Esu labiau stilingo individualumo nei madingumo šalininkė, tačiau, be abejo, skubu perversti naujausius mados žurnalus ir tinklaraščius, kad žinočiau, ko tikėtis iš parduotuvių asortimento einant apsipirkti su savo klientėmis.

Mados ratas ir vėl apsisuko, pažindinamės ir jaukinamės šio rudens ir žiemos naujienas. Kas vis dėlto grįžo ir maloniai stebina savo pasikartojimu, o mums palengvina apsipirkimą (juk dalį vis dar turime spintose)?

90-ieji, mano nuomone, buvo išskirtiniai. Ne todėl, jog žmonės buvo labai stilingi, anaiptol, man atrodo, kad kiti dešimtmečiai buvo kur kas dėkingesni mados atžvilgiu. Tačiau būtent 90-tieji sukelia daugiausiai nostalgijos ir net šypsenų.

Tikriausiai pastebėjai, jog būtent šio dešimtmečio mados dabar grįžta su trenksmu. Net neabejoju, jei atsidariusi savo ar šeimos spintą galėtum apsirengti taip, jog nušluostytum nosį daugumai dabartinių madisčių, kurios dėl 20 metų senumo drabužio paklotų nemenką sumelę.

Tad kas gi beldžiasi į tavo spintą iš senųjų gerųjų 90-ųjų?

Apvalūs akiniai. Tendencija, kuri, panašu, jog greitai nepasitrauks. Apvalius akinius nuo saulės 90-taisias nešiojo visi kieti paaugliai. Kaip ir šiandien. Taip pat apvalūs rėmeliai sugrįžta ir į akinių su dioptrijomis madas. Aš pati visai neseniai įsigijau porą ir negaliu atsidžiaugti. Tai drąsiai gali būti vienas iš pagrindinių tavo aprangos akcentų.

Džinsiniai sijonai. Dabar ypač madingi – šiek tiek paaukštinto liemens, trapecijos formos su sendintomis sagomis per vidurį. Jie puikiai tiks ir vėsesniais orais, dėvėk juos su batais aukščiau kelių ar storomis pėdkelnėmis, o gal net prie grubių aulinukų su ekstravagantiškomis kojinėmis iki kelių?

Aukšto liemens džinsai. „Mamų džinsai“ – ne tik mamoms. Žinau, kad vyrų šie džinsai nežavi, tačiau, visos žinome, dėl ko mes puošiamės. Tikrai ne dėl vyrų, o dėl kitų moterų! Man ši sugrįžusi tendencija yra nuostabi – tiek daug stilistinių galimybių ir tiek daug vietos fantazijai. Tad jei savo spintoje kažkur tokius turi – laikas kurti derinius!

Neoninės spalvos. Žaviuosi gatvės mada. Ji tokia tikra ir originali. Tad jei ieškai įkvėpimo, siūlau ne mados žurnalus vartyti, bet ir išeiti į miestą! 90-ųjų ryškios spalvos grįžta. Neoniniai aksesuarai gali būti lyg vyšnaitė ant torto: ryškiai geltoni batai, salotinė rankinė ar akį traukiantis papuošalas. Tik ne viskas viename derinyje, gerai?

Dviratininko šortai. Ši tendencija grįžo su trenksmu, nors rudenį ir žiemą, tikriausiai pasitrauks iš mūsų akiračio, tačiau esu įsitikinusi, jog ateinantį šiltąjį sezoną vėl sugrįš. Mano nuomonė? Įdomu. Tačiau labai retai kuriai pavyksta sukurti ne juokingą derinį. Laikau kumščius, kad tau pavyktų!

„Nuoga“ suknelė. Viena mėgstamiausių mano tendencijų. Ji – puikus įrodymas, jog grožis slypi paprastume. Ne tik grožis, bet ir seksualumas. Jei esi „Sekso ir miesto“ gerbėja, kaip ir aš – tikrai atsiminsi Kerės suknelę, kuri sužavėjo Poną Šaunųjį! Taip, ji grįžo, tokia pat nuostabi, seksuali ir tuo pačiu kukli. Tad jeigu jau pradėjai galvoti apie Naujųjų Metų apdarą – galbūt tai galėtų būti ta suknelė, su kuria juos sutiksi?

Striukes nuo vėjo. Oversized stiliaus, ryškios sportinės striukės – 90-tųjų topas. Dabar jos atrodo puikiai prie sendintų džinsų ar net aukštakulnių! Beje, jos taip pat be proto praktiškos – neperpučiamos ir neperšlampančios. Ko gi daugiau reikia lietuviškam rudeniui?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)