„Stilius ne tik kuria bendrą estetinį vaizdą – jis taip pat atspindi socialinę padėtį, pomėgius ir skonį. Lietuviai mėgsta puoštis, tad tarp mūsų yra nemažai tokių, kurie, užuot pirkę kažką praktiško, mieliau įsigis dar vieną porą madingų batelių. Vieni žmonės madą sureikšmina labiau, kiti žiūri paprasčiau. Tačiau, sutikime, mada ir stilius kasdienybę paverčia įdomesne, tad norisi pakviesti lietuvius pažaisti šį žaidimą kartu – taip ir kilo mintis sukurti Stiliaus testą“, – pasakoja dizainerė A. Kuzmickaitė.

Stiliaus testas leis lietuviams pasitikrinti žinias ir įvertinti savo stiliaus pojūtį. Taip pat bus atliekamas tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti lietuvių stiliaus ypatumus. Teste bus aiškinamasi, ar lietuviai pasitiki savo stiliaus jausmu, ar vyrai moka užsirišti kaklaraištį ir kokias spalvas labiausiai mėgsta. „Panašu, kad gausis labai įdomus lietuvių stiliaus portretas – iš tiesų pamatysime, ar tikrai esame tokie pilki, kokiais save dažnai nepelnytai laikome“, – sako A. Kuzmickaitė.

„Mūsų parduotuvės jau 10 metų kasdien stebi lietuvių drabužių pirkimo įpročius ir jie tikrai keičiasi – dėl atvirų sienų ir globalizacijos Lietuvai parenkamas ir čia parduodamas asortimentas vis mažiau skiriasi nuo kitų rinkų. Tad Kauno ar Vilniaus gatvės vis mažiau skiriasi nuo Londono ar Madrido“, - pastebi Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Dizainerės Agnės Kuzmickaitės sukurtas Stiliaus testas pasiekiamas adresu www.stiliaustestas.lt. Testą sudaro po 10 klausimų vyrams ir moterims, jiems atsakyti tereikia 5 minučių. Atlikus testą pateikiamas dizainerės A. Kuzmickaitės apibendrinimas ir įvertinimas. Kovo pradžioje testo rezultatai bus apibendrinti siekiant nustatyti bendrus lietuvių stiliaus įpročius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)