Tau nebereikia vaikščioti po didžiulį prekybos centrą, laukti eilėse ar bandyti išvažiuoti iš perpildytos stovėjimo aikštelės. Pirkti internetu gali bet kuriuo paros metu, kada tik turi laiko. Be to, yra nuostabi funkcija – „norų sąrašas“, kur gali pasižymėti patikusias prekes ir sugrįžti įsigyti jų vėliau, o gal net ir sulaukti jų išpardavimo. Tikra svajonė kiekvienai!

Tačiau toks laisvai prieinamas ir kartais „nestabdomas“ pirkimas internetu, gali turėti ir ne itin smagių pasekmių. Ar esi mačiusi filmą „Šopoholikės“ išpažintis? Kai nieko netrukdomas ir nesustabdomas pirkimas internetu jaunai mados mylėtojai kainavo kur kas daugiau nei ji tikėjosi. Juk apsipirkinėdamos internetu tikrų pinigų nematome, tereikia suvesti kortelės duomenis ir tavo išvajoti batai jau keliauja pas tave.

Agnė Gilytė

Tačiau kaip dažnai mėnesio gale, pamačiusios kreditinės kortelės sąskaitą, susiimame už galvos? Arba tenka svarstyti, kaip surinkti pakankamą sumą kreditinės kortelės minusui atstatyti?

Būtent todėl, kad nereiktų graužti savęs dėl netinkamo pirkinio, turiu tau kelis naudingus patarimus, kuriais pati dažnai naudojuosi pirkdama internetu.

1. Nuolaidos kodai. Dauguma didžiųjų prekės ženklų dažnai turi įvairius nuolaidos kodus (tiesa, juos savo elektroninėse parduotuvėse ne visuomet skelbia). Tačiau jei pirkdama pagūglintum nuolaidos kodą, net neabejoju, kad rastum ne vieną internetinę svetainę, kurioje yra daugybė įvairių prekės ženklų kodų. Naudodama specialius kodus gali sutaupyti nuo 5 iki 40 proc. O kartais net ir daugiau. Todėl nepatingėk šiek tiek paieškoti, kitaip sakant – atlikti namų darbų. Tiesa, ta pati prekė kartais skirtingose pardavimo platformose kainuoja skirtingai.

2. Pristatymo mokesčiai. Dažnai siunčiantis drabužius iš užsienio taikoma nemaža papildoma pristatymo kaina, todėl jei turi bent keletą draugių ar kolegių, kurios taip pat nori kažką įsigyti iš tos pačios parduotuvės – pirkite drauge. Taip siuntimas jums kainuos po mažiau arba visai nieko. O ir kartu matuotis naujus drabužius gali būti puiki bendro pasibuvimo tema.

3. Neskubėk. Dažnai mes labai skubame kuo greičiau įsigyti patikusį daiktą, atrodo, jog po to nebebus. Tačiau praktika rodo, jog jeigu palieki prekes krepšelyje ilgesniam laikui, dauguma prekės ženklų su tavimi susisiekia, taip primindami apie tavo pamirštas prekes ir pasiūlo bent jau minimalią nuolaidą su sąlyga, kad jas įsigysi. Verta surizikuoti, ar ne?

4. Valiuta. Yra ne viena UK internetinė parduotuvė, kurioje pakeitus valiutą iš euro į svarą kaina gali kartais nežymiai, o kartais ir ženkliai sumažėti. Taip galima sutaupyti arba bent jau padengti siuntimo išlaidas.

5. Tinkama diena. Tyrimais nustatyta, kad artėjant savaitgaliui žmonės yra linkę išleisti daugiau pinigų, todėl dauguma prekės ženklų trečiadieniais-ketvirtadieniais taiko nuolaidas. Tad jei nusižiūrėjai patinkantį drabužį – palauk tinkamos dienos ir yra didelė tikimybė, jog jį įsigysi kur kas pigiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)