„Ne paslaptis, kad mados industrija yra antra pasaulyje po naftos pagal taršą. Koralinių rifų žūtis yra labai vaizdingas gamtos taršos simbolis ir rezultatas, kurį sukūrė mūsų modernioji kultūra. Šių metų spalva simbolizuoja, kad einame sąmoningumo kryptimi, vis dažniau kalbame apie tvarumą ir etišką madą“, – pasakojo man tendencijų prognozuotoja DELFI TV tiesioginės konferencijos metu.


Užsikabinau už šios minties, todėl nejučia pradėjau galvoti, jog atsakingas vartojimas yra itin svarbus mūsų laikais.

Pati drabužius renkuosi ne pagal kainą ar prekės ženklą, o pagal drabužio kokybę, universalumą ir ilgaamžiškumą sezonų kontekste. Kas mane pažįsta, patvirtins, jog vieną drabužį galiu dėvėti daugybę metų, štai mano mėgstamam džinsiniam švarkui – beveik 20 metų. Ir tikrai ne todėl, kad taupau. O todėl, kad renkuosi kokybiškus ir klasikinio dizaino drabužius, tuos, kurie atrodys puikiai ir neiššoks iš konteksto net po 10 ar net 20 sezonų.

Todėl šiandien pasvarsčiau, kaip galima būtų savo turimame garderobe derinti metų spalvą – gyvojo koralo, taip, jog kitais metais paskelbus naują metų spalvą, ši vis tiek atrodytų puikiai kasdieniniame tavo garderobe.

Mažos detalės. Jeigu nenori įsigyti ilgos koralo spalvos suknelės vasarai, kurios kitais metais greičiausiai nebenorėsi apsivilti – atkreipk dėmesį į aksesuarus ir detales. Diržai, skarelės, papuošalai, net kojinaitės – viskas atrodys puikiai ir galės būti viso tavo derinio baigiamąja dalimi.

Net ir spalvai „išėjus“ iš mados tikrai galėsi dar ne kartą dėvėti visus šiuos dalykus, nes jie nebado akių, puikiai tinka prie daugybės drabužių ir net suteikia energijos.

Koralinė spalva

Prigesinta spalva. Jei visgi nori kažko „rimtesnio“, siūlyčiau nepamiršti, kad itin ryškios spalvos ilgainiui pradeda varginti, todėl derindama būtinai jas kombinuok. Jei renkiesi ryškias koralo spalvos kelnes, tuomet viršutinę dalį rinkis ramesnę ar tamsesnę. Taip pat prie koralo spalvos puikiai tinka dryžiai.

Koralinė spalva

Avalynė. Gera žinia ta, jog su avalyne visuomet gali eksperimentuoti. Todėl ryškūs koralo spalvos sportiniai bateliai bus neatsiejama šios vasaros dalimi. Jie puikiai tinka šiltuoju sezonu ir iškart pagyvina garderobą, ypač gerai atrodo prie šviesių ar baltų drabužių. Žinoma, koralo spalvos aukštakulniai atrodys fantastiškai prie klasikinio, žemės spalvų kostiumėlio.

Koralinė spalva
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)