Aš turiu vieną taisyklę – visada išsikeliu sau tikslus, tačiau nusistatau tam tikrą laikotarpį, po kurio privalau atsiversti visas savo rezoliucijas ir pasižiūrėti, kaip man sekasi. Geriausia tai daryti bent kas keletą mėnesių, o jeigu savistabos dar nesate išsiugdę – galima ir kas mėnesį.

Todėl šiandien noriu tau mesti iššūkį! Ne, nekamantinėsiu, kiek kartų per savaitę sportuoji ir ar pradėjai sveikai maitintis. Čia ne mano daržas. O štai stilius – jau kas kita.

Mano patarimas tik vienas – naujus metus pradėti su lengva ir panikos nekeliančia spinta. Viskas labai paprasta, tau nereikės pirkti krūvos naujų drabužių, aš neliepsiu įsigyti dviejų durų spintos ar staiga kardinaliai pakeisti savo stiliaus.

Kas yra lengva spinta? Tai spinta, kurią atsidarius, iškarto žinai, ką šiandien apsirengsi. Tai spinta, kurioje per pusė minutės randi tai, ko tau reikia. Spinta, kurioje nėra chaoso ir visi drabužiai turi savo vietą. Nori tokią susikurti ir tu? Tuomet pradėk metus, vadovaudamasi šiomis taisyklėmis:

Investuok protingai. Visada turėk tikslų biudžetą, kurį kiekvieną sezoną gali skirti savo garderobui ir nepasiduok išpardavimų bangai. Pirmiausia, investuok į drabužius, kuriuos dėvi kasdieną: kokybišką švarką, marškinius, džinsus, paltą, batus, rankinę. Kai visi šie daiktai bus tavo spintoje – tuomet galvok apie vyraujančias tendencijas ir blizgučius. O gal jų visai nereikia?

Nešiok tik savo dydžio drabužius. Nuo šiandien – viskas. Gana apgaudinėti save ir kitus. Visai nesvarbu, koks tavo dydis. Svarbu, kaip tu jautiesi. Tad jeigu būdama M dydžio vis dar bandai įsisprausti į S – tikrai nesijausi gerai. Ir patikėk – visi tai mato. Todėl aukštyn galvą ir pradėkime nešioti savo dydžio drabužius.

Nebijok rizikuoti. Nors pati esu univeralumo ir uniformiškumo atstovė, karts nuo karto eksperimentuoti BŪTINA. Neapsiribok tik baltais marškiniai ir juodomis kelnėmis. Net jei tavo stilius yra konservatyvus. Pabandys įsigyti ryškesnę rankinę, ji bus akcentas. Arba spalvotą skarelę, kuri kaip mat pagyvins baltus marškinius.

Nepamiršk aksesuarų. Kartais viskas, ko reikia, kad iš dieninio įvaizdžio pereitum į vakarinį – ryškūs auskarai ar kaklo papuošalas. Nebūtina turėti visko, pradžioje gali apsiriboti mėgstamais auskarais ar žiedu. Visa kita ateis palaipsniui.

Kas kaba nedėvimi – negali būti tavo spintoje. Atsisakyk visų drabužių, kurių nenešioji jau metus laiko. Mesk lauk viską, kas pradilę, nusiskalbę, suplyšę. Tai tik apsunkina apsisprendimą ryte. O drabužius, kurie atrodo gerai, tik jie NE TAU – paaukok, atiduok ar padovanok. Taip bus gera ir tau ir tam, kas gaus.

Nepersistenk. Negalvok, kad tu turėti viską, ką turi kiti. Patikėk, kartais pakanka dviejų naudingų drabužių ir galėsi sukurti krūvas naujų derinių. Tad taisyklė – mažiau yra daugiau visada pasiteisina.


Tinkamai prižiūrėk. Tinkamai prižiūrėti drabužiai gali tarnauti metų metus, tad nepatingėk jų kruopščiai išlyginti ir sukabinti ant pakabų, o ne sugrūsti į stalčių. Netaupyk ir tokius drabužius kaip paltai ar striukės po sezono visada nunešk į valyklą. Kai esi namuose, ar užsiimi namų ruoša – nepatingėk persirengti. Juk kartais vienas netinkamas lašas čia ir mylima suknelė sugadinta amžiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)