1. NETINKAMAS ATSPALVIS

Visos priemonės, kuriomis tobulinate odą, turėtų atitikti jūsų natūralų veido atspalvį. Jei makiažo pagrindas bus per šviesus arba per tamsus, atrodysite tarsi su kauke. Dažnai moterys renkasi per šviesią paakių maskavimo priemonę, tokia „užmaskuoti“ paakiai bus dar labiau pasunkę. Daugybė garsenybių kartoja netinkamo atspalvio klaidą, todėl nuotraukose atrodo tarsi makiažo pradžiamokslės.

Vida Press nuotr.

2. NUPIEŠTI ANTAKIAI

Ne paslaptis, kad šiuo metu madingi išraiškingi antakiai, vis dėlto neretai moterys persistengia juos tobulindamos. Pakanka pieštuku arba šešėliais užpildyti tarpelius tarp plaukelių, antakius tvarkingai sušukuoti ir užfiksuoti specialiu geliu ar laku. Jei norite tvarkingumo efekto, po antakiu galite brėžti aiškią liniją skysta maskavimo priemone, tačiau ją privalu išsklaidyti, kad tobulinimas būtų tarsi nepastebimas.

Vida Press nuotr.

3. APVESTOS LŪPOS

Ne visos gali pasidžiaugti putliomis lūpomis, vis dėlto siauresnes lūpas platinti reikėtų atsargiai. Lūpos, apvestos stora pieštuko linija, kuri neva turėtų suteikti daugiau apimties, yra viena didžiausių makiažo klaidų. Lūpų formos koregavimas turėtų būti nepastebimas - jokio perspausto efekto, jokio dirbtinumo. Rinkitės ne tik tinkamus atspalvius, bet ir subtiliau brėžkite lūpų apvadą.

Me and my girlie @1maryphillips #missedhersomuch

A photo posted by Jennifer Lopez (@jlo) on Oct 3, 2016 at 5:46pm PDT

4. PUDRA TIK ANT VEIDO

Jei vilkite drabužius atvira dekoltė, gilesne iškirpte ar apnuogintais pečiais, atkreipkite dėmesį, ar makiažo pagrindu padengto veido spalva nesiskiria nuo apnuogintos odos. Kaukės efektas nuotraukose ypač išryškėja. Pudra dengti reikėtų ir veidą, ir kaklą, ir dekoltė, visa švelniai išsklaidyti ir užfiksuoti biria pudra. Taip pat nepraleiskite ausų, jei šukuosena šias atidengia, ausis būtinai nupudruokite.

Vida Press nuotr.

5. AKIVAIZDUS VEIDO KONTŪRAVIMAS

Veido kontūravimas šiuo metu vis dar populiarus, visgi toks bruožų tobulinimas kartais sudarko makiažą. Labai svarbu modeliavimo priemones tinkamai išsklaidyti, kad veidas atrodytų natūraliai, o ne kaip išpaišytas ruožais ar dėmėmis. Atlikusi veido kontūravimą, būtinai apžvelkite makiažą dienos šviesoje, įsitikinkite, jog atrodote nepriekaištingai.

Vida Press nuotr.

6. NETEISINGAS DŪMINIS MAKIAŽAS

Vienas svarbiausių dūminio makiažo etapų - kruopštus šešėlių išsklaidymas. Jei spalvos nepereina laipsniškai iš vienos į kitą ir šešėliai nėra išsklaidyti ties viršutiniu voku (po antakiu) ir apatinių blakstienų augimo linija, makiažas atrodys itin neskoningai.

Vida Press nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)