1. Semkis įkvėpimo iš mamos

Norint atrodyti stilingai, o kartu ir būti elegantiškai, tikrai nereikia dairytis vien tik į brangių parduotuvių vitrinas. Taipogi nebūtina ieškoti naujų drabužių įprastose didmeninėse parduotuvėse, kuriose, tiesą pasakius, apsiperka didžioji dauguma žmonių. O juk tikrai niekas nenori atrodyti kaip madinga kaimynė ar geriausia draugė. Tad neverta nusiminti! Vietoje to siūlome atsigręžti į... mamos spintą. Dar geriau, jei rasite neblogai išsilaikiusių jaunystės rūbų, kuomet ji buvo jūsų metų.

Tą daro ir prancūzės, mielai besirenkančios vintažinio stiliaus drabužius, pagamintus, pavyzdžiui, 7 ar 8 dešimtmetyje. Pasižiūrėkite į stiliaus ikona vadinamos Jeanne Damas aprangą.

🍂🍁

A photo posted by Jeanne (@jeannedamas) on Nov 5, 2016 at 8:43am PDT

2. Apnuogink kojas

Tai labiau taikytina vasarą, o ne žiemą. Tačiau kas gali būti seksualiau nei gražios moters kojos? Jeigu renkiesi pastarąjį variantą, žiūrėk, kad tavo drabužiai būtų uždaresni ir ne tokie provokuojantys. Tada prie tokios aprangos tiks ir mini arba midi sijonas, prie kurio nebūtinai turi būti dėvimos pėdkelnės.

3. Rinkis patogius aukštakulnius

Visos moterys žino, jog aukštakulniai išgelbsti bet kokią aprangą ir jai akimirksniu suteikia žavesio ir elegancijos, net jei tai plėšyti džinsai. Tačiau jeigu esate iš tų, kurioms svarbus komfortas ir norite užtikrintai žingsniuoti dailia avalyne, tokiu atveju nebūtina atsisakyti aukštakulnių. Patogumo ir nepatogumo skirtumas slypi kulniuko aukštyje ir plotyje. Net ir nedidelis ar storesnis jis atrodys dailiai.

4. Pabrėžk taliją

Paprasta ir greitai įgyvendinama taisyklė. Nesvarbu, ką dėvėsi: ar kostiumėlį, ar oversized tipo marškinius-suknelę - tereikia susijuosti savo liemenį žaviu dirželiu ir kaip mat pakeisite savo garderobą. Tą žino ir mados blogerė Aria di Bari, kuri fotografų buvo užfiksuota dėvinti ilgą tuniką, o jos taliją akcentavo dailus diržas. Kaip rašoma „Who What Wear" portale, prancūzių geros išvaizdos paslaptis - niekada nepamiršti pabrėžti savo figūros.

New blog post on www.ariadibari.com (or direct link in my bio) 😉

A photo posted by Aria Di Bari (@ariadibari) on Aug 31, 2016 at 1:52pm PDT

5. Nebijok atrodyti seksualiai

Svarbi taisyklė, tačiau dar svarbiau jos neperlenkti. Jeigu nori atrodyti nepriekaištingai, o kartu ir seksualiai, tereikia derinti aprangą kontrasto principu, pavyzdžiui, rinkis klasikinį tamsų kostiumėlį, sudarytą iš švarko ir kelnių, o prie jo derink perregimą ar plonesnio audinio palaidinę.

Thanks @diormakeup for all 💋 Great couture show ...

A photo posted by Aymeline Valade (@aymelinevalade) on Jul 9, 2016 at 7:47am PDT

6. Investuok į lauko aprangą

Šį sezoną itin madingas originalaus stiliaus paltas (angl. Statement Coat). Todėl verta investuoti į geros kokybės, galbūt vienetinį dizainerio kūrinį ar bent jau įdomesnės išvaizdos viršutinį rūbą. Tuo tarpu apranga po juo gali būti vienspalvė ir kur kas paprastesnė.

#statementcoat #paisley 💎

A photo posted by aurora 🌷 closet of my dreams (@ethereal_shimmer) on Jan 19, 2017 at 8:30pm PST

7. Atrask pusiausvyrą tarp drabužių ir aksesuarų

Yra du keliai. Pirmas - rinktis raštais, ryškiomis spalvomis dekoruotus arba įdomesne konstrukcija kurtus drabužius. Prie jų užteks priderinti smulkius ar minimalistinio dizaino papuošalus. Antras būdas - pasirinkti labai paprastus vienspalvius drabužius. Tada prie tokios aprangos galima variantas derinti masyvius ir dėmesį atkreipiančius aksesuarus tokius, kaip skrybėlės, koljė, apyrankės ar skaros. Svarbiausia - saikingumas.

8. Laisvalaikio rūbus dėvėk kada nori

Gero įvaizdžio paslaptis slypi tavo būsenoje. Svarbu yra ne tik tai, ką dėvi, bet ir kaip jautiesi. Nesirink drabužių vien dėl to, kad jie pakeis tavo įvaizdį, bet juos dėvėdama jausiesi nekaip. Jeigu tau yra patogūs laisvalaikio tipo rūbai, o sukneles mieliau iškeistumei į džinsus ir džemperį - taip ir daryk.