Balti marškiniai – tai klasika, kuri jau kurį laiką nesitraukia iš mūsų spintų. Tiesa, jų stilistika, bėgant metams, kito. Tačiau esmė išliko ta pati – kai nori visuomet atrodyti pasitempusi ir pasiruošusi – renkis marškinius, jie, panašiai kaip švarkas, pakylės bet kokį derinį. Žinau, kad nėra lengva rasti tokius, kurie būtų ir iš gero audinio, ir gero kirpimo, ir ne per daug liemenuoti, ir ne per trumpi.

Ieškodama marškinių visuomet atkreipiu dėmesį į kelias labai svarbias detales:

1. Sudėtis. Tai bene vienas iš svarbiausių dalykų, į ką aš nuoširdžiai siūlyčiau atkreipti dėmesį ir skirti tam laiko. Nepatingėti paskaityti etikečių, pasikonsultuoti su konsultantėmis, pabandyti juos sugniaužti delne, galų gale – apsivilkti, koks jausmas, kai jie liečiasi prie kūno. Gera marškinių sudėtis sutaupys laiko ateityje, tad skirk laiko tinkamai pasirinkti.

Aš rinkčiausi tokius, kurie yra gan tvirtos, standžios medžiagos (panašesni į vyriškus), tokius prižiūrėti paprasčiau ir su jais gali sukurti daugybę skirtingų stiliaus variacijų: nuo klasikinio iki vakarinio. Žinoma, svarbu, kad medžiaga būtų pralaidi orui, leistų tavo odai kvėpuoti. Be to, nepamiršk pasidomėti, ar jie lengvai lyginasi.

2. Stilius. Jeigu nežinai, kas tau tinka, geriausia išsimatuoti kuo daugiau skirtingų marškinių modelių. Vėl gi, kai renkiesi drabužį, kuris nori, jog tarnautų ilgai – verta investuoti į tai laiko. Todėl matuokis, bandyk derinti prie skirtingų drabužių, kol atrasi savo stilių. Kirpimai gali būti skirtingi, tačiau visuomet atkreipk dėmesį į esminius ir visiems vienodais svarbius gerų marškinių aspektus: drabužio ilgis (neturi atverti bambos pakėlus rankas) ir plotis (neturi skėstis ties krūtine), rankovių ilgis, užsegimas, nugaros ir pečių juostos vieta ir plotis.

3. Prižiūrėjimo būdas. Esu labai praktiška, todėl stengiuosi rinktis drabužius, kurie iš manęs nereikalautų pernelyg daug mano laiko. Drabužis turi būti lengvai prižiūrimas: patogu, kai jį gali skalbti ir jis lengvai lyginasi, o gal net užtenka garinimo?

4. Sagos. Pastebėjau, jog dažnai į šiuos dalykus daugelis neatkreipia dėmesio, tačiau kokybiškų marškinių sagos turi būti tvirtos ir gerai prisiūtos, o kilpelės joms užsegti – patogios.

5. Siūlės. Jei jau išsirinkai savo tobuluosius marškinius, prieš pirkdama timptelk už siūlių. Pažiūrėk, ar nesiskečia, ar siūlas neyra, nesisuka. Siūlė turi būti tvirta ir elastinga.

Klaidos, kurias dažniausiai kartojame:

Išties, pagrindinės klaidos yra dvi: netinkamas audinio pasirinkimas ir netinkama priežiūra. Šios dvi klaidos eina koja kojon. Jeigu neatkreipi dėmesio į audinį ir nesigilini į priežiūros etiketes, marškiniai ilgai tau netarnaus. Tačiau jeigu jau įsigijai šilkinius marškinius, patarčiau juos skalbti rankomis arba nešti į sausą valymą. Be to, įsigyk kokybišką garintuvą ir tavo gyvenimas kaip mat palengvės.

Žinoma, iš bėdos praverčia ir senieji triukai – pilna garų dušo kabina, tačiau visgi, tai tik ekstra atvejams, labiau keliaujant, ir veikia – ne visada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)