Dalinuosi keliais atradimais, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis drabužius šiltajam sezonui. Kokios yra tos auksinės taisyklės, apie kurias apimtos susižavėjimo ekstazės tiesiog pamirštame? Ir kaip išvengti nereikalingo pirkimo ir visuomet turėti ką apsirengti, net jei spinta ir nelūžta nuo drabužių.

Avalynė. Tikriausiai kiekviena yra patyrusi tą jausmą, kai ryte apsiauni naujutėlaičius batus, o namo, deja, tenka grįžti šlubuojant. Pritrintos kojos, atrodytų, yra neatsiejama vasaros dalis. Kai lauke termometro stulpelis šokteli, pėdos nuo karščio šiek tiek patinsta, todėl kartais net ir patogiausia avalynė gali tapti tikru prakeiksmu.

Mano patarimas? Visuomet vasarinius batus parduotuvėje matuokis popiet ir nenustebk, kad teks rinktis didesnį nei įprastą dydį. Tad ir pirkite juos šiek tiek didesnius, o ypač aukštakulnius. Taip paliksite šiek tiek erdvės kojai ir ji galės lengvai kvėpuoti ir net šiek tiek patinusi nekels problemų.

Medžiaga. Sintetika – vienas iš pigiausių audinių, todėl greitosios mados parduotuvėse sintetinių drabužių yra labai daug. Žinoma, ji turi ir savų pliusų – beveik nesiglamžo, taip greitai neblunka ir ją lengva prižiūrėti. Tačiau karštuoju sezonu ji tampa tikrų prakeiksmu. Todėl renkantis vasarinius drabužius, pagrindinis kriterijus turėtų būti kokybiška ir orui pralaidi medžiaga.

Darbui biure rinkčiausi medvilnę, ji itin patogi, mažai glamžosi ir svarbiausia – leidžia odai kvėpuoti. Žinoma, vasarą taip pat labai populiarus linas, tai fantastiška medžiaga, tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį, kokia bus drabužio paskirtis.

Modernus lininis kelnių kostiumas atrodo nuostabiai, tačiau kiek jis bus praktiškas biure? Ar tikrai dirbi tokioje vietoje, kur į susitikimą gali ateiti paglamžytu kostiumėliu? Linas geriausiai tinka atostogų metu – paplūdimyje ar kurorte. Žinoma, dar yra šilkas, kuris nors ir pralaidus orui ir gana patogus, tačiau reikalauja išskirtinio dėmesio ir priežiūros, tad šilką siūlyčiau pasilikti išskirtinėms progoms.

Stilius. Vasara – toks metas, kai rūbų norisi kuo mažiau. Trumpos suknelės, šortai, berankovės palaidinės – viskas tobulai subalansuota karštam vasariškam orui. Tačiau, ką daryti toms, kurios karštas vasaros dienas leidžia biure? Labai svarbu išlaikyti solidų stilių, net jei dirbi aplinkoje, kur griežtas aprangos kodas kaip ir negalioja, turėtum atkreipti dėmesį į drabužių ilgį.

Nesvarbu, kokia tavo figūra, mini suknelės darbe tiesiog netinkamos, lygiai taip pat kaip ir trumpi šortai ar palaidinės su giliomis iškirptėmis. Pasilik visa tai laisvalaikiui, o be to, išeidama iš darbo visuomet gali persirengti į tau patogius drabužius ir iškarto keliauti prie ežero ar į pasimatymą.

Pritaikymas. Madingiausi drabužiai visada traukia, norisi įsigyti kažką, kas dabar „ant bangos“, tačiau ypač vasaros sezonu būtina apgalvoti apie tolimesnį drabužių pritaikymą savo garderobe. Juk nesinori pirkti suknelės ar palaidinės tik vienam sezonui. Todėl siūlyčiau rinktis tokius universalius modelius kaip marškinių suknelė, kuri puikiai tarnauja vasaros sezono metu, tačiau atrodo puikiai ir atšalus orams: dėvima ant džinsų, užsimetus ilgesnę liemenę ar odos striukę.

Juk svarbiausia ne daiktų kiekis, o mokėjimas jais žaisti, kartais keli drabužiai gali atstoti visą spintą. Viskas priklauso nuo tavo fantazijos ir mokėjimo tinkamai pasirinkti drabužius, kurie neturi nei sezoniškumo, nei laikinumo.

Agnė Gilytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)