Ruduo man visuomet patiko: oras šiek tiek atvėsta ir prasideda derinių improvizacijos, kurios vasaros metu būna pamirštos. Šalikai, skrybėlės, pirštinės, paltai, striukės, megztiniai, golfai, švarkai, liemenės, lietpalčiai... Milijonas kintamųjų, tad vietos fantazijai – apstu.

Žinoma, įdomiausia tai, jog kiekvienas sezonas greta nesibaigiančių derinimo ir sluoksniavimo galimybių atneša ir kažką naujo, todėl visuomet su nekantrumu ir jauduliu vartau žurnalus ir stebiu, kas naujo šį kartą pasirodys ant podiumo, o neužilgo – ir gatvėse.

Šį kartą moterų mados ruduo atrodo gana vyriškai... Taip, vyriškai. Tamsios spalvos, sunkių medžiagų kostiumai, platūs švarkai, militaristinio stiliaus paltai. Taip pat aiškiai matosi ir tarpukario tendencija – midi ilgio storo audinio klostuoti sijonai, marškiniai su dideliais kaspinais, angliškas tvidas.

Štai keletas man labiausiai patikusių tendencijų, kurios jau visai netrukus užkariaus ir mūsų parduotuves:

Karinės aprangos detalės

Karininkų tipo švarkai, paltai ir lietpalčiai, kamufliažinis raštas ir chaki spalva – tai viena iš pagrindinių tendencijų. Visi karinio tipo, kampuoti ir gana vyriško silueto švarkai bei paltai užima ypatingą vietą ant pasaulinio garso podiumų. Tad jei tavo senelis ar tėtis turi panašų švarką – tuojau pat jį griebk ir nešk į siuvyklą.

Aukštuomenės dama

Midi ilgio sijonas ir marškiniai su didžiuliu kaspinu, kuris susiriša po apykakle – tai viena gražiausių ir elegantiškiausių ateinančio sezono tendencijų. Dar priderink stambaus kulno aukštakulnius ir nušluostysi nosį visiems.

Leopardo raštai

Panašu, jog ši mada dar niekur nesitrauks ir tuo aš labai džiaugiuosi. Mėgstu subtilų leopardo raštą – paslėptą švarko ar palto pamušale, vos matomą kelnių ar batų dekore. Tačiau jei išties nori atrodyti pritrenkiančiai – nebijok griebti jaučio už ragų ir įsigyti palto, kuris būtų su leopardo raštais.

Metalas

Blizgios palaidinės ir suknelės, švarkai ir kelnės – tai gali būti fantastiškas akcentas prie tamsių drabužių, vyriško tipo kostiumų ar militaristinio palto, nes priešingybės itin traukia viena kitą.

Nėriniai

Kai norisi moteriškumo ir lengvos paslapties – visada rinkis nėrinius, jie niekada nenuvils.

Angliškas tvidas

Puikus pasirinkimas rudenį, kad ir kas tai bebūtų – tvido švarkelis ar paltas, sijonas ar suknelė – viskas šį rudenį bus išgraibstyta.

Vyriško tipo kostiumas

Oversize tipo, plačių pečių kostiumas – fantastiškai tiks vyrišką madą mylinčioms moterims. Jei nori įnešti į derinį šiek tiek daugiau elegancijos – derink tokį kostiumą su aukštakulniais ar diržu sujuostu liemeniu – taip pabrėži moteriškas formas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)