Tik užėjus į parduotuvę akys nuskanuoja bendrą spalvų kontingentą, o kojos iškart neša prie tamsių spalvų siluetų. Aš jokiu būdu nesakau, kad juoda yra ne spalva. Pati ją dievinu su visais jos atspalviais bei šešėliais. Bet šioje vietoje yra skirtumas, kai blaiviu protu supranti, kodėl tu renkiesi tamsią spalvą ir kokio garderobo fone ją įspalvosi. Ir yra niuansas, kuomet tamsios spalvos pasirinkimas tampa „atrodau lieknesnė/mažesnė/siauresnė/smulkesnė“ butaforija.

Juk tas siekimas tiesiog susiaurėti aplinkoje, sumažėti erdvėje, suniveliuoti savo asmenybę – lyg įžeidimas pačiai sau. Dažnai tai būna ir išorės noras, kad didesnių formų žmonės būtų mažiau ryškūs, silpniau garsūs, tamsiau spalvoti bei laisviau aptempti. Dauguma mūsų stengiamės paklusti aplinkos norams pamiršdamos vidaus troškulį spalvoms, raštams, nesuderinamiems tarpusavyje deriniams ir savo išgalvotoms taisyklėms.

Spalva manęs nepadaro fiziškai kitokia nei esu iš tikrųjų. Tai, kad su juoda A silueto suknele atrodau 10 kg lieknesnė, nepadaro manęs realiai 10 kg lieknesne. Jeigu realybė išlieka tokia, kokia ji yra, tai nustokim siekusios save ir kitus apgaudinėti ir renkimės taip, kaip norime. Ryškinkime liemenį, rodykime klubus, pabrėžkime krūtinę, išnuoginkime rankas, atidenkime kojas, nepriklausomai nuo to, ar jos ilgos, trumpos, plačios, kreivos, o gal tiesios it degtukai. Ir, žinoma, naudokim tokias spalvas, kokių šią akimirką geidžiam, net jei tai būtų tiesiog vien tik juoda.

Todėl aš sąmoningai renkuosi spalvas ir jų mišinius viename derinyje. Man patinka atrodyti įdomiai, nepatogiai, patraukliai, išdidžiai, žaismingai. Spalva gali paryškinti mano akis, pagarsinti juoką, išraiškingiau pajudinti klubus, atskleisti mano jausmus, uždaryti baimes, pasaldinti vaizduotės vaisius. Jeigu esate ta, kuri norėtų, bet taip nedrąsu, bandykite spalvas prisijaukinti po truputį. Nebūtina iškart tapti vaivorykšte, gal užteks pradžioje tik vieno ryškesnio akcento. O galbūt jums tik tiek ir tereikia ir tai taip pat nėra blogai.

Kurkite savo taisykles ir atėjusios į parduotuvę nebėkite iškart tik prie tamsių spalvų. Matuokitės, atraskite ir stebinkite visų pirma save, o tik paskui kitus.

Aš visuomet sakau: ne drabužis puošia žmogų, bet asmenybė išryškina drabužį! Čia mano pavyzdys to, ką išsirinkau apsilankiusi parduotuvėje „Gedimino 22“, kurioje yra didesnių dydžių prekės ženklai „Gerry Weber“ bei „Persona“. Paltelį pasirinkau kaip garderobo akcentą, nes šio pavasario ir vasaros sezonų akcentinė spalva yra geltona su visa savo atspalvių palete, o ir jo raštai man simbolizuoja saulėtos dienos nuotaiką, kai eini gatve išsišiepusi nuo vienos ausies lig kitos.

Daugiau skaitykite: dydisnesvarbu.lt