Kodėl taip yra? Juk visur taikomos didžiulės nuolaidos ir, atrodytų, tikrai turėtum sutaupyti. Tačiau čia, kaip ir visur kitur, galioja ta pati taisyklė – kai neturi aiškaus plano ir vadovaujiesi tik emocijomis – visada išleidi kur kas daugiau nei galėjai sau leisti.

Todėl, pirmiausia, reikia išsigryninti, ko iš tikrųjų tau reikia ir išpardavimų metu ieškoti tik aukščiausios kokybės drabužių, todėl, kad didelių nuolaidų metu juos pirkti verta.

Investuok į kapsulę:

1. Kokybiškas klasikinis švarkas. Jis niekada nenuvils ir tiks kiekvienos moters spintoje.

2. Vilnos paltas. Artėjant žiemos šalčiams – tai gali būti vienas iš geriausių tavo pirkinių.

3. Tvirtos medvilnės marškiniai. Mėgstančioms klasiką ir drabužius, kurie niekada neišeina iš mados.

4. Klasikinės kelnės. Žiemą, vasarą, rudenį ir pavasarį – bet kokiu sezonu, kad ir ką dirbtumei. Jos nepamaišys nei vienoje spintoje.

Nuo viso to prasideda tavo viso garderobo formulė. Tai – pagrindas, kuris turi būti tvirtas, kokybiškas ir nevergaujantis tendencijoms. Tokį galėsi dėvėti daugybę metų. Todėl jei juodojo penktadienio metu rasi šiuos drabužius – pernelyg ilgai nesvarstyk, nes į juos investuoti yra kur kas svarbiau nei į greitai iš mados išeisiančią blizgią suknelę ar dar vieną raudoną lūpdažį.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį perkant drabužius?

1. Dydis. Net jei ir drabužis kainuoja nedaug, tu negali nepaisyti jo dydžio, net jei ir šiek tiek spaudžia - tai vis tiek reiškia, kad drabužis tau yra per mažas, tad net nusipirkusi jį už palankią kainą ilgai jo negalėsi nešioti arba nešiodama nuolat jausiesi nepatogiai. Gerai pagalvok, ar verta?

2. Kaina. Niekada neapsigauk ir nepirk rūbo vien dėl mažos kainos. Visada pirmiausia pagalvok ar pirktum tą drabužį už jo pilną kainą ir jeigu ne – tuomet jis tikrai nevertas tavo dėmesio.

3. Kokybė. Išpardavimų metu pasitaiko daug ko, todėl prieš įsigyjant drabužį, pirmiausia labai gerai jį apžiūrėk. Atkreipk dėmesį į siūles, sagas, užtrauktukus, pamušalą. Labai gerai apžiūrėk kišenių vidų. Taip pat atkreipk dėmesį į dekoltė zoną: ar ji neištepta?

Kelios esminės taisyklės prieš keliaujat apsipirkti:

1. Jei turi galimybę – išsikviesk taksi. Nereikės sukinėti ratų aplink prekybos centrą, kol bandysi rasti laisvą vietą automobiliui.

2. Nuspręsk, kokią sumą gali išleisti dar prieš išeidama iš namų ir būtent tiek pasiimk su savimi.

3. Kelias dienas prieš nuvažiuok į prekybos centrą, kurį planuoji aplankyti ir išsirink, ko tau reikia, kad juodojo penktadienio metu nereikėtų keliauti po visas įmanomas rūbų parduotuves ir stovėti eilėse prie matavimosi kabinų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)