį rinktis kuo arčiau kelių ar net kiek žemiau kelių. Pastarųjų metų tendencijos ilgina suknelių ir sijonų proporcijas. Svarbu nepamiršti, jog ilgėjantis siluetas puikiausiai atrodys prie aukštakulnių.

Taip pat svarbu kritiškai įvertinti savo figūrą bei jau esamą spintos turinį. Pasitelkite pagalbą, peržiūrėkite kokie drabužiai tinkami dėvėjimui, o kurie tik užima vietą. Jums patarti tikrai sutiks drąsiai nuomonę reiškianti draugė, draugas ar vyras. Per mažas, nesusisegantis švarkas ar per siaura, į viršų kylanti suknelė – kaip tik tie daiktai, kurie privalo atlaisvinti vietą naujiems apdarams“, – šypsojosi E. Pernavė ir A. Baranauskaitė.
Pasak kūrėjų, vasarą reikia investuoti tik į kokybiškus daiktus bei vengti juodos spalvos.

„Vasaros kolekcijose pristatoma daug įvairiaspalvių drabužių. Deja, ne visos spalvos yra tinkamos. Tad, išsimatuokite jas visas. Net jei modelis ir tinka, o spalva kelia dvejonių, garantuotai tokį drabužį paliksite kabėti spintoje. Skatiname vasarą praleisti nedėvint juodų drabužių. Nemėgstančioms spalvų ir dažnai dėvinčioms tik juodą, rekomenduojame ją pakeisti tamsiai mėlynos spalvos drabužiu. Ši spalva suteiks veidui daugiau gaivumo, be to, nesendins, kaip tai daro juoda spalva.

Šiltuoju sezonu verta pasiskaityti ir gaminio sudėties etiketes. Rinkitės natūralaus pluošto audinius: vilną, viskozę, medvilnę ar šilką. Ypač venkite poliesterio. Drabužiai pagaminti iš šios medžiagos neleis odai kvėpuoti, skatins prakaitavimą. Štai mes, siekiame laužyti mitus apie vilną. Daug kam atrodo, jog šis audinys tik žiemai – tai netiesa. Vilnos audiniai garantuoja švelnumą ir aukštą kokybę, leidžiančią net ir karštą vasaros dieną jaustis komfortabiliai.

Tačiau, kad ir kaip nuspręsite puoštis į darbą, atminkite, jog tik jums tinkantis drabužis ne tik suteiks laisvės ir patogumo pojūtį, bet ir pridės žavesio. Rinkitės atsakingai – tuomet biuro įvaizdis bus ypatingas“, - patarimais dalijosi „Tauri Look“ kūrėjos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)