Pastebėjau, jog dauguma mano klienčių neturi drabužių, kurie gyvenant Lietuvoje yra labai svarbūs, nors iš pirmo žvilgsnio neatrodo labai patrauklūs: lietpaltis, guminiai batai, kepurės, striukės apsaugančios nuo vėjo. Na, paaugliams, gal ir neblogas rinkinys, bet kaip gi mes, moterys, kurios kas dieną dirba biuruose arba tiesiog nenorime sportinio ar tokio labiau naminio stiliaus?

Tad per kelioliką metų darbo atradau keletą alternatyvų, kurios ne tik puikiai atrodo, bet ir apsaugo nuo nepalankaus oro!

Vietoj nuo vėjo apsaugančios striukės – per liemenį susiaučiamas klasikinis lietpaltis

Klasikinis angliško stiliaus lietpaltis – vienas svarbiausių tavo spintos kardinolų. Joks klasikinis Holivudo filmas neapsieina be vieno iš jų, gal tokiame lietuje kaip „Pusryčių pas Tifani“ herojė nebėgiosite, tačiau nuo lietuviško lietaus jis tikrai apsaugos.

Vietoj storos pūkinės striukės – sluoksniavimas

Didelės pūkinės striukės man puikiai tinka išvykoms ar pasivaikščiojimams žvarbiame ore. Va, kad ir vakar, beveik valandą ėjau per lietų pasiimti vaikų iš darželio, nes man žūt būt norėjosi prasieiti. Ir nieko – gera striukė, o ypač kapišonas išgelbėjo mano šį užsispyrimą. Tiesa, jos visiškai sugadina tobulą biuro eilutę.

Tad prasidėjus pavasariui, jei mėgsti (ar esi priversta aplinkybių rinktis) elegantišką stilių, jas siūlyčiau paslėpti ir pabandyti sluoksniuoti plonesnius drabužius: lengvą vilnos paltuką ir ploną pūkinę liemenę.

Vietoj guminių batų – grubūs storapadžiai

Guminiai batai – išties praktiškas variantas, kiek patogus – nežinau. Be to, jie traukia šaltį. Juos keisčiau į itin storo, grubaus pado aulinukus – jie atrodys moderniai ir tikrai apsaugos nuo nenumatytos kliūties pakeliui į darbą.

Vietoj kapišono – kepurė arba skrybėlė

Puikiai žinau, kaip kapišonas ant galvos gali sugadinti ilgai ryte puoselėtą šukuoseną, todėl didelis kokybiškas skėtis – gali būti tikras išsigelbėjimas. O plačiabriaunė skrybėlė ne tik apsaugos nuo švelniai purškiančio lietaus, bet ir akimirksniu pagyvins stilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)