1. Ribojimas. Savęs ribojimas yra viena iš dažniausių klaidų, kurias darome. Moterys prisigalvoja šimtus priežasčių, kodėl jos turėtų nesirengti vienos ar kitos suknelės, nesikirpti plaukų, taip, kaip svajoja jau kurį laiką ar nesidažyti ryškiai lūpų, nors jai taip norėtųsi. Dažniausios priežastys: amžius, sudėjimas ar kitų nuomonė. Tačiau visos šios priežastys neturėtų tau trukdyti eksperimentuoti su stiliumi ar savo išvaizda.

Puikus pavyzdys – žinoma madistė, mados redaktorė ir tiesiog gyva stiliaus ikona – Anna Dello Russo. Jai 56 metai, tačiau nei kūnas, nei amžius, nei kitų nuomonė ar dar kažkas jai nerūpi, o jos eksperimentai su mada jau tapo legenda. Net ir nereikia ekstremumų, apsidairyk – tiek žavingų moterų tiesiog myli save ir mėgaujasi gyvenimu, tikrai gali ir tu, tik reikia įsižnybti sau į minkštąją.

2. Nuogumas = seksualumas. XVII amžiuje Tokijuje atsirado geišų kultūros centras, kuriame buvo pradėtos ruošti merginos: svečių linksmintojos, artistės, puikios pašnekovės vyrams, grakščios ir žavios palydovės. Tuomet seksualumas buvo vertinamas kiek kitaip, lengvas riešo parodymas, lyg netyčia, buvo laikomas viliojimu. Bėgant metams požiūris į seksualumą smarkiai kito. XX amžiuje seksualumo simboliu buvo laikoma Marilyn Monroe, kuri kur kas atviriau demonstravo savo kūną, tačiau net ir tada viskas buvo daroma ganėtinai subtiliai. Nors rūbai itin pabrėždavo figūrą, tačiau jie buvo saikingi net suknelės dažnai būdavo žemiau kelių.

Dabar, deja, neretai pastebiu, jog merginos ir moterys seksualumą sieja su nuogu kūnu, sieja su dekoltė gyliu ar sijono ilgiu. Iš tiesų, seksualumas pirmiausia turi sklisti iš vidaus, anot protingų vyrų, jis pirmiausia neatsiejamas su moters pasitikėjimu savimi, charizma ir humoro jausmu bei inteligencija. Jeigu to nėra, jokie rūbai ar jų nebuvimas – nepadės. Paklausk bet kurio vyro – jis patvirtins mano žodžius. Žinoma, netinkančios drapanos, apsmukęs siluetas, netinkamo dydžio drabužiai ir niūrios spalvos šarmo neprideda. Tad ir vėl – harmonijos, harmonijos, harmonijos.

3. Apsipirkimas tose pačiose parduotuvėse. Puikiai suprantu, kad atradus savo prekės ženklą daugeliui apsipirkimas palengvėja. Nebereikia sukti galvos, gali pirkti drabužius net nesimatavusi, pažįsti pardavėjas, pasitiki prekiniu ženklu ir jo kokybe, puikiai žinai, kad dydis bei siluetai tiks ir nenusivilsi. Tačiau taip tu save tik riboji. Juk parduotuvių ir stilių yra tiek daug.

Todėl mano patarimas būtų neišsižadėti savo tobulojo prekės ženklo, bet nespjauti ir į kitus. Kartais pasileisk į žvalgybinę kelionę su drauge po visai nežinomas parduotuves ir matuotis – net jei atrodo, jog spalva ar modelis ne tavo. Juk taip ir gimsta unikalumas ir nauji atradimai. Man net saldu, kai su kliente einame į parduotuvę kurioje, kaip ji sako, niekada nieko neranda ir neperka arba net neužeina. Ir būtinai ten ką nors randama fantastiškai tinkančio. Tai tik įrodo, kad reikia atvirai ir plačiai žvelgti į visas progas ir galimybes.

4. Netinkamai pabrėžiama figūra. Tai viena didžiausių klaidų, tačiau ją ištaisyti, tikriausiai, yra lengviausia. Dažnai pastebiu, jog jei moteris daugiausiai svorio turi ant klubų, ji mėgsta dėvėti palaidines, kurios ir krinta ties ta vieta. Taip lyg ir uždengdama klubus, tačiau, taip juos tik pabrėžia. Todėl reikėtų rinktis palaidinę, kuri baigtųsi arba aukščiau nei klubai (ties dubens kaulais), arba kur kas žemiau nei klubai. Tuomet visas dėmesys kryps į liemenį, o ne į klubus.

Puikus pavyzdys – Jennifer Lopez. Tu tikrai jos niekada nematei su palaidine, kuri baigiasi ties klubų viduriu.

5. Netinkami apatiniai. Netinkamo dydžio liemenėlė yra viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų. Esu tikra (ir visos mano klientės tai puikiai žino), jog užtenka pakeisti liemenėlę ir rūbas jau atrodo kitaip. Tinkamas dydis ir forma – labai svarbu. Niekada nereikia per daug suspausti ar iškelti krūtinės, tai tiesiog atrodo nenatūraliai ir labai dažnai gali sugadinti visą derinį. Lygiai taip pat ir per didelė ar netinkamos tekstūros liemenėlė.

Patarčiau nueiti į apatinių drabužių parduotuvę ne porai minučių prabėgomis, o skirti tam laiko ir drąsiai kalbėtis su konsultante. Jos – profesionalės. Išmatuos, patars ir parinks pačią tinkamiausią tau – šioje vietoje geriau pinigų negailėti. Pamatysi, su tinkama liemenėle jausiesi ne tik patogiau bet ir labiau pasitikėsi savimi, o drabužis gulės kaip nulietas.

6. Per dideli drabužiai. Dauguma moterų, priaugusios kelis kilogramus pradeda „slėpti“ juos po per dideliais drabužiais, taip manydamos, jog kažką užmaskuos. Visų pirma, ar tikrai to reikią? Kita vertus, taip darydamos jos iš tikrųjų tik dar labiau pabrėžia tuos papildomus kilogramus, o kartais, dar blogiau, – pridedi ir dar kelis. Apsmukę ir netinkamo dydžio rūbai panaikina tavo figūrą ir tikrai nesuteikia žavesio. Papilnėjus tau reikėtų vis tiek stengtis sukurti proporcingą figūrą, pabrėžti liekniausias vietas, pavyzdžiui – liemenį, kojas ar pan.

7. Smulkmenų nepaisymas. Gali apsirengti patį geriausią rūbų derinį, tačiau jei tavo plaukai bus neplauti, o manikiūras netvarkingas – visa tai bus nieko verta. Geriau jau paprastesni drabužiai, bet tvarkinga oda, plaukai ir nagai. Tai yra pagrindas, ant kurio po to jau lipdome visa kita.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)