Ypač šiandien, kai darbas ir karjera daugumai (visiems?) yra be galo svarbūs. O kad tai sektųsi, kartais reikia atsipūsti ir pabūti šiek tiek spontaniškiems. Galbūt pirmadienį paversti išeigine (jau girdžiu, kaip niurni, kad ne viskas taip paprasta) arba lovoje vietoje telefono rankoje laikyti mylimojo ranką ar bent jau knygą ar nuotraukų albumą.

Planuoti atostogas, keliones ir susitikimus yra labai smagu (maniškės suplanuotos iki spalio pabaigos), tačiau uojėj kiek tai atima laiko! Ir malonumą pajusti kažką netikėto. Todėl surašiau kelis būdus, kaip pabėgti nuo rutinos ir pasikrauti energijos bei gerų emocijų čia ir dabar.

Pasiruošusi?

1. Pasiimk laisvadienį. Net neabejoju, kad tai padaryti tikrai gali, tiesiog vis neprisiruoši. Kodėl gi ne? Užsirašyk į masažą, manikiūrą, nueik papusryčiauti į miestą, o vakare paskaityk knygą ar tiesiog nueik į kiną. Patikėk, kitą dieną būsi pilna energijos.

• dreaming of sandy summer days • #summer #stylist #shirt

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on Apr 29, 2018 at 10:51pm PDT

2. Eik pavakarieniauti... viena! Ši mintis kai kuriuos kažkodėl labai gąsdina. Tačiau eiti vakarieniauti vienai gali būti tikras atradimas. Graži aplinka, skani vakarienė, malonu muzika ir mėgstamas gėrimas. Arba tiesiog nieko neįpareigojanti tyla. Kartais mums visoms to reikia.

• joy of life! Tasty yet beautiful food discoveries • #food #joy #dinner

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on Apr 21, 2018 at 10:24am PDT

3. Nueik į koncertą arba teatrą. Gyvename tikrai puikiais laikais, kai laukti gerų koncertų net nereikia. Gali eiti į pasaulinio garso žvaigždžių koncertą, o kol jo lauksi, tai gali būti ir pamiršta fortepijono muzika ar vietinės perkusininkų grupės pasirodymas greta esančiame parke!

4. Vieniša? Užsiregistruok į pažinčių portalą. Žinau, žinau, tai skamba dviprasmiškai (ir smalsu, ir nedrąsu). Tačiau tai gali būti smagus nuotykis, net jei ir nedrįsti eiti susitikti su nepažįstamu žmogumi, tačiau visuomet yra nemaža tikimybė, kad užsimegs įdomus pokalbis, o gal net draugystė.

• spring is round the corner • #tulips #spring #flowers #stylist #lifestyle

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on Mar 27, 2018 at 9:25pm PDT

5. Nusipirk lėktuvo bilietą. Pigių ir netolimų skrydžių yra labai daug! Galimybės tokios didelės, jog penktadienį gali nusipirkti bilietą ir jau tą patį vakarą gali vaikščioti kito miesto senamiesčiu, o sekmadienį per pietus jau būti namuose. Tad kodėl gi nepabūti spontaniška?

6. Susitik su senai matyta drauge. Planuojami susitikimai dažnai neįvyksta, juk visos esame užsiėmusios, o jei dar turime ir šeimas, mažų vaikų ir milijoną reikalų – tai susitikimai nusikelia kitiems metams. Ar ne taip? O kas, jei nusipirktum porą šviežių bandelių, skanios kavos ir nuvažiuotum per pietų pertrauką pas draugę į darbą? Pasikviestum ją pasėdėti ant švelnios pavasariškos saulės ir dvidešimt minučių paplepėti? Aš tikrai neatsisakyčiau!

7. Užsirašyk į pamokas. Visai neseniai pati nusprendžiau, jog planavimas kartais gali tikrai išsekinti, todėl susiradusi patikusias koloristikos pamokas net nedvejojusi užsirašiau ir netrukus traukiau į Kauną. Viena, be kompanijos ir be palaikymo, tačiau viskas susiklostė fantastiškai gerai ir savaitgalis prabėgo ne tik spontaniškai, bet ir labai produktyviai. Be to, turėjau puikią progą gerai išsimiegoti, nes greta nebuvo mano trijų mauglių.

• fresh start of every day! • #style #stylist #book #ootd

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on Apr 14, 2018 at 12:48am PDT

8. Apsilankyk naujoje sporto treniruotėje. Visos mes sportuojame, tačiau viskas vyksta pagal grafiką, suplanuotai, greitai – kaip robotukai, tiesa? O jeigu vieną dieną įprastą treniruotę salėje pakeistum TRX treniruote ar nueitum į jogos pamoką, o gal meditaciją? Net neabejoju, kad tavo ar bet kuris kitas sporto klubas turi krūvas pasiūlymų, kurių dar net neišbandei, tad ko lauki?

9. Pakviesk į pasimatymą. Net jei ir esi susituokusi, kviesti vyrą į pasimatymą yra BŪTINA. Kada paskutinį kartą tai padarei? Įsliuogei į gražiausius batelius, pasidarei makiažą, užsakei staliuką ar bilietus į teatrą? Senokai? Juk kiekvieniems santykiams reikia naujovių! Ir jokių kalbų apie darbus, vaikus ar buitį – šie pasimatymai yra tik tau ir jam.

10. Praleisk naktį viešbutyje. Sakysi: kam? Brangu? Daug darbų namuose? O tu pabandyk! Aš bent kartą į porą mėnesių užsisakau viešbučio kambarį ir leidžiu manimi pasirūpinti kitiems. Nauja aplinka, baseinas, pirtis, skanūs ir lėti pusryčiai. Tikra fantastika! Po vienos paros jaučiuosi kaip po ilgo savaitgalio atostogų.

11. Išbandyk kažką ekstremalaus. Banaloka? O gal baugoka? Bet adrenalino kiekis kraujyje tikrai padaro savo. Jautiesi lyg naujai gimusi. Tokią pramogą suplanuoti užtrunka 10 minučių, o įspūdis lieka visą gyvenimą: šuolis su parašiutu, pasivažinėjimas keturračiais ar šuolis su guma – pirmyn!

• Real happiness is not complicated at all •

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on Jan 26, 2018 at 6:23am PST

12. Paskambink. Net ir paprasčiausias skambutis gali būti spontaniškas ir prasiskaidrinsi dieną ne tik tau. Kada paskutinį kartą kalbėjai su močiute ar mama? Kodėl gi nepaskambinus ryte ir nepalinkėjus gražios dienos? Jos to tikrai nesitikės, o nuotaika bus pakylėta visą dieną.

• window shopping •

A post shared by Agne Gilyte (@agne_gilyte) on Dec 11, 2017 at 11:25pm PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)