Forma yra viskas. O rasti tinkamą akinių formą nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Taip, pasirinkimas yra milžiniškas, tačiau žinant ko ieškai, nėra labai sudėtinga. Pradžiai nuspręsk, kuria kryptimi eisi: klasikiniai, elegantiški, avangardiniai, modernistiniai, minimalistiniai ar supermadingi. Svarbiausia mano kriterijus: graži tu.

Mados žurnalai sako, jog dabar madinga provokacija, išskirtinumas, seksualumas, tačiau visada gali pasikliauti ir saugiais ir stilingais klasikiniais variantais. Jei renkiesi akinius kiekvienai dienai, siūlyčiau atsižvelgti į daugiau punktų, juk akiniai gali tapti puiku aksesuaru ir net tavo stiliaus dalimi, tačiau lygiai taip pat greitai jie gali iškraipyti tavo veido proporcijas ir labai greitai atsibosti.

Agnė Gilytė

Priešingybės traukia viena kitą. Tad jei turi apvalų veidą – rinkis labiau kampuotos formos akinius. Jie suteiks veidui aštrumo ir išraiškingumo. Jei turi kvadrato formos veidą – apvalesni akiniai sušvelnins veido bruožus ir suteiks veidui pailgesnę formą. Svarbu matuotis.

Proporcijos = balansas. Renkantis akinių rėmelius reikėtų vadovautis tokia pačia taisykle, kaip ir renkantis drabužius. Tarkime, jei renkiesi suknelę ir turi didelę krūtinę, greičiausiai norėsi ją kiek pasiaurinti ir palengvinti, kad visas siluetas atrodytų lengvesnis. Galiausiai, spėju, koncentruosiesi ties liemeniu, kojomis ar klubais, kad išlygintum proporcijas. Lygiai taip pat ir su akinių rėmeliais.

Jei tavo veidas nedidelis, bruožai smulkūs – akinius taip pat vertėtų rinktis ne itin didelius, kad ir kokie jie būtų madingi. Tam kad išlaikytum gražias ir tvarkingas proporcijas, turi atsižvelgti į savo veidą. Masyvūs ir ryškūs rėmai išryškina trūkumus. Tad sprendi tu, kur kryps visų akys.

Tinkamas dydis. Rėmelio viršutinė dalis turėtų baigtis iš karto po antakiu, o apatinė dalis prie pat skruostikaulio viršumi. Tokia taisykle reikėtų vadovautis, jei perki labiau klasikinius akinius ir nori elegantiško ir paprasto stiliaus. Žinoma, jei ieškai itin madingų rėmelių – ši taisyklė netinka, mat dauguma jų yra kur kas didesni arba mažesni. Tačiau pabandyk – o gal patiks ir prilips.

Plotis. Rėmeliai, kurie yra per platūs tavo veido formai gali sudaryti įspūdį, jog akys yra per arti viena kitos. Per siauri rėmeliai, priešingai, sudaro vaizdą, jog tavo veidas vizualiai atrodys kur kas platesnis, nei yra iš tikrųjų.

Matuokis, matuokis ir dar kartą matuokis. Dažniausiai įėję į akinių parduotuvę pasimetame, pasimatuojame porą porų ir suglumę išeiname, nes lyg ir niekas netinka. Tačiau norint išsirinkti tikrai gerus rėmelius, būtina pasimatuoti labai daug.

Matuokis ir tuos, kurių paprastai nesimatuotum, nes deja, visi turime įsitikinimų, jog vieni ar kiti dalykai mums netinka, todėl net nesimatuojame jų. O tai yra viena iš didžiausių klaidų – praleidžiame naujas galimybes ir progas atrodyti kitaip. Ieškodama ir bandydama skirtingus variantus gali atrasti aukso vidurį.

Jei renkiesi rėmus ilgam laikui, siūlau į parduotuvę užsukti ne vieną ir gal net ne du kartus. Pažaisk: matuokis akinius pasileidusi plaukus, susikėlusi juos, ryškiai pasidažius lūpas ir t.t.

Kuo daugiau skirtingų įvaizdžių pavyks sukurti su išsirinktais rėmais, tuo labiau jie tau tinkami. Jei neapsisprendi ir nori ilgalaikio sėkmingo pirkinio, geriau dieną kitą palaukti, pagalvoti, pasižiūrėti nuotraukas, kurias pasidarei telefonu parduotuvėje. Juk šuo nauju pirkiniu puošiesi kasdien – tad tau jie turi patikti ir tikti be priekištų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)