Regis, amžina dilema - atvirų batelių derinimas kartu su kojinėmis ar pėdkelnėmis. Kokias spalvas, raštus, ilgį ir storumą rinktis, kad bendras įvaizdis atrodytų darniai? Ar privaloma atsižvelgti į pačių batelių spalvą?

Kojinių ir batelių derinimas nėra naujas mados išmislas. Tokį derinį moterys mielai rinkdavosi dar XX a. 4 dešimtmetyje, o pastarasis variantas nieko nestebino. Bėgant laikui jis buvo kiek primirštas, atgimdavo dizainerių kolekcijose, tačiau vistiek neįsitvirtindavo moterų garderobuose.

Įprasta manyti, kad prie pavasariui ar vasarai tinkamų batelių, ypatingai, jei jie yra su atvira nosele ir atidengia didžiąją dalį pėdos, reikėtų rinktis arba visai plonas perregimas pėdkelnes ar kojinaites arba jų visai nedėvėti.

Tokia „taisyklė“ galioja kalbant ir apie etiketo normas aprangai. Pagal jas, nėra rekomenduojama mūvėti kojinėmis ar storesnėmis pėdkelnėmis, jei jūsų bateliai yra atviri. Tas pats principas galioja ne tik aukštakulniams, bet ir „balerinų“ tipo bateliams.

Tačiau atsirandą tokių, kurie nebijo apeiti stiliaus taisyklių ir teigia, kad jos yra sukurtos tam, kad būtų laužomos. Šie stileivos puikiai žino, kaip apsirengti taip, kad prie elegantiškos suknelės ar sijono kojinaitės ir bateliai arba basutės neatrodytų neskoningai. Ko gero, įvaizdžio idėjų semtasi iš kolekcijų. Ant podiumo dizainerių pristatomos mados idėjos nevisados turi būti pritaikomos ir realybėje.

Tuo tarpu Lietuvoje gajus stereotipas, kad basučių arba atviros avalynės, derinimas su tamsiomis kojinėmis prilygsta skonio ir stiliaus pojūčio neturėjimui. Prisiminkime blogąjį pavyzdį, kuomet vasarą vyrai dėvi šviesius šortus ir juodas pusilges kojines. Kur kas kitaip atrodytų, jeigu būtų pasirinktos trumpos ir derančio atspalvio. Tačiau kalbant apie moterų aprangą, galioja tas pats tinkamo priderinimo principas. Plonos, vienspalvės ar šiek tiek blizgios kojinaitės/pėdkelnės prie žavios suknelės ar pieštuko formos sijono bei aukšatkulnių atrodys puikiai, jei tik šis derinys bus dėvimas aprangos kodų nereikalaujančioje aplinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)