Nori tikėk, nori ne, gera išvaizda – jau pusė darbo. Net jei kita pusė ir griūna, gera išvaizda suteikia ne tik daugiau pasitikėjimo savimi, bet ir yra tarsi užtaisas, kuris stumia į priekį. Čia kaip prisiversti nusišypsoti – porą kartų šypsena bus dirbtinė, trečią jau rasis natūraliai.

Neretai galvoti apie drabužių derinius ar makiažą tiesiog nėra laiko, todėl tam reikia pasiruošti iš anksto. Štai 6 idėjos, kurios man padeda įveikti sunkias dienas ir atrodyti puikiai, kokia nuotaika bebūtų.

1. Uniforma.

Žinau, jog jau ne kartą apie tai kalbėjau, bet tu tiesiog neįsivaizduoji, kaip gera ir kaip būtina yra turėti savo uniformą. T.y. drabužius, kurie tinka bet kokiomis situacijomis, derinius, su kuriais jautiesi fantastiškai ir patogiai, tiesiog – savimi. Todėl turėdama savo uniformą, kuria pasitiki net užmerktomis akimis, palengvinsi sau ir pačią sunkiausią dieną.


2. Tavo spalva.

Būtina žinoti „savo spalvas“. Kaip tai padaryti? Kai turi šiek tiek daugiau laiko, dienos šviesoje, prie švelniai padažyto veido (arba iš viso be makiažo), pridėk įvairių spalvų drabužius ir pasižiūrėk, su kuriais tavo oda atrodo švytinti, gaivi ir žvali. Išties, mes kartais apie tai per mažai galvojame ir pastebiu, jog labai dažnai problema būna ne pats drabužis ar jo modelis, o spalva, dėl kurios ir jautiesi prastai (nes atrodai išblyškusi, pavargusi ir sena). Todėl žinoti savo spalvas yra labai pravartu. Pavyzdžiui, ar žinojai, kad visų lietuvių taip mėgstama juoda spalva tinka anaiptol ne visiems? Nors ji paslepia tam tikrus figūros netobulumus, tačiau išryškina nuovargį, veido odos papilkėjimą ir maišelius po akimis.


3. Stiliaus įkvėpimo šaltinis.

Kiekviena turi turėti savo stiliaus guru, iš kurios semiasi įkvėpimo. Visai nebūtina, kad ji būtų žinoma ir garsi moteris, tai gali būti tiesiog tavo draugė, mama, kaimynė ar mergina, kurią tu seki „Instagram“ paskyroje. Galbūt tavo akis vis užsikabina už vieno ar kito jos drabužių derinio. Paanalizuok juos, pasižiūrėk, kaip ji derina drabužius, kokius dėlioja akcentus, pasisemk įkvėpimo. „Instagram“ – puiki vieta tai padaryti. Turėdama siekiamybę, lengviau pati išsirinksi savo kasdieninius derinius. Žinoma, nereikia visko aklai kopijuoti, tačiau pasiskolinti vieną ar kitą idėja – visada puiki mintis.


4. Apsipirkdama galvok apie derinius.

Ką mes dažniausiai darome atėjusios į parduotuves? Puolam prie to, kas labiausiai traukia akį: ryškūs drabužiai, kažkas naujo ir nematyto. Tačiau dažnai tai būna klaida, mes leidžiame savo impulsams vesti save. Ir visai nepagalvojame apie derinius, kuriuos galėsime sukurti su vienu ar kitu drabužiu. Todėl pirmiausia, ką būtų protinga ir naudinga daryti apsiperkant – galvoje susidėlioti derinius su nauju drabužiu ir kažkuo iš tavo turimos spintos. Taip visi tavo turimi drabužiai turės sau porą (ir ne vieną) ir atsikėlus ryte, kai nėra laiko, viskas bus kur kas lengviau.


5. Į trendus investuok protingai.

Tendencijos kartais gali išvaryti iš proto. Žinau, nes pačiai, kaip ir kiekvienai moteriai, kartais apsisuka galva ir nusiperku kokį nors super ultra madingą drabužį ar daiktą, kuris suteikia begalę džiaugsmo, deja, bet neilgam. Dažniausiai tokie drabužiai ir lieka kaboti spintoje, na geriausiu atveju, „išeina į miestą“ kartą kitą. Tad jei šovė į galvą įsigyti leopardo printo kelnes, patarčiau pradžioj investuoti į pigesnį variantą ir pasižiūrėti, su kuo tas kelnes pavyks suderinti atsidarius savo spintą, ar jos tikrai yra „tavo“. Taip, net jeigu ir prašovei su savo nauja meile, bent jau nebūsi išleidusi krūvos pinigų.


6. Makiažo triukai.

Na ir žinoma, tomis dienomis, kai laiko sau beveik nėra, visada praverčia geri ir niekad nenuviliantys makiažo ir veido odos priežiūros triukai, kuriuos kiekviena turi savus. Mano viena draugė šaldytuve laiko du metalinius šaukštukus, atsikėlusi ryte – užsideda juos ant akių – taip greitai ir be jokių pastangų nuima patinimą po akimis. Mano paslaptis – raudonas lūpdažis, net tada kai neturi laiko niekam, – lūpdažis yra automobilyje, o pasidažyti juo galiu net užsimerkusi. Na, ir švytintys skruostikauliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)