Agnės Gilytės įvaizdžio patarimai – DELFI Stilius vaizdo įraše.

Agne, dažnai akcentuoji, kad geriau turėti mažiau, tačiau kokybiškų ir lengvai tarpusavyje derinamų drabužių. Kaip suformuoti garderobo bazę?

– Nuolat tą kartoju tik dėl to, kad pati tuo tikiu. Kiekvieno iš mūsų spintoje turėtų būti tik tie drabužiai, kuriuos reguliariai nešiojame ir kurie teikia malonumą. Vienoje iš knygų, kurias šiuo metu skaitau – o jų visas kalnas – gerai parašyta: jūsų spinta turėtų būti tarsi vakarėlis, į kurį atvykus pamatai visus sau širdžiai malonius žmones.

Spintos kapsulės esmė yra turėti nedaug, bet idealiai jums tinkančių siluetų ir spalvų drabužių. Tokių, dėl kurių niekada nekiltų abejonių. Juk žinote tą jausmą – tarsi nori apsivilkti drabužį, bet galvoje šmėsteli mintis „ai, rytoj“.

Spintoje taip pat neturi būti daiktų, kuriuos vis dar „puošia“ parduotuvės etiketės. Kitaip tariant, nusipirkote, bet taip ir neapsivilkote. Jei daiktas pusmetį ar net mėnesį kaba su etikete, jam metas sakyti „adios“.

– Kokie drabužiai yra laikomi garderobo pagrindu?

– Bazinių drabužių yra nedaug, bet kiekvieną jų, be abejonės, verta turėti savo spintoje. Be to, drabužiai, kurie yra gerai kirpti ir pasiūti iš audinių, kuriuos lengva prižiūrėti, gali keliauti iš sezono į sezoną, kol susidėvi arba morališkai pabosta.

Štai mano pasirinkimai tvarkingai spintos kapsulei:

1. Baltos, juodos arba pilkos spalvos marškinėliai, kuriuos galima dėvėti tiek prie laisvalaikiui skirtų džinsų, tiek prie klasikinių kelnių kaip darbo garderobo dalis. Papildomą marškinėlių spalvą galima įnešti tuo atveju, jei jau turite aukščiau išvardintas bazines spalvas.

2. Gero kirpimo marškiniai. Tai drabužis, kuris yra vilkimas tiek „po“, tiek „ant“. Galite vilkėti po švarku ar odine striuke, o jei tik norite – prasegti marškinius ir juos vilkėti ant palaidinės su petnešėlėmis. Dėvėkite marškinius prie kelnių, sijonų, šortų. Įsivaizduojate, tiek daug variantų, o kalbu apie vieną drabužį! Mano nuomone, marškiniai turėtų būti standaus audinio, tokie, kokius renkasi vyrai. Tai tarsi vagystė iš vyro spintos. (Juokiasi.). Nebūtina rinktis liemenuotus – jei mėgstate marškinius susikišti į kelnes, puikiai pasitarnaus laisvesnis modelis.

3. Palaidinė ant petnešėlių. Tai elegantiškesnė alternatyva įprastiems marškinėliams, vilkima su kelnėmis, šortais, sijonais. Rinkitės neutralias ir lengvai derinamas spalvas: kūno, baltą, juodą.

4. Švarkas. Tai tas drabužis, kuris gelbsti bet kokioje situacijoje. Kartais pakanka tik apsivilti tinkamą švarką ir jautiesi kitaip: pakylėta, pasiruošusi ir pasitempusi. Jis tinka prie paprasčiausios aprangos ir suteikia jai elegantiškumo. Be to, švarko vilkėjimo variacijų apstu: vilkėkite susegtą, atsegtą, sujuostą diržu, šiek tiek atraitotomis rankovėmis.

5. Kelnės. Džiaugiuosi galėdama būti moterimi vyrų pasaulyje, nes mes galime viską, ką gali vyrai, tik jie negali vilkėti suknelių. Todėl kiekvienos moters garderobe be džinsų turėtų būti ir „budinčios“ trikotažo kelnės. Jos tinkamos tiek darbui ofise ar rimtiems verslo susitikimams – derinant prie marškinių ir aukštakulnių, tiek laisvalaikiui – derinant su sportiniu džemperiu ir sportine avalyne.

6. Midi ilgio sijonas. Mano pasiūlymas – standaus trikotažo midi ilgio sijonas, dailiai apglėbiantis klubus ir siaurėjantis ties keliais. Toks sijonas tinka visiems kūno tipams ir bet kokiai progai.

7. Suknelė. Tai tas drabužis, kuris yra būtinas tarsi rytinis kavos puodelis. Kai kyla dilema, ką rengtis, rinkitės suknelę – prie jos nereikia derinti kitų drabužių, užtenka įsispirti į batus, pasidabinti rankine ir jūs pasiruošusi. Kelios idėjos, kaip stilizuoti suknelę? Žvarbesniu oru vilkėkite po storesniu megztiniu, derinkite prie grubaus modelio batų ir odinės striukės, puoškitės prie ilgaaulių ir švarko dueto.

Agnė Gilytė, Kristina Solomnikova
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)