„Kiek tenka tvarkyti klienčių spintas, labai dažnai susiduriame su problema, kad nerandame tinkamos bižuterijos, kuri būtų kokybiška ir įdomi kiekvienai dienai, o ne prabangi juvelyrika, išpurtanti paskutines santaupas“, – kalbėjo aksesuarų baro „Bižu by Agnė Gilytė“ įkūrėja.

Anot stilistės, konservatyvumo laikai baigėsi, dabar moterys nori puoštis ir jos nevengia rinktis net ekstravagantiškesnių papuošalų. A. Gilytės teigimu, juvelyrika – papuošalai, kuriami iš tauriųjų metalų, brangiųjų akmenų. Bižuterija – kur kas prieinamesni papuošalai, dengti auksu arba sidabru.

„Jei matome balto metalo bižuteriją, tai gali būti, pavyzdžiui, žalvario lydinys, dengtas sidabru. Jei matome geltoną papuošalą – jis dengtas auksu. Žmonės dažnai stebisi dėl bižuterijos kainų, nes jos prieinamos kiekvienam.

Įsivaizduokite, vienas gramas aukso kainuoja 40 eurų, o vienas gramas sidabro tik 40 eurų centų. Tai – šimtą kartų pigiau! Todėl galime įsigyti papuošalą, dengtą auksu ar sidabru, ir turėti efektingą kasdienį aksesuarą neišleidžiant per daug pinigų.

Šiandieninė bižuterija, jei pagaminta iš sidabro ar žalvario, kokybine prasme lygiai tokia pati kaip ir tauriųjų metalų – dėvisi taip pat, be to, yra lengva, ausys netįsta. (Juokiasi.)

Be to, bižuterija nebaisu puoštis kiekvieną dieną – o štai nešiojant deimantus, perlus, veikiausiai, tektų vaikščioti su apsauga“, – juokėsi A. Gilytė.

Agnės Gilytės aksesuarų baro atidarymas

Kokie papuošalai bus madingi 2019 metais?

„Iš ankstesnių sezonų išlieka minimalizmas, tačiau subtilūs, saugūs variantai traukiasi ir pjedestalą užleidžia įspūdingiems, masyviems papuošalams. Jie gali būti dideli, ryškūs ar turėti neįprastą formą. Nešiokite net skirtingo dydžio auskarus.

Dar vienas stiprus trendas – raidės ir skaičiai, turintys reikšmę kiekvienam žmogui. Pavyzdžiui, pakabukai su mylimojo vardo raide ar gimimo dienos skaičiumi. Anot Agnės, tai simboliška ir nepretenzinga dovana svarbiam žmogui.

Vėl populiarėja ir stambios apyrankės, segimos po vieną ar kelias. Gali būti segamos ne tik ant riešo, bet ir žasto.

„Vogue“ perskaičiau gerą frazę – užteks investuoti į drabužius, leiskite aksesuarams kalbėti už jus. Tad prie paprasčiausios suknelės priderinę didelius auskarus ar įmantrią apyrankę, suteiksite savo įvaizdžiui reikiamą akcentą“, – pasakojo stilistė.

Agnės Gilytės aksesuarų baro atidarymas

Ar vis dar gaji frazė – kas per daug, tas nesveika? A. Gilytė įsitikinusi – tikrai ne! „Bižuterija leidžia derinti skirtingus dalykus, stambų ir smulkų. Leidžia derinti skirtingas stilistikas, spalvas. Neskanu būtų tik tuo atveju, jei apsikrautume papuošalais kaip šarkos. Taip pat nerekomenduoju rinktis komplektus – mėlyni auskarai, mėlyna apyrankė, mėlynas žiedelis – tai beskonybė“, – kalbėjo stiliaus ekspertė.

Ar auksas ir sidabras dera tarpusavyje? „Jei esate rimtas žmogus ir dirbate rimtų žmonių kontoroje, papuošalai neturėtų trukdyti darbui ar užgožti jūsų profesionalumo, tad derinti reikėtų atsargiai. Bet jei neprisirišate prie aprangos protokolo – drąsiai derinkite auksą su sidabru. Svarbiausia, pasirinkti taip, kad atrodytų skoningai.

Laikas nustoti vadovautis stereotipais. Tas pats perlas nebėra klasikinės ar formalios aprangos dalis. Perlai gali būti netaisyklingų formų, jie puikiai dera ir su sportiniu džemperiu, ir su elegantiška suknele. Jei akių lygyje įsisegsite perlų auskarus – veidui suteiksite gaivos. Moterų akys žiba nuo perlų ir deimantų – na, arba šiek tiek pigesnių variantų kaip stiklas“, – drąsino stilistė.

Daugiau A. Gilytės patarimų, kaip derinti papuošalus, žiūrėkite vaizdo įraše!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)