Tačiau dažna mano klientė susiduria su keliomis esminėmis problemomis, ypač jei megztukas yra iš natūralių medžiagų. Jie gali greitai išsitampyti, bėgant laikui – pūkuojasi ir ant audinio susidaro maži vilnos bumbuliukai, įdėjus į netinkamą temperatūrą – gali susitraukti, o nešiojant prie netinkamų rūbų – apsipūkuoti.

Tad pirmiausia labai svarbu mokėti tinkamai prižiūrėti megztinius, o kaip tai padaryti?

1. Naudokite tik vilnoniams audiniams skirtą skalbiklį – taip jūsų megztinis tarnaus ilgiau. Žinau, kartais tikrai nėra nei ūpo, nei noro pirkti specialaus skalbiklio, kai šalia lentynoje stovi skirtas VISIEMS rūbams ir VISOMS spalvoms, tačiau su vilnoniais drabužiais aš stengiuosi nežaisti.

2. Džiovinkite padėję vertikaliai. Jeigu jūsų skalbyklė iškarto skalbinių neišdžiovina, o tai daryti reikia patiems, tuomet nepamirškite, jog visus vilnonius drabužius reikėtų džiovinti gražiai padėjus ant rankšluosčio. Taip jie nepraras savo formos ir džiūdami neišsitampys.

3. Paisykite etikečių. Žinau, jog kartais skubant mes sumetame visus drabužius į skalbyklę nei nežiūrėdami, kokioje temperatūroje juos skalbti rekomenduoja gamintojai. Žinoma, dažniausiai rezultatai tokio elgesio nematomi iš karto, nebent vilnos megztuką išskalbėte labai aukštoje temperatūroje – tuomet jis kaip mat sumažės bent jau keliais dydžiais.

Todėl taisyklė čia galioja viena – kuo temperatūra žemesnė – tuo geriau audiniui. Na, o jeigu turite rimtų dėmių, verčiau pasitikėkite valykla. Juk naujas megztukas kainuoja kur kas daugiau nei vienkartinė valymo paslauga.

Kai jau žinote, kaip tinkamai prižiūrėti savo megztukus, reikia nepamiršti ir kelių jų dėvėjimo triukų.

1. Vietoj šaliko ant plono palto. Kartais negali žinoti, kokia bus diena ir ką tau reikės veikti, todėl apsimūturiuoti ne visada yra geriausias sprendimas. Dienomis, kai turiu daug reikalų – mėgstu megztuką užsimesti ant palto ar striukės kaip šaliką. Taip jis suteikia šilumos, ir visada yra šalia, kai jo prireikia. Be to, ne po visais paltais telpa storos vilnos megztukas, tad tai puikus būdas, keliaujant į darbą.

2. Su plona pavasarine suknele. Visada sakiau, jog savo drabužius reikia išnaudoti iki galo, tad jei turi mielą sau pavasarinę suknelę, kodėl gi laukti pavasario? Trauk iš spintos ilgus batus – ant viršaus apsivilk didelį vilnonį megztuką ir atrodysi puikiai.

3. Juoda spalva ir vilna – priešai. Tikriausiai jau pastebėjai, kad juodi rūbai, dėvimi su vilna – visada kelia problemų, tačiau jei neturi kitos išeities – visada pagelbės drėgnos rankos, kurios geriau nei bet koks pūkų surinkiklis nuvalys visus pūkus nuo juodų kelnių ar sijono.

4. Oro uosto pagalbininkas. Tos, kurios dažnai keliauja žino, kaip kartais sunku ištverti ilgesnį nei kelių valandų skrydį, net jei ten, kur keliaujate, oras fantastiškas, lėktuve labai lengva sušalti, todėl storas vilnos megztukas tarnaus ne tik kaip šydas, bet ir kaip pagalvė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)