Gymiui tinkančios spalvos paprastai veidui suteikia švytėjimo, o netinkančios - blyškumo, nuovargio įspūdžio. Ar jums tinka pasirinkta spalva, galite patikrinti pridėjusi drabužį greta skruosto. Taip akimirksniu pamatysite, ar veidas tapo gyvesnis, ar tarsi prigeso.

Yra būdas ir kitaip išsirinkti tinkamas spalvas, tačiau tuomet reikėtų gebėti nustatyti savo gymio tipą. Išskiriami keturi: pavasario, vasaros, rudens ir žiemos. Blondinėms būdingiausi du pirmieji - pavasario ir vasaros.

Pavasario moterims būdinga šilto atspalvio oda, dažniausiai švelni rausva, rusva arba persikų. Plaukų šviesumas varijuoja nuo šiaudų, medaus atspalvio iki rusvo. Akys neretai būna melsvos, pilkšvos, žalios, pilkšvos su žaliu atspalviu arba gintaro spalvos.

Vasaros tipo moterys išsiskiria šaltesnių tonų oda, dažnai ji būna arba šviesiai rausva arba turi švelnaus violetinio atspalvio. Būdingi gelsvi arba geltoni plaukai, taip pat šviesūs su rausvu atspalviu (strawberry blonde), balkšvi. Akių rainelės dažnai būna blyškesnių tonų: šviesiai melsvos ar žydros, prislopusios žalsvos arba pilkos.

PAVASARIS

Šio tipo moterims puikiai tinka neutralūs rusvi atspalviai: smėlio, balintos kavos ar kakavos, karamelės, pieniško šokolado. Šiltų spalvų gretose pirmenybę teikite oranžinei, persikinei, persimonų atspalviui.

Pantone nom nom 🍪by @lucialitman #pantone #foodie #cookies #vibes

A photo posted by PANTONE (@pantone) on Nov 11, 2016 at 6:02am PST

harvest flatlay🍁🌿 Link in bio - for more Pantone Universe Products 📷:@candypop.uk #pantone

A photo posted by PANTONE (@pantone) on Nov 6, 2016 at 8:00am PST

Congrats to our #AIGAPantone 3rd Place winner, @imatwin70 #Pantone #AIGA #AIGADesignConf

A photo posted by PANTONE (@pantone) on Oct 18, 2016 at 2:46pm PDT

Taip pat tiks mėlyna ir violetinė gama. Vaiskus mėlynumas arba tamsiai mėlyna - vadinamoji royal blue, ryški ultramarino ir safyrų mėlyna. Iš violetinių - slyvinė, baklažanų, alyvinė.

VASARA

Vasarinukėms itin tinka raudonų spalvų paletė, nuo ryškesnių iki itin subtilių. Tai šviesiai rausva, fuksijų rožinė, sodri aviečių, sultinga braškių, prislopinta raudona arba prabangi raudonojo vyno spalva.

I am pretty sure want to try this look 💋#makeup #makeupartist #redpantone

A photo posted by makeup and fashion 💅💇💄👠👜👗 (@emerald_galore) on Mar 11, 2014 at 7:41pm PDT

Iš mėlynų atspalvių nesuklysite išsirinkusi energingą turkio, kobalto mėlynumą, žaliai mėlyną, sodrią jūros gelmių. Neutralioje gamoje pirmenybę teikite dramblio kaulo, kreminei, pilkšviems atspalviams. Išbandykite ir įvairias žalias, nuo madingiausios 2017 m. spalvos - sodo žalumos, iki mėtinės.

This color scheme will make you forget it’s Monday. 📷: @katebax #pantone

A photo posted by PANTONE (@pantone) on Sep 5, 2016 at 6:01am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)