Kadangi mano darbas nuolat kintantis, aš turiu mokėti prisitaikyti prie naujų vėjų madoje, grožio industrijoje ir net prie kintančio žmogaus gyvenimo būdo. Todėl per dieną turiu į save sugerti labai daug informacijos: apie madą, stilių, naujas tendencijas, gyvenimo būdą ir produktus.

Pastebiu, kad kartais ta informacija gali labai apsunkti ir susukti galvą. Esu įsitikinusi, kad stilius turi palengvinti kasdienybę, o ne ją apsunkinti. Dėl to mano kasdieninis tikslas – paprastuose dalykuose atrasti nepaprastumą. Kas ten pasakė, kad genialumas slypi paprastume?

Šįkart noriu pasidalinti labai paprastais ir beveik jokių pastangų nereikalaujančias patarimais, kaip išmokti žaisti su savo asmeniniu stiliumi, kaip palengvinti jo kūrimą ir kaip neapkraunat galvos ir spintos kas dieną jaustis fantastiškai.

1. Paprastumas yra raktas į sėkmę. Jei tai ne tavo kraujuje, tai ir neieškok kažko itin sudėtingo. Taip, įmantrūs drabužiai visada traukia akį, tačiau ne visada tai yra geras dalykas. Basic tipo suknelė gali būti puikus pagrindas bet kokiam stiliui – nuo klasikinio kirpimo personų iki tatuiruotes mėgstančių ir kerzinius batus avinčių merginų – ji, kaip chameleonas, prisitaikanti prie kiekvienos.

2. Sena gera klasika. Šį džinsinį švarką turiu ir vilkiu jau daugybę metų ir kol kas nesiruošiu jo nurašyti. Kodėl? Nes jis klasikinis. Net neabejoju, jog jei turėčiau dukrą, po 15 metų ir ji galėtų juo puoštis. Moralas? Nenurašyk daiktų, kurių išliekamoji vertė bėgant metams nekinta, o gal net įgauna didesnę prasmę.

3. Blizgučiai. Kartais net ir toms, kurios mėgsta klasiką ir vertina ilgaamžiškumą bei kokybę, norisi kažko kitokio, šiek tiek crazy ir neįprasto. Gal nebūtina nusirėžti kasų ir persidažyti jų žaliai (nors tai irgi variantas), ar pirkti ką nors superekscentriško, ką, mažai tikėtina, vilkėsi, bet paeksperimentuoti su aksesuarais niekada nevėlu. Jų nereikia daug ir jie turi galių pasukti tavo stilių visai kita linkme arba suteikti jam neragauto prieskonio. Dideli žiedai ar ryškūs auskarai bus kaip aštrūs prieskoniai tavo klasikinio stiliaus kontekste.

4. Manikiūro džiunglėse. Labai džiaugiuosi, kad manikiūro tendencijos pastaruoju metu tampa įdomesnės, ryškesnės ir turi labai daug sąsajų su stiliumi bei saviraiška. Baigėsi prancūziško manikiūro laikai ir ilgi priklijuojami nagai. Dabar ant bangos natūralumas su šiek tiek prieskonio. Aš labiausiai mėgstu trumpus spalvotus nagus – su jais niekada neprašausi. O kaip juos gražinti idėjų yra milijonai. Jie gali tapti tavo mini meno kūriniu. Nepraleisk progos išbandyti kažko kitokio.

5. Plaukai yra veido rėmas, kurio nereikėtų pamiršti. Kartais plaukai labai daug pasako apie moterį. Jie gali būti tavo neatsiejama stiliaus dalis. Manieji jau tapo mano vizitine kortele. Mano moto – pabrėžk tai, ką tau davė gamta (nors kartais smagu ir ją provokuoti). Jei esi natūrali garbanė – kam tai slėpti? Jei tavo plaukai žalvariniai – kodėl gi dar labiau to neišryškinti? Juk tai, ką turime natūraliai tinka mums labiausiai.

6. Oda – be žodžių kalbanti tavo vizitinė kortelė. Nesvarbu, kad ir kokiais drabužiais besirengtum ar kokią dekoratyvinę kosmetiką naudotum – tavo oda išduoda viską. Bemieges naktis, netinkamą gyvenimo būdą, išgerto vyno kiekį, nuovargį ar stresą. Todėl, mano nuomone, viena svarbiausių stiliaus akcentų visada yra oda. Kaip ji prižiūrėta ir kaip ji atrodo pasako labai daug apie moterį. Tad kitą kartą pirkdama penktą maskavimo priemonę ar dar vienus lūpų dažus, gerai pagalvok, galbūt tuos pinigus gali išleisti pas gerą kosmetologą?

7. Batai – taupyti čia nevalia. Kokybiška avalynė yra vienas iš tų pirkinių, kur visuomet sakau, jog pinigų ir laiko taupyti nereikėtų. Visų pirma – jie turi būti kokybiški, gerai pasiūti ir patogūs, po to reiktų įvertinti ir į stilių. Tai viena iš nedaugelio garderobo dalių, kuri nereikalauja jokių figūros normų ar amžiaus. Aš įsitikinusi, jog jei trokšti eksperimentų – pradėti nuo avalynės gali bet kada.

• smal things that make you happy • #style #stylist #stylish #shoes #flowers #ootd

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on May 28, 2018 at 1:45am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)