Tačiau tie, kas mane pažįsta, tikriausiai jau puikiai žino, be kokio vieno drabužio negalėčiau gyventi. Taip, tai marškiniai. Tobuli, oversized tipo marškiniai. Juos dėviu ne tik kasdienybėje, bet ir per atostogas, paplūdimyje, o dažnai net ir vakarėlyje. Su vienais marškiniai galėčiau išsiversti ilgai.

Balti marškiniai gali būti visokie, o juos dėvi tikrai ne tik biuro damos, pagalvokite apie Marilyn Monroe ir jos fotosesiją su standžiais baltais marškiniais – juk visas paprastumas slypi genialume.

Tačiau dažnai pastebiu, jog išsirinkti tinkamus marškinius moterims darosi sunkoka. Išties, kartais atrodo, jog čia tiesiog paprasti medvilniniai marškiniai, tačiau tam, kad jie atrodytų tobulai, reikia žinoti kelias esmines taisykles. Kitaip visas jūsų laikas, praleistas ieškant, ir pinigai nueis šuniui ant uodegos.

Kaip matuotis marškinius parduotuvėje ir į ką atkreipti dėmesį?

Užsisegusi visas sagas iki pačios viršutinės, tarp apykaklės ir kaklo dar turi tilpti du pirštai.

Apsivilkus marškinius ir ištiesus rankas į priekį rankovė turėtų pasibaigti vos aukščiau nei riešas. Rankogaliai turėtų būti tokios apimties, jog neatsisegus rankogalio sagos, marškinių nebūtų įmanoma nusiimti.

Marškiniai turi priglusti prie kūno, taip pat jie turi būti arti pažasties, bet jos neliesti, jei medžiaga liečiasi prie pažasties – marškiniai jums per maži. Ir jei suprakaituosite – viskas labai aiškiai matysis.

Apsirengusios marškinius sunerkite rankas už nugaros ir gerai išsitieskite. Marškiniai neturėtų veržti krūtinės, jei taip yra – jums reikia kitokios dydžio ar modelio.

Labai svarbus ir sagų išdėstymas. Viena saga privalo būti tarp jūsų krūtų. Tam, kad išsitiesus ar suėmus rankas už nugaros nesimatytų jūsų liemenėlės.

Galiausiai, labai svarbus ir marškinių ilgis, paprastai daugybę marškinių mes norime susikišti į kelnes, tad jų ilgis turi vos dengti sėdmenis, o susikišus marškinius į kelnes ir pakėlus rankas, marškiniai turėtų neišlįsti iš kelnių.

Svarbu atkreipti dėmesį, kur marškiniai pagaminti

Jei jie pagaminti Ispanijoje, Portugalijoje ar kitoje Pietų Europos valstybėje, paprastai jų rankovės bus trumpesnės, o vieta ties pažastimi laisvesnė – tai dėl to, jog tuose kraštuose žmonės kiek žemesni ir „platesni“.

Jei marškiniai pagaminti Šiaurės Europoje pastebėsite, jog rankovės yra tikrai gerokai ilgesnės, nors vieta ties pažastimi vis tiek siauroka. Natūralu, nes šiauriečiai garsėja savo ūgiu ir lieknumu.

Tad ieškant marškinių konkrečiam sudėjimui į tai taip pat vertėtų atkreipti dėmesį, ypač jei ieškote kažko ilgesnėmis rankovėmis, ką Lietuvoje ne taip paprasta rasti, nors žmonės čia ir ganėtinai aukšti.

Galiausiai, kokybiški ir jums tinkantys marškiniai palengvins jūsų kiekvienos dienos pasirinkimus ir bus išsigelbėjimas bet kokioje situacijoje. Tad verta investuoti ne tik savo pinigus, bet ir laiką, į kokybiškų marškinių paieškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)