Pagrindinė spintos kapsulės paskirtis – palengvinti tau gyvenimą. Kai akys pavargsta nuo įmantrių aprangos variantų, kai atrodo nežinai, ką vilktis prie akį traukiančios palaidinės arba tiesiog neturi laiko gaišti galvodama, ką rengtis, spintos kapsulė sprendžia visus šiuos klausimus. Nori ryte vilktis ryškų švarką? O gal tiulio sijoną? O galbūt plačias baltas kelnes ar oversize vyro megztinį?

Tačiau kai pradedi galvoti, kokią palaidinę pasirinkti, pradedi dvejoti? Nieko nuostabaus, kad išskirtiniai daiktai reikalauja juos papildančių drabužių greta. Svarbu, kad deriniuose daiktai nekonkuruotų vienas su kitu. Tad viskam reikia atsvaros. Jei kelnės ryškios – jas norisi prigesinti. Todėl turėti bent kelių rūbų spintos kapsulę – būtina, jei nori nesukti galvos dėl aprangos. Be to, jei spintos kapsulė puikiai apgalvota, jos daiktai dera tarpusavyje.

Šaunu tai, kad gera spintos kapsulė neturi sezoniškumo. Todėl turėdama vos kelis daiktus galėsi išsisukti visus metus. Be to, drabužiai lengvai derinami vienas su kitu, todėl iš mažai gali sukurti daug, o dar ir keisdama detales, kaskart atrodyti vis kitaip.

Marškinėliai. Tai ta spintos kapsulės dalis, kuri yra išgelbėjus jau ne vieną. Kokybiškos medvilnės, su šiek tiek elastano, gerai sukirpti ir patogūs marškinėliai tiks tiek biure dirbančiai, tiek laisvą ir neįpareigojantį stilių mėgstančiai. Svarbiausia, kad jie būtų ne pernelyg aptempti, ne per trumpi, gero ilgio rankovėmis, patogūs ir leistų odai kvėpuoti.

Tvirtos ir neglamžios medvilnės ir spalvų, kurios tiks prie bet ko: balta, juoda ir pilka. Žinoma, šiltuoju sezono metu norisi šiek tiek ryškumo, todėl raudona gali būti tobulas pasirinkimas.

Klasikinio kirpimo kelnės. Klasikinės, puikiai tinkančios bet kokiai figūrai kelnės – būtinos. Šiek tiek siaurėjančios ir vos patrupintos, tokios, kurios puikiai atrodo ir prie sportinių batelių, ir prie aukštakulnių.

Švarkas. Kaip gi be jo? Tai drabužis, nuo kurio (po trikotažo marškinėlių) galėtum pradėti formuoti savo spintos kapsulę. Čia jau viskas priklauso nuo tavo figūros ir poreikių. Tačiau jei reiktų išrinkti vieną universalų, aš ranką kelčiau ties juodu, tiesaus kirpimo ar vos vos įliemenuotu, kiek pailginta jo versija, su subtilia viena saga ir nuostabia apdaila. Šis drabužis turi tarnauti ilgai, todėl atkreipk dėmesį į detales ir vidų – jos išduoda daikto pagaminimo kokybę.

Pieštuko formos sijonas. Klasika, kuriai neįmanoma atsispirti. Šiltuoju sezono metu siūlyčiau rinktis sijoną iš tamprios medžiagos, tarkim, geros pralaidžios medvilnės. Tam, kad visada jaustumeisi patogiai. Be to – tampri medžiaga nevaržys tavęs ir leis tau jaustis savimi. Žinoma, nepamiršk atkreipti dėmesio į sijono ilgį, jis turėtų būti vos, vos žemiau kelių. Taip koja, ir ypač keliai, atrodo geriausiai, o siluetas – liekniausiai.

Marškiniai. Marškiniai – tvarkingumo simbolis. Jie gali labai greitai pakeisti tavo įvaizdį. Žinoma, perkant marškinius siūlyčiau netaupyti. Geriau jau brangesni, iš geros ir tvirtos medvilnės, tvirtų sagų ir puikiai tau tinkančio kirpimo. Idealiu atveju – su trupučiu elastano. Rinkdamasi marškinius – visada investuok į kokybę, o ne kiekybę. Ir žinoma, į klasiką. Nes tinkamai prižiūrėdama juos galėsi dėvėti ne vienerius metus.

Golfas. Tai pakaitalas medvilniniams marškinėliams, kai orai kiek vėsesni. Jis puikiai tiks vakarais. Atrodys gerai dėvimas po trumpa odine striuke ar paltu, nepamainomas prie sijono. Gerai pasiūtas ir patogus golfas gali būti derinamas su viskuo: kelnėmis, džinsais, suknele ar sarafanu.

Budinti suknelė. Jos reikia visur ir visada. Ji gelbėja, kai ištinka spintos krizė, atrodo fantastiškai su klasikiniu tavo kapsulės švarku, džinsiniu ar odiniu švarkeliu. Ji nepamainoma bet kokiu oru, telieka pasirinkti tinkamus aksesuarus.

Rankinė. Patogi, didelė odinė rankinė yra labai svarbus dalykas kiekvienai moteriai. Gali turėti krūvas spalvingų, įdomių ir ryškių, tačiau viena turi būti ta , kuri tarnauja keliaujant, einant į darbą, kai norisi į vieną rankinę sutalpinti daug. Todėl vėl gi, ją gali turėti tik vieną, bet labai kokybišką.

Avalynė. Dažniausiai kapsulės avalynę skirstau į tris grupes: sportinė, išeiginė ir darbinė. Sportinėje kategorijoje visada turiu mylimus sportinius batelius: patogus ir leidžiančius pėdai kvėpuoti. Išeiginėje visada turiu klasikinius juodus batelius vidutinio dydžio kulnu. Jie praverčia visur ir visada kai nori atrodyti labiau pasitempusi. Ir patogūs mokasinai / laiveliai / vyriško tipo suvarstomi batai – darbui. Su jais atrodysi elegantiška, o kartu, ir jausiesi patogiai, nesuvaržyta ir galėsi visą diena be jokio vargo praleisti ant kojų susitikimuose.

Tekste panaudotos Agatos Gri nuotr.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)