„Pastebiu tendenciją, kad žmonės vis daugiau dėmesio skiria dovanos pateikimui, jos įpakavimui. Stengiamasi dovaną įpakuoti ne tik gražiai, bet ir kuo originaliau. Derinamos įpakavimo spalvos, juostelės, naudojamos įvairios papildomos priemonės, papuošimai ir, ačiū Dievui, populiarumą praranda banalūs dovanų maišeliai su Kalėdų Senio atvaizdu“, - pastebėjo stilistė ir tinklaraščio apie madą TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė.

Jei dovana valgoma – kaip dažnai pasitaiko per Kalėdas – pakuojant galima pasitelkti įvairius indus ir padaryti tai labai išradingai.

„Pavyzdžiui, paprasčiausius kūčiukus galime pateikti labai gražiai ir įdomiai. Paimkime gražų, gal kokios labiau netradicinės formos stiklainėlį, dekoruokime, kaip mums patinka – apklijuodami ar piešdami. Tada pridėkime keletą kalėdinių saldainių, eglės šakelę, perriškime juostele – ir turėsime puikią kalėdinę dovanėlę“, - idėjomis dalijosi K. Danilevičė.

Jei dovanojate skanumynus, visada galima juos suberti į gražų metalinį kibirėlį ar vazonėlį. Skamba gana paprastai, tačiau tai labai jauki ir graži dovana. Jos turinys patiks praktiškai kiekvienam, o gražų indą vėliau bus galima panaudoti susidėti kokiom nors smulkmenoms, pasodinti gėlę arba virtuvėje auginti prieskonius.

„Kalbant apie pakavimą, pasak stilistės, labai gražiai atrodo natūralus eko popierius perjuostas vadinamuoju špagatu. Tačiau tinkamiausias variantas labai priklauso ir nuo pačios dovanos ir nuo žmogaus, kuriam dovanojate“ – rašoma pranešime.

„Aš šiemet dovanas planuoju vynioti į šampaninį blizgų popierių. Naudosiu tamsiai smaragdines ir sodrias bordo juosteles – tai šio sezono spalvos, kurios vyrauja aprangoje. Dekoruosiu auksiniais kankorėžiais ir plunksnom priderintom prie juostelės spalvos. Nors, ką čia gali žinoti – iki Kalėdų laiko yra, o fantazija šėlsta“, - šypsojosi stilistė.

Tačiau panašu, kad patiems dovanas pakuoti nebus būtina, ypač jei neturėsite pakankamai laiko ar noro tuo užsiimti. Daugelis prekybininkų šiemet siūlo paslaugą pas juos pirktas dovanas supakuoti nemokamai.

Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta sako, kad bet kurioje „Urmo“ parduotuvėje pirktos dovanos nemokamai pakuojamos bus nuo gruodžio 12 iki 23 dienos, tereiks parodyti pakuojamos dovanos pirkimo čekį.

Kalėdinė dovana

„Didėjantis gyvenimo tempas diktuoja savo sąlygas, todėl daugeliui pirkėjų labai patogu, kad jie gali įsigiję dovanas nebesirūpinti dar ir jų įpakavimu. Tą jie gali patikėti savo srities profesionalams, kurie atsižvelgs ir į pirkėjų pageidavimus, ir pasiūlys tinkamiausius pakavimo variantus. Dovanų pakuotojai Kalėdiniu laikotarpiu įsikurs prekybos miestelyje dirbančiame Centriniame Kauno turguje, stilingoje „Maisto klubo“ laidos filmavimo studijoje“, - sakė J. Plenta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją