Kartais brangūs pirkiniai verti kiekvieno cento, o kartais išlaidauti nėra prasmės. Atrodyti prabangiai galite ir vilkėdama greitosios mados drabužius, įsigijusi palaidinę ar papuošalą už 5 eurus. Štai keli patarimai, į ką atkreipti dėmesį, kad jūsų įvaizdis ir be didelių investicijų atrodytų nepigiai.

1. IDEALUS DRABUŽIŲ PAMATAS

Pasirūpinkite, kad jūsų spintoje būtų svarbiausi drabužiai, sudarantys garderobo pagrindą. Jie anaiptol neturi daug kainuoti, svarbiausia, kad atrodytų kokybiškai ir tiktų jūsų figūrai. Įsigykite baltus trikotažinius marškinėlius (T-shirt), klasikinius marškinius ir elegantišką švarką, tinkančio modelio džinsus, tamsias kelnes, minimalistinio stiliaus paltą. Kuo šių drabužių dizainas bus paprastesnis, tuo universalesni jie bus. Rinkitės neutralias spalvas ir natūralesnius audinius.

Drabužiai ZARA, nuotr. „Aprangos Grupės“ arch.

2. DĖMESĮ TRAUKIANTIS AKSESUARAS

Galite atrodyti prabangiai vilkėdama elementarius baltus marškinėlius, tereikia juos papuošti. Ieškokite žvilgsnius traukiančio aksesuaro, kuris taptų įvaizdžio akcentu. Tokių papuošalų nedidelėmis kainomis rasite daugybėje parduotuvių, bet prieš pirkdama juos akylai apžiūrėkite. Įvertinkite ar papuošalas yra patvarus, kokybiškas, atrodo dailiai, ar visos mažos detalės tvirtai sukabintos, priklijuotos, o jei stambios - ar nesimato metalo įbrėžimų ir panašių trūkumų.

Papuošalai MANGO, nuotr. „Aprangos Grupės“ arch.

3. LŪPŲ DAŽAI

Prisiminkite makiažą - jis daro stebuklus! Žinoma, nereikia ieškoti makiažo meistro, kuris pasižabojęs kontūravimą paverstų jus Holivudo gražuole. Pakaks kelių skirtingų lūpų dažų ir akių pieštukų ar plunksnelių.

Dienai puikiai tiks neutralūs rausvo arba rusvo atspalvio lūpų dažai ir juodu kontūru paryškintos akys. Jei norisi gaivesnio ir jaunatviškesnio įvaizdžio, lūpas dažykite blizgesiu, o vietoje akių plunksnelės naudokite juodus šešėlius - jais švelniai paryškinkite tik blakstienų augimo liniją.

SIPA/Scanpix nuotr.

Vakarui rinkitės ryškias raudonas arba tamsesnes, pavyzdžiui, bordines lūpas ir storesnį juodą akių kontūrą. Štai ir viskas!

SIPA/Scanpix nuotr.

4. DRABUŽIŲ KOREGAVIMAS

Drabužiai akimirksniu taps stilingesni, jei juos šiek tiek pakeisite. Kad marškiniai atrodytų moderniau, truktelėkite jų rankoves aukštyn ir užraitokite. Marškinių priekį užkiškite už kelnių juosmens, o galą palikite kabėti laisvai. Galite užraitoti ir trumpas trikotažinių marškinėlių rankovėles, tuomet jie įgaus rokenrolo dvasios.

Vida Press nuotr.

Mūvėdama džinsus prie aulinukų, netempkite jų galų ant bato aulo, priešingai - džinsų galus atraitokite. Taip pat galite vos per 10 minučių atnaujinti pabodusį drabužį persiūdama naujas sagas. Šį rudenį itin madingas militarizmas, tad švarkas didelėmis auksinėmis sagomis yra privalomas!

Vida Press nuotr.

5. ŠVARŪS DRABUŽIAI

Išmeskite visus drabužius, kurie yra nebepataisomi (ir nebus taisomi, kad ir kaip seniai tai planuojate): purvinus, skylėtus, apsipūkavusius ar įsisenėjusiomis prakaito dėmėmis, pageltusiomis apykaklėmis. Jei drabužį tikrai atnaujinsite valymo priemonėmis - pirmyn. Bet jei manote, kad mažos dėmelės ar skylutės nepastebimos, klystate - tokiems drabužiams vieta tik darže.

6. NEUTRALIOS SPALVOS

Tvarkydama spintą peržvelkite turimų drabužių spalvas. Kuo jos neutralesnės, tuo rūbai atrodo solidžiau. Pirmenybę teikite pilkai, smėlio, pudros, dramblio kaulo, juodai, baltai, bordo, tamsiai mėlynai, pasteliniams ir rusviems atspalviams.

Vida Press nuotr.

Vida Press nuotr.

Neutralios spalvos leis sukurti daugiau skirtingų įvaizdžių ir neutralizuos aktyvius margintus audinius. Jei mėgstate raštuotus drabužius, rinkitės klasiką: dryžiai, langeliai, leopardų kailio raštas, juodai balti marginimai, grafika.

Vida Press nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)