Smagu būti iš tų žmonių, kurie atsikėlę ryte gali išsitraukti pirmus į galvą šovusius drabužius, perbraukti ranka per plaukus ir nesukdami galvos atrodyti stulbinančiai.

Daugeliui mano draugių, klienčių ir net man pačiai būna sunkių rytų, kuomet nei vienas drabužis netinka, plaukus norisi nusirėžti žirklėmis, o vakar suvalgytas pyragėlis tiesiog badyte bado akis.

Tačiau kuo mano parduotuvių spidometras rodo daugiau nueitų kilometrų ir išnagrinėtų drabužių, tuo drąsiau galiu pasakyti, kad net jei neturi įgimtos uoslės stiliui, ją gali išlavinti, nes labai dažnai stilius yra tiesiog gera formulė, kurios nežinomuosius X, Y ir Z pakeitus informacija apie tave – gausi puikų rezultatą.

1. Viena spalva. Pasižiūrėjus į didžiausias stileivas nepasakytum, jog jos rengiasi monohromatiškai, tačiau jei dar tik pradedi žaisti su stiliumi ir pradžioje nori rasti saugų variantą, tokie drabužiai – puikus pasirinkimas.

Žinoma, nepakenktų žinoti sau palankią spalvą. Na, pavyzdžiui, manęs niekada nepamatysi apsirengusios nuo galvos iki kojų oranžine spalva, nes puikiai žinau, kad ji ne man. O štai pilka ar žydra man tinka. Vienos spalvos drabužiai ne tik pailgina siluetą, bet ir vizualiai lieknina. Tad atrodysi ne tik stilingai, bet ir aukštesnė bei lieknesnė. Svarbu išsiaiškinti, kurios spalvos yra tavo.

2. Aksesuarai. Niekada, niekada neišeik iš namų be bent vieno įdomesnio aksesuaro. Tai – tarsi tavo derinio prieskoniai. Įdomus žiedas, auskarai ar ryški rankinė – vienspalviam deriniui suteiks gyvybės. Taip pat artėjant rudeniui patarčiau įsigyti bent kelias skaras – margas, ilgas ir trumpas, su jomis labai paprasta – tačiau rezultatas akivaizdus. Tiesa, naujausias sezono atradimas – įvairios įmantrios segės, kurios tavo senąjį švarką privers sutviskėti visai kitaip.

3. Budintys drabužiai. Aš puikiai žinau, kas yra mano budintys drabužiai. Tai kokybiški medvilininiai marškinėliai ir puikiai pasiūtas klasikinis švarkas. Todėl net ir tą dieną, kaip beprotiškai skubu, nieko nespėju, viskas krenta iš rankų – aš žinau, kad šiuo duetu galiu pasitikėti. Lygiai taip pat tai gali būti klasikinė juoda suknelė, labai kokybiški džinsai, balti marškiniai, kašmyro megztukas ar kelnių kostiumas.

Visa tai, kas ilgainiui yra tapę klasika, niekada nenuvilia. O ypač šiandien, kai klasika dažnai būna miksuojama su modernumu, todėl balti marškiniai gali būti platesni, prailginta nugara ar įdomia apykakle, juodas švarkas gali būti gražiai įliemenuotas, didesniais pečiais ar su įdomiomis sagomis. Tai – ta pati klasika, tiesiog šiuolaikiškai improvizuota. Tad pasikartosiu, jog klasika kartais labai nuvertinama. Tereikia šiek tiek platesnio žvilgsnio į tai, ką renkiesi kasdienai.

4. Aukštakulniai. Ši tiesa sena kaip žemė. Norit to ar ne, bet aukštakulniai vienu pirštų spragtelėjimu visą derinį pagerina kelis kartus. Niekada nenuvertink moters, kuri avi aukštakulnius, jie suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, sutvarko laikyseną, moteris iškarto jaučiasi dailesnė. Tik jie turi būti tinkamai parinkti. Jei nesi pratus prie tokių, geriau pradžioje rinkis mažą kulniuką, 5 cm bus kaip tik.

Svarbu, kad plauktum kaip gulbė, o ne klibinkščiuotum lyg išsisukusi čiurną. Kasdienės pratybos verčia mus profesionalėmis.

5. Stiprioji pusė. Stilius – labai individualus dalykas. Jis ateina iš vidaus, tik nesupainiok jo su madingumu. Todėl viena iš esminių taisyklių, norit atrodyti stilingai kas dieną – žinoti savo stipriąsias vietas. Sakykime, jei turi pasakiškas kojas – privalai jas rodyti ir visai nesvarbu, kad dabar madoje ilgi sijonai. Viena iš svarbiausių taisyklių – drabužis turi tarnauti tau ir pabrėžti tavo gražiausias savybes, o ne atvirkščiai.

Ar pastebėjai, kad pasaulio stilingiausios visuomet vadovaujasi šia taisykle? Šarmingoji Alexa Chung, nors jos figūra berniokiška, ji turi pasakiškai ilgas ir lieknas kojas, todėl beveik kiekvienas jos drabužių derinys tai pabrėžia. O seksualioji Dita von Teese – turi itin liekną vapsvos liemenį, todėl visuomet jį itin pabrėžia, kartais net korsetų pagalba.

Agata Gri nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)